Mutlu aşk yoktur.....

"Mutlu aşk yoktur, ama böyledir ikimizin aşkı da"       

                                                       Emre Avcı"ya…

 

Hey gidinin Emre"si dedim, bu bahar yoracak hepimizi. Bu gurbetlik bu hasretlik yoracak. Şimdi içimizde bir yerler kıpırdar.Damarlarımızı gerer nisan havası. Kanar ansızın yüreğimizin şirazesi bilesin.

Bak oğlum, bak evlat, bak deli yanım, bak gönlümün söz geçmez akıl sır ermez işi dedim. Yormasın bahar seni. İzin verme deli gönlüne.

rak kanasın. Soğur kan, soğur yüreğindeki kanın lekesi.

Geçer bahar, gelir yaz, döner keser, döner sap dedim, akıllı ol dedim.

Aldanma erken açan çiçeklerin güzelliğine. Aldanma ökseye takılan bülbülün

feryadına. Zebun olma bir gözleri ahunun bakışlarına. Sakın ardına düşüp

bir çeşmi siyahın, yedi düvele rezil olma. Severim bilirsin, severim seni. Sen kalbimin dedim emanetisin bana.

Şimdi ne desem yalan, ne desem geçmeyecek sana sözüm bilirim. Demedi deme dedim. Önüne durdum, ardına vardım dinlemedin. Sana hakkımı helal etmem. Yorulmana razı değil gönlüm dedim. Vicdan diye bir şey var ondan söz ettim. Seni dedim, sevmeyenin dedim…

Bak bu meret bu nisan hevesi, bu akıl almaz, akılr ermez sevdalık işi dedim çok adam telef etti. Kıyamam sana. Şimdi diyeceksin e baba bu gönül işinden bu sevda ağacının yasak meyvesinden uzak dur dersin. Öbür taraftan yazdığın yazılarda akıllı olun âşık olun dersin habire. Başkası olunca he dersin, bize gelince lolo. Bu ne yaman çelişkidir. Bu ne menem iştir hocam. Ben de derim ki, a be akıllı çocuk, be laf anlamaz aklım evveli, dediysem demişimdir. Ne dediysem ardındayımdır. Doğrudur. Ancak lakin fakat ama gıyamam diyom sana. Bu okul, bu aşk işi yorar seni diyom. Mezun olamazsın bu aşk mektebinden. Hem ben ne dediğimi biliyor muyum bu vakit, bu bahar iklimi. Kimin aklı ermişki bu aşk işine benim aklım ersin, senin şuncacık aklın ersin.

Bu akıl çağında, bu laik demokratik sosyal hukuk devletinde, bu oportinist kapitalist ve emperyalist ne bilim çağcıl enformatik komformist hijyenik anti natürel ve de sidikli dünyada Mecnunluğa heves edip çöle, Ferhat olup dağa vurmanın lüzumu yoktur.

Kerem gibi yanmanın hele hiç lüzumu yoktur. Anlamaz bu çağ aşktan, anlamaz bahardan, cemreden, güzden. Çiçeklerden böceklerden temiz havadan toprak kokusundan su şırıltısından alın terinden anlamaz. Yıldızlardan, şimalden cenuptan anlamaz. Bu çağın yönü yoktur. Yoktur şakülü Emre. Hem demiyor mu gosgoca Aragon "Mutlu aşk yoktur". Yalan mı konuşuyor koskoca Louis. Anladım bütün derdin benim aşkım. Aşklarım. İmrenme bana. Germe beni bu kadar. "liseli aşklarım / yavrularım / canlarım benim / hepsine Erbakan"ı anlattım /iyi ettim / . Ben şimdi bu şiiri niye okudum. Bizim zamanımızda başka türlüydü bu işler. Başka türlüydü sevdalık. Başka bir şeydi ateşi aşkın. Mutlu aşk yoktu evet, ama böyleydi ikimizin aşkı da…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR