ÇARŞAMBA BELEDİYESİ HALK OTOBÜSLERİ

Çarşamba-Samsun arası yol mesafesi 36 km.Trafiğin de günün her saatinde yoğun olduğu bir yoldur. Otobüslerle ve özel araçlarla binlerce Çarşamba’lı, Terme’li, Salıpazarlı ve Ayvacıklı bu yoldan Samsun’a gidiş geliş yapıyor.

Samsun –Çarşamba arasında binlerce yolcuyu Çarşamba Belediyesi Halk Otobüsleri taşımaya çalışmaktadırlar. Malum UKOME kararları gereği şehir içine giremeyince vatandaş mecburen bir veya belki iki vasıta değişerek gideceği yere gitmeye çalışıyor. Ukome kararları şehir içindeki dolmuş hatlarına yaşatmak üzerine hesaplarını yaptığı için Çarşamba istikametinden vatandaşların çektiği maddi ve manevi sıkıntıyı çok önemsememiş gözüküyorlar. Samsun’un 18 ilçesi için meşakkat aynıdır.

Gelelim otobüslerin yolcu taşıma düzenlerine. Baştan söylenmesi gereken bu yolun yolcu kapasitesini taşıyacak vatandaşı rahat içerisinde yolculuklarını yapacakları tarzda bir otobüs değildirler.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk otobüsleri güzeldir. Vatandaş rahatça yolculuğunu yapıyor. Çarşamba otobüslerinin ortası dar olduğu için izdiham yaratıyor. Ayakta yolcu taşımak tan bir türlü vazgeçilmiyor. Otobüslerin iniş çıkış merdivenleri yaşlıların çocuklu bayanların çok zahmet çekerek gerçekleştirdiklerini gözlemliyoruz. Engelli kardeşlerimiz zaten iki kişin yardımıyla ve canı acıyarak binmesi mümkün.

Otobüsler bir defa kalkış saatlerine uyarak hareket etmiyorlar. Örneğin Çarşamba’nın iki geçeninde telsiz irtibatıyla araba her iki tarafın yolcusuyla paket kalkması hedefleniyor. Yollarda Samsun’a gitmek için bekleyen yolcuların ayakta gitmekten başka çareleri kalmıyor. Eğer yolda inen yolcu olursa boşalan yere oturmanız mümkün oluyor. Ortası dar olduğu için inişler yok önden yok arkadan ileri git geri gel eğitimlerine tabi tutulmak darlar.

Düşünün bu halde bayanlarımız erkeklerin arasından ne eziyetler çekerek çıktıklarını görüntülemek lazım. Oturduğu koltukta bile bayanlar yanına erkek oturduğu zaman sıkıntı içinde yolculuk yapmaktadır.

Bu ıstırabı bu teknoloji çağında insanımıza yaşatan idareciler kıyamet günü bunun hesabını zor verirler. Emniyet amirlerimiz ve Belediye Başkanlarınız bu otobüslerle yolculuk yaparlar sa vatandaşın çektiği çileyi daha yakinen müşahede etmiş olurlar.

Bu işlin iki çözüm şekli vardır miadı dolan otobüslerin yenilenmesi ya da tramvayın Çarşamba’ya kadar gelmesidir. İlgilileri bu konuda göreve davet ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Cemal Özdemir Arşivi
SON YAZILAR