SAĞDUYULU İNSAN

Başkalarının acılarını görmezden gelenler her zaman acıyı yaşayanın eksikliğinden kaynaklandığını düşünürler. Onların acıları her zaman hafif kalır kendi acılarının yanında. Soruyorum size; hayattan daha tatlı, daha değerli bir şey var mı? Peki insanın ilk çağı olan çocukluk, bütün çağların en şeni, en hoşu olduğu doğru değil midir? Çocuklar öpülür, okşanır, sevilir bir düşman bile onlara yardım etmekten kendini alıkoyamaz. Bu en değerli varlıkların yeryüzündeki koruyucuları ise şüphesiz annedir. Çocuk ve anne arasındaki bağın tarifine kelimelerin gücü yetmiyor. Böyle kutsal bir bağı koparan tek şey ölümdür şüphesiz. Ölümlüdür insan bu yadsınamaz ancak bazı annelerin acıları başkadır. 11 Mart sabahı kaybettiğimiz küçük Berkin'in annesinin acısı gibi…  Allah o annenin yüreğine ömür boyu yetecek gücü koysun.

Yaratıcı, sağduyunun armağanlarını yalnız bireye vermemiştir. Her kavim, millet bundan nasibini oldukça bol almıştır. Sağduyu insana mutluluk ve huzur veren, tekten çokluğa yönelten bir duygudur. Beşeriyetin ihtiyacıdır bir nevi. Bunu kaybeden insanların günümüzde çoğaldığını söylemek doğru olacaktır. En basit kanıtı; sokakta kazayla düşen bir ihtiyarı bile görmezden gelen insanlar var.  Sağduyunun bir armağan olduğunu belirtmiştim. Bu armağana sahip olan insanların arasında riyakarları da vardır elbet.

Peki sizce Berkin'in ölüm günü sokağa çıkan binlerce insan gerçekten sağduyulu mudur?

Bu ülkede yetişen ve yakın tarihi bilen herkesin buna vereceği cevap aynı olacaktır. Yas tutuyoruz diyen maskeli insanların aslında aç kurtlar gibi kaos ortamı bekledikleri gerçeğini yok sayamayız. (Bu insanlara gezi olaylarında bizzat şahit olmuş biriyim.) Maskeli yas tutanlarla gerçek acıyı yüreğinde hissedenler aynı safta ise bu ayrımı yapacak merci hükümettir.  Herkesin bildiği üzere Türkiye'de ölümler şahıs ve ideoloji üzerinden değer taşımaktadır. İktidar karşıtı bir masumun öldürülmesi iktidar ve yanlıları için pek bir şey ifade etmez. Kuru cümleler ile geçiştirilir ya da görmezden gelinir. Halbuki sağduyulu bir yönetici olarak hükümetin tepkisi şöyle olsa; Her şehirde 1 günlük bilboardlarda Berkin'in ailesine başsağlığı metni yer alsa. Hem acılı annenin yüreğindeki ateş korlanmaz hem de amacı kaos olanlar ayrışır. Bu tavır iktidar için zor olmasa gerek ama neden bilinmez hükümet Berkin'i görmezden geliyor. Bunun sebebini sağduyulu bir insan kolay kolay anlayamaz. Hükümetin tutumunu değiştirmesini ümitle bekleyen gözlerden birisi olarak Berkin'in ailesine Allah'tan sabır diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şeyma Taş Arşivi
SON YAZILAR