Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Milli maç Samsun’a yakıştı

27 yıl aradan sonra ilk resmi A milli takımımızın maçına ev sahipliği yapan Samsun bundan sonraki milli maçlara ev sahipliği konusunda göz kırptı. Atakum’dan bir saat süren araba yolculuğundan sonra stat etrafını gezerek, arkadaşlarla sohbet ederek maçtaki yerimizi almaya çalıştık.

Tüm biletlerin satılmış olması bir yoğunluk olacağını herkes tarafından önceden bilinmesine yol açmıştı. Milli maç sayesinde yıllardır yapılmayan stadın etrafı Büyükşehir tarafından elden geçirilmişti.

Seyirci yoğunluğa bağlı olarak seyyar satıcıların sayısı oldukça artmıştı. Köfteciler stoklu dondurulmuş köftelerle maça hazır bekliyorlardı. Galliler’de bizim meşhur tükürük köftelerimizden tatmak için uzun kuyruklar oluşturmuştu. Stat etrafı oldukça renkli davullu zurnalı hatta Galli’lerle bir ara horon oynayan taraftarlarımızı izleyerek maça girmek güzeldi.

Tribünlere girişte görevliler herkese birer Türk bayrağı vererek statta yapılacak olan maç öncesi görsel şova destek sağlanıyordu. Samsunspor ve Trabzonspor formalı insanların yanyana maç seyretmesi güzel karelerdendi. Maraton Tribününde açılan dev Türk bayrağına kale arkası tarafında açılan Cumhuriyetin 100. Yılı kutlu olsun mesajlı dev pankart seyircilerin 10.yıl marşına eşliği ile çok güzel bir görüntü ortaya çıkardı.

Galler milli marşını ıslıklamak gibi nedeni bilinmeyen işlerimiz de bu arada devam etti. Neden bir ülkenin istiklal marşı okunurken ıslık ve küfür edilir anlamak zor. İstiklal marşını kanları ile yazan Türk seyircisine, başka bir ülkenin İstiklal marşına saygısızlık yapmak yakışmıyor.

Son on bir maçında sadece bir galibiyet alan Galler milli takımı peşinden gelen 1500 ‘e yakın Galli seyirciler 1 Sterlin 30 TL. kur hesabından dolayı şehirde yiyerek içerek paralarının değerini gösterdiler. Zaten onlarda buraya son 11 maçında tek galibiyet alan takımdan sürpriz beklemiyorlardı. Bedavadan az pahalı tatil yapmak için gelmişlerdi.

Teknik direktörümüz Kuntz bence maça kötü başlayanlardandı. Kerem’e iyi tahammül etti. Her pozisyonda eli ağzı durmayan, bal yapamayan arı Kerem değişikliği doğru bir karardı. Arda tam zamanında oyuna alındı. Arda A milli takımımızda attığı müthiş gol ile en genç yaşta gol atan oyuncu unvanını da almış oldu.

Maçtan en güzel karelerden birisi de 2-0 yenilmesine rağmen Gallerli futbolcular, taraftarları tarafından tribünlere çağırılarak alkışlanması güzel bir andı. Samsun bundan sonraki süreçte yeni milli maçlara ev sahipliği konusunda sınıfı geçti. Bundan sonrası siyasi lobicilik, TFF ile ilişkiler ile herkesin kolları sıvayarak programdaki milli maçları bu şehre almamız konusunda üst düzeyde gayret göstermesidir.

Yeni milli maçlarda Samsun 19 Mayıs Stadyumunda buluşmak üzere…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR