MOLLA KASIM, YAĞ TULUMUNU NASIL YOLMUŞ

      Bugün yine Tarihi Amisos Kentinde yaşanan hikâyeler zincirine devam edeceğiz, hikâye kahramanlarımızı daha önceki hikâyelerimizden tanıdığınız için tanıtmaya gerek görmüyorum. Ancak hikâyemiz, bundan yaklaşık 2300 yıl önce Tarihi Amisos kentinde yaşanmış hikayeler olduğundan gerçek hayatla uzaktan yakından ilgisi bulunmamaktadır. Amacımız hafta sonlarında siz değerli okurlarımızı bir nebze dinlendirebilmek için derin hikayelerle baş başa bırakmaktır. Yağ Tulumu ile Molla Kasım’ın mücadeleleri yarım asır boyunca devam edegelmiş olduğundan bu hikayelerimize bir hayli devam edeceğiz. Yağ Tulumunun o kadar çok icraatı varmış ki anlatmakla bitmezmiş, hırsızlıktan tutunda dolandırıcılık, nemmamlık, rüşvetçilik, yalancılık gibi birçok meziyeti varmış. Bu hasletleri sayesinde Amisos kentinde ne kadar çete varsa onlarla iş birliği yapıp Molla Kasım’ı ortadan kaldırabilmek için her türlü uğraşı verirmiş. Onun gerçek yüzünü Amisos Kentinde Molla Kasım’ın dışında pek bilen yokmuş, o nedenle de Molla Kasım’ı ortadan kaldırabilmek için öyle enteresan tezgâhlar yapmış ki aklınız şaşar.

 

    Molla Kasım’la ilk buluşmalarının siyasete denk gelme nedeni ise çok korkak olduğundan siyasette Amisos Kentinde teşkilatlanmakta zorlanınca Molla Kasım’dan yardım isteyip teşkilatlanmış. Onu tanıyan herkes ne kadar sahtekâr birisi olduğunu bildiğinden onunla beraber olmak istemediği için bir türlü teşkilatları kuramadığından Molla Kasım devreye girip teşkilat kurmasını temin etmiş. Ancak Molla Kasım bu sahtekarı çok iyi tanımadığından onunla bir müddet çalıştıktan sonra ne mal olduğunu anlayıp ondan ayrılmış. Adamın işi gücü alavere, dalavere ve sahtekarlık olunca Molla Kasım’la anlaşma şansı da olamamış, Yağ Tulumunun mensup olduğu Siyasi Hizip İktidara gelince helal, haram demeden ne bulmuşsa yemiş, yedikçe de şişmiş ama Molla Kasım onun yaptığı tüm sahtekarlıkları ortaya çıkarıp Amisos Halkına anlatınca siyasette bir adım yol alamamış. Zaten Yağ Tulumunun birlikte olduğu insanların da Yağ Tulumunu tanıdıklarında onu teker, teker terk edip ondan uzaklaşmışlar, yanında kalanlar ise Yılmazların Aliş’i gibi insanlarmış.

        Yılmazların Aliş’i ile Yağ Tulumunun arasında da enteresan olaylar olmuş, Yağ Tulumu bir dönem Molla Kasım’la birlikte olup düzgün işler yapmak isteyince Yılmazların Aliş’i bunu hazmedemeyip Yağ Tulumunun o zamanlar oturduğu, kuyuların bol olduğu bölgelerde ona felaket bir dayak atmış. Dayağı yiyen Yağ Tulumu derhal Molla Kasım’dan uzaklaşmak zorunda kalmakla da kalmayıp Yılmazların Aliş’inin emir eri gibi sokaklarda dolaşmaya başlamış. Yılmazların Aliş’i kalk deyince kalkar, otur deyince de otururmuş, hatta arkadaş çevresini dahi onun talimatları doğrultusunda belirlemek zorundaymış. Molla Kasım hak mücadelesinde bunların tamamına karşı dimdik ayakta durunca Amisos Kentinde ne kadar çirkef, çete ve karanlık adam varsa tamamı bir araya gelip Molla Kasım’ı öldürmeye karar vermişler. Bu organizasyon öyle büyük bir organizasyonmuş ki aklınız şaşar, işin içerisinde Tranociris, Yılmazların Aliş’i, Yağ Tulumu, Nesebi Gayri Sahih Vekil ve Amisos şehrinin tüm çeteleri varmış. Molla Kasım ise yaradanına sığınmış, samimi Hanif Dinine inanan bir mümin olarak dimdik ayakta durmaya karar vermiş bir mücadele adamı imiş.

     Amisos Kentinin tüm şer güçleri bu planları yaparken Molla Kasım’ın Rabbini unutmuşlar ve ona büyük bir operasyon yapmışlar, yapmasına yapmışlar ama olay tamamen Molla Kasım’ın zaferi ile sonuçlanınca tamamı kıçlarının üzerine oturmak zorunda kalmışlar. Şer ittifakının asıl amacı Molla Kasım’ı mafya usulü infaz edip Amisos kentine korku salıp Korku İmparatorluğu kurmakmış. Ancak planları ters tepince kıçlarının üzerine öyle bir oturmuşlar ki yaklaşık on yıl oturdukları yerden kalkamaz olmuşlar. Yağ Tulumu yerinden kalkamasa da malı götürme eylemlerine oturduğu yerden devam etmeye çalışınca Molla Kasım bunun yaptıklarını Amisos Halkına anlatmış. Yağ Tulumu üstünü başını yolup, sokaklara düşmüş ve önüne gelene Molla Kasım’la ilgili olur olmaz yalanlar uydurup anlatmaya başlayınca bu kez Molla Kasım onun yolunmamış tüylerini de yolup onu Lut Kavminin akıbetine uğratacak bir noktaya sokmuş. Yağ Tulumunun Tanrısı onun neslinin çoğalmaması için de ona erkek evlat vermemiş ki nesli kurusun da Amisos Kentindeki insanlar rahat nefes alsınlar. Yağ Tulumunun götünü, başını ve vücudunun her yerini Molla Kasım yolunca öyle bir bağrışma yapmış ki Amisos Halkının tamamı bu bağrışmayı duymuş ama korkunun ecele faydası olmadığı için Yağ Tulumunun bağırması hiçbir işe yaramamış.

   Yağ Tulumunun Sabatest isyanındaki rolleri, Sabatesitlerle alışverişleri, gezileri, onların haklarını nasıl koruduğu ve yaptığı diğer şerefsizlikleri ile ilgili hikayelerimizi daha sonraki Pazar yazılarımızda bulacaksınız. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR