Lig şekillendi diyebiliriz

Samsunspor, sezon başında ilk ikinin en güçlü adayı olarak gösterilen Konyaspor u ağırladı. Lige iyi bir başlangıç yapan Konyaspor son haftalarda düşüş içerisindeydi; ama en azından playof ta varım diyebilmesi için Samsunspor ile oynayacağı mücadeleden koparacağı bir puanın dahi ne kadar önemli ve değerli olduğunun bilinciyle Samsun deplasmanına geldi. Samsunsporumuz açısından ise galip gelmek tabiî ki oldukça rahatlatacaktı; ama rakiplerinde puan kaybetmesiyle alınan bir puanında en az üç puan kadar kıymetli olduğunu anlayabiliyoruz. Konya deplasmanında oynadığımız mücadeleyi nasıl kaybettiğimizi hatırlarsınız sanırım; o gün açık oynayan rakip karşısında bu kadar zorlanmamıştık ama farklı engellere takılıp kazandık sandığımız maçı son dakikalarda Konyaspor a hibe etmiştik. Rakip bu sefer açık oynamadı, kapalı oynamayı tercih etti ve daha kontrollü bir oyun sergiledi. Samsunspor ise kapanan her takım karşısında zorlandığı gibi Konyaspor karşısında da savunmayı aşmakta oldukça zorlandı. Birde buna pas hataları eklenince sergilenen bu futbol neticesinde alınan bir puanın iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Son oynanan birkaç maçtır Hüseyin Kalpar hocanın oynattığı oyundan pek memnun değilim açıkçası. Son haftalar yaklaşıldığında tabiî ki oynanan oyunlar izleyiciye hoş görünmese de verilen bütün taktikler, kazanılacak puan veya puanlar üzerine verilir. Ama benim anlayamadığım atağa kalktığımızda bir an çok iyi bir pozisyon yakaladığımızı düşünürken müsait durumda dahi geriye dönük oynuyoruz, bu durumda izleyene saç baş yoldurmaktan başka bir heyecan yaşatmıyor. Bize dik oynayacak oyuncu lazım, Turgut haricinde bunu göremiyoruz. Oyunun sıkıştığı kanattan terse yatmayı bir türlü beceremiyoruz, topu boş alana taşıyıp daha kolay pozisyon üretilebilir, ama nedense bunu bir türlü uygulayamıyoruz. Oyuncularımızda bir isteksizlik var, galibiyetler serisi yakaladığımız dönemlerdeki futbolu oynayamadığımız gibi ne bir kazanma arzusu nede hırs var, sanki lig onlar için bitmiş gibi, bu durum tribündeki izleyici tarafından çok kolay anlaşılabiliyor.
Bundan önceki yazılarımda çok basit kart gördüğümüzü sürekli belirtmiştim. Bugün ise kart görmeden bir mücadele tamamladık; ama bu kimseyi yanıltmasın, gereksiz yerlerde aynı hataları yine hep yaptık fakat son zamanlarda pek alışık olmadığımız Samsunspor üzerinde art niyet taşımayan bir hakem performansı izledik.
Bank Asya Ligi neredeyse şekillendi diyebiliriz. Artık önümüze bakmalıyız, gelecek sezon için şimdiden sağlam adımlar atarak güçlü bir SAMSUNSPOR, hedefi olan bir SAMSUNSPOR ve ligi şampiyon olarak bitirebilecek bir SAMSUNSPOR oluşturulması temennimiz olacaktır.
Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR