SAYIN VALİMİZDEN İLGİ BEKLİYORUZ.

 

SAMSUN-ÇARŞAMBA yolunda gerek seyahat halindeki vatandaşların, gerek yaya olarak yolu kullananların gerekse yol kenarındaki konutların vahim bir durumu söz konusudur. Hatta şansa yaşanıyor desek abartmış olmayız. Ama Allahın lutru ve merhametiyle sanırım hafif kazalar atlatıyoruz.

Özellikle son birkaç gün içinde başlatılan asfaltlama çalışmalarında tek şeritten trafiği verme sıkıntısından kazalar oldu ve can kayıplarımız var. Daha teknik ve bilinçli bir yol bölme yapılabilir. Hatalar sırıtıyor.

Havalimanı kavşağından Dikbııyık Beldesi arası meskûn mahalin en yoğun olduğu coğrafi alanı oluşturuyor..Yoldan karşıdan karşıya geçme durumunda olan vatandaşın geçmesi tam bir macera.Bir yaya icabında yarım saat bile karşıdan karşıya geçemiyor.Bunu yaşlısını.hastasını ve çocuk olanlarını varın bir düşünün.Bu dediğim güzergahta ne bir alt geçit ne bir üst geçit var.Dikbıyık ta masraflar edilip yapılan alt geçit neden kullandırılmıyor anlamış değilim.

DİKBIYIK, IRMAKSIRTI, EĞERCİLİ VE ÇINARLIK halkının Samsun ve Çarşambaya gitmeleri için yoldan karşıdan karşıya geçmeleri bir zarurettir. Bu sadece bu mahallerle sınırlı değil arka planda olan mahallelerde mecburen bu güzergâha çıkmaktadırlar. En az 10 mahalle ulaşım için Irmaksırtına çıkmaktadırlar.20 MAHALLEDE ULAŞIM İÇİN Dikbıyık beldesine çıkmak zorundadır.

Öncelikle bu karşıdan karşıya geçme işi acilen bir güvenceye alınmalıdır. Diğer yerler için bir şey diyemem ama köyüm olan Irmaksırti köyünde Aptal ırmağı üzerinde bulunan köprünün alt kısmından bir geçit ve köprünün yanlarından da yaya köprüsü farz olmuştur.

Ayrıca daha önce de bir yazımda dile getirdiğim gibi Çarşamba –Samsun arasında yolcu taşımak için tek alternatif Çarşamba Belediyesi Halk Otobüsleridir. Ne hazindir ki bu otobüsler yolcuları izdiham içinde götürmektedirler. Yaşlısından tut engellisine kadar her gün binlerce yolcu bu araçlarla çile doldurmaktadır. Yolda saatlerce otobüs beklemeler ve ayakta yolcu taşımalar gündelik durumdadır. Otobüsler kısa mesafede toplu taşımaya uygun değillerdir. Bunlarla hangi saat olura olsun bir yolculuk yapmanız bir kanaat sahibi yapacaktır.

AYRICA YÖREMİZDE SIK BİR ŞEKİLDE ELEKTRİK KESİNTİLERİ YAŞANMAKTADIR.

Ayrıca Abtal Irmağını ciddi anlamada temizlenmesi gerekmektedir. Hastalıke mikrop üretir hale gelmiştir.

Başta sayın valimiz olmak üzere tüm yetkili ve ilgililerimiz bu sorunlara el atamalarını bekliyoruz.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Cemal Özdemir Arşivi
SON YAZILAR