Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Milli Takımın sırrı Samsunspor’a da lazım…

Milli takımımızı uzunca bir aradan sonra ilk kez böyle baskılı, sonuca odaklı, her bölgede birbirine yardım eden bir görüntü içinde gördüm. Herkesin özlemle beklediği milli takım oyunu buydu aslında. Tebrikler.

Stefan Kuntz milli takımımızda günü gününe tam 2 yıl görev yaptı. (20/09/2021-20/09/2023) özellikle son dönem milli maçlarımızda el freni çekilmiş, zorla gitmeye çalışan araba misali tatsız, tuzsuz, her gün kötüye giden takım futbolu ile herkesi bıktırmıştı. Beklenen son kendisini buldu.
27/09/2023 Tarihinde Adana Demirspor başkanı Murat Sancağın Türkiye’de Türk futbolseverlerle tanıştırdığı İtalyan teknik direktör Vincenzo MONTELLA Milli takımın başına geçti.

Oyuncularda ve futbolun ana kaidesinde bu kadar kısa sürede ve milli takım gibi farklı farklı kulüplerden gelen oyunculara tesir etmek önemli bir motivasyon çalışmasıdır. Herkesin özlediği oyun geri geldi diyebiliriz. Takım ruhu oluştu. Seyirci ekranlardan sahaya indi. Özlediğimiz oyun ve manzara milli takımda oluştu.

Bunlar herkesin kolayca yapacağı tespitlerdir. Bunun Samsunspor’la alakası nedir diye soracak olursanız hemen hemen aynı durumdayız. Kimseyi memnun etmeyen oyun, skor ve en kötüsü herkesin ümidinin yavaş yavaş bitiyor olması.

Evet Samsunspor olarak biz de tam bu arada Alman teknik direktör Markus Gisdol ile bir değişikliğe gittik. Şimdi Samsunspor da yeniden doğuş hikayesi yazması gerekmektedir. Teknik direktörümüz Gisdol’a birilerinin sadece bu işin Alman disiplini ile olamayacağını anlatması gerekiyor.

Reçete Alman disiplini + İtalyan işi futbol, bunu Montella belki çok geniş bir kadro ağında başardı. Bizim bu kadar geniş ve kaliteli oyuncu havuzumuz yok ama bu oyuncuların da sahaya karakter koyarak 90 dakika boyunca agresif oynayabilecek ciğer ve yüreği olduğunun hatırlatılması gerekiyor.

Gözümüzün önünde milli takım örneğinden yola çıkarak evimizde oynayacağımız Rams Başakşehir maçına mutlak galibiyet parolası ile çıkmalıyız. Tek başına galibiyet yetmez seyirciyi bundan sonraki haftalar için havaya sokacak bir oyunda gerekiyor. Çok mu şey istiyoruz? Bilemedim. Bakalım ve görelim.

Ben ümitliyim. Silik futbol yerine, hepimizi tatmin edecek bir futbol anlayışına takımımızın dönüşmesi dileklerimle.

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR