Türk Kızılayı Genel Başkanı’na Hoş Geldin Derken…

Bugün bir Genel Başkan var Samsun"da…

Genel Başkan deyince aklınızdan hemen hangi partinin diye sorusu geçmesin… Kim diye soracaksanız; Sağı solu olmayan, her Türk evladının gönlünde taht kuran Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali.. Geldiği günden beri “Kızılayı"nı Türk milletinin gönlüne birlikte taşıyalım'' diye çırpınan, gelinen nokta itibariyle de bunu başaran ve dünyanın her yerinde, her felaketinde kendini gösteren Türk Kızılayımıza yeniden kimlik ve kişilik kazandıran bir genel başkan …

Kurumların topluma sağladığı faydalar o kurumları yöneten insanların yönetim becerisi kadardır. Günümüzde yöneticiyi başarıya götüren etkenlerin en önemlisi olarak ekip çalışması gösterilmektedir. 2002 yılında Kızılay"da göreve başlayan Mustafa KESKİN Samsun"da bunu başarmıştır.

Kafasında bir projeyi bitirmeden asla ortaya çıkmamıştır. Kafasındaki bütün istifhamları giderdikten sonrada onu önce yakın dostlarıyla, sonra konunun uzmanlarıyla paylaşmış, yapılabilirliğine karar verdikten sonrada asla geri adım atmamıştır. Samsun"da bütün her şey negatife giderken Kızılay hep atılım içerisinde oldu.

Göreve geldiği ilk günlerde “Aslan yattığı yerden belli olur” atasözünün gereğini yaparak bulunduğu mekânın bakım ve onarımı için çalıştı. Sonra Personel eğitimine önem verdi. Kızılay faaliyet alanı geniş olan bir kurumumuz. Bünyesinde; Şube Başkanlığı, Tıp Merkezi, Kan Merkezi Müdürlüğü, Öğrenci Yurdu Müdürlüğü, İlkyardım Eğitim Merkezi, Gençlik Kampı gibi alanlarda hizmet vermekte.

Türk Kızılay" ı Samsun Özel Tıp Merkezini 2005 yılında hizmete açtığı gün bu köşemden tebrik etmiştim. Şimdi ise Canik İlçesi sınırları içerisinde Canik Belediyesi" nin tahsis ettiği bir arazi üzerinde yapacağı ve Karadeniz" in en büyük Kızılay Kan Merkezi olarak planlanan yer için ayrıca tebrik ediyorum. İnanıyorum ki sende bu azim, bu inanç ve bu özveri olduğu sürece bunu da çok kısa sürede başlar, bitir ve Samsun halkının hizmetine sunarsın.

Ülkeyi sevmek meydanlarda afaki nutuklar atmaktan geçmiyor. Ülkeyi sevmek iş yapmaktan geçiyor. Bu ülkenin imarına harç koymaktan geçiyor. Bu hissetmektir yaşamaktır. Hizmet etmenin aşkıyla yanmak, mutluluğuyla ferahlamaktır.

Başkan Keskin"ne yaptıkları için değil Samsunluluk şuurunda olduğu için teşekkür etmeliyiz..

Genel Başkan Tekin KÜÇÜKALİ" ye de güzel Samsunumuzu onurlandırdığı için "Hoş Geldiniz" diyoruz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Recep Yazgan Arşivi
SON YAZILAR