YAŞAM HAKKI MÜCADELESİ

YAŞAM HAKKI MÜCADELESİ

Birlik ve mücadeleye inancım tam ama son dönemlerde gözlemlediklerim hayallerimi sekteye uğratıyor. Birliğe inanıp mücadele eden insanlara bakıldığında görülen detay hep aynı; insan merkeze anılıyormuş gibi yapılarak kendine yakın olana sahip çıkma! İşte buna en somut örnek:

Gezi direnişi ve Mavi Marmara

İki ayrı mücadele gibi görünse de hayır değil, bu mücadeleyi birbirinden ayıran, takım tutar gibi taraf tutan insanlardır. Her iki mücadelede canlının elinden alınan yaşam hakkına karşı gelmiyor muydu? Gezide insanlar hepimizin olan ağaçları savunurken Mavi Marmara'da uzak ülkedeki bir canlının yaşam hakkı savunuldu. Ve ortak kötü sonuç ise ölen nice canlar oldu.  Yitip giden canların hesabı elbet sorulmalı ve bunun sorumlusu elbette ki Akp iktidarıdır. Hesap sormak için de birlik önemlidir. Ama bir bakıyoruz bunda bile ayrışmalar oluyor. Ali İsmail Korkmaz'ı sahiplenenler Furkan Doğan'ı görmüyor. Ya da tam tersi durum söz konusu oluyor. Bu günlerde Korkmaz için bir vakıf kuruluyormuş, Furkan içinde aynı durum söz konusu ama ikisini aynı anda anmak güç! Neden? Sokaktaki canlarında gemideki canlarında katili ortak ama herkes kendine yakın olanın yasını tutuyor. Üstelik birlik ve mücadele nidaları atarak…

Birliği kolaylaştırmak adına hatırlatmak isterim; Mavi Marmara iktidar desteği ile yola çıkmış olsa da tek bir partinin oy kartından başka bir amaç taşımıyordu. Dünyada ses getirmesi için planlanan bir projeydi. Son anda gemiden inen Akp milletvekillerini unutmayın. Orada ölen canların sorumlusu Akp iktidarıdır.  Mevcut durum bu kadar şeffaf ortadayken şimdi bu tarafgillik yarışında olan insanlar hangi canlının yaşam hakkını savunuyor dersiniz?

İnsanlığın mutlu bir yaşama ulaşmasının tek yolu; eşitlik. Kuran der ki;

“ Yeryüzünde sabit dağlar varetti. Orasını bereketlendirdi. Orada dört mevsim güç kaynaklarını isteyenler/ ihtiyaç sahipleri eşit olarak yararlansın diye takdir etti.” (Fussilet 41 / 10 )

Din,dil,ırk,cinsiyet,mezhep ayrımı yapılmaksızın her canlının yaşam hakkı için mücadele ediyorum diyenlere bu yazının bir haykırış, bir çağrı, bir umut olması dileğiyle..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR