ORTAK ADALETE YENİDEN MERHABA

ORTAK ADALETE YENİDEN MERHABA

 

Uzun zamandır yazmıyorum. Ülkemi sessiz köşemde izliyorum. Ölen canların ardından kalanların kahkahaları, ağıtlara karışıyor. Doğayı, ırmağı, ağacı paraya çevirenlerin kibirli konuşmaları şaşırtmıyor beni. Bunun farkında olmayan insanlığın halini düşlüyor, üzülüyorum.

 

Kızılderililerin özlü sözünü anımsıyorum; “Irmaklar kuruduğunda, son ağaç kesildiğinde paranın yenmeyecek bir şey olduğunu anlayacaklar.”

 

Tüm bu olaylardan haber almamızı sağlayan medya mensuplarının para için şekilden şekle girmeleri de cabası... İşte tüm bu olumsuzlukların içinde Samsun adına beni umutlandıran ve sevindiren bir haber aldım. Daha önce yayın hayatına bağımsız olmasından ötürü ara vermek zorunda kalan “ortakadalet” haber sitesi tekrar yayına başlamış. Bundan birkaç ay önce “Ortak Adalete Özlem” başlıklı yazımda sitenin gerekliliğini dile getirmiştim. Sitenin aktif olduğunu gördüğümde çocuk sevinci yaşadım. Bu sevincin sebebini soracak olursanız eğer; sitenin bir duruşunun olması ve en önemlisi bağımsız olması. Kimse için haber yapmıyor, sadece adalet için haber servis eden bir kuruluş. Günümüz habercilik çöp sepeti uygarlığına dönüşmüşken böyle bir girişim herkese umut vermelidir. Şu oldukça açıktır; şenlikli haber sitelerinin patronları bağımsız olmadığından her zaman cepleri doludur. Bir haberi şekillendirmeden şeffaf bir biçimde kamuoyuna sunmak artık cesaret istiyor, çünkü bunun bedeli yoksullukla eş değer. Hal böyle olunca diğerlerinden sıyrılıyor bağımsız gazeteciler. Etrafınıza bir bakın her gün gelişen olaylar, fiiller bizleri yaralamakta elbirliği ederler. Tüm bunlara burun kıvırmanın zırhına bürünen medya mensuplarının arasında meydan okuyan gazetecilerin değeri okyanusun derinliklerindeki inci tanesi kadar değerli değil midir? Yaşamak için elzem olan bayağılığı reddeden biri bu hayattan dışlanacaktır. Bu dışlanma hak içinse elbette değer.

 

Bu haber sitesi özgür olduğu sürece ışığa doğru ilerleyecektir. Yorulduğu çok zamanlar olacak, dışlanacak, karalanacaktır ama ümitsizliğin çizdiği yoldan ayrılmak söz konusu olmamalıdır. Ortak adaleti içlerinde barındıran güzel insanlara selam olsun. Yolunuz açık olsun canlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR