Ladik hesap görme,intikam alma yeri değildir

Merhabalar,

Yazmayacağım dedikçe Lâdik hakkında habire basın yayın organlarında yazılıp çizilenleri görünce tam bir komedi olduğunu görüyorum. Hatta komediden de öte yarınlar için başka şeylerin temellerinin atıldığını fark ediyorum.

Her zaman gördüğümüz gerçekler veya bizlere anlatılan gerçekler bazen gerçek olmayabiliyor.Sağduyulu davranmak gerekir çoğu zaman ve sabretmek..Ama bunların ikisini de ben bu ortamda göremiyorum.

Bu rant elde etmek ne menemen bi şeymiş ki ortalığı silip süpürüp götürüyor. Yok, senin eşeğin daha hızlı koşar yok benim eşeğim daha hızlı koşar tabirinde.

Gazetemizde yayınlanan haberlerden sonra Ladik ile ilgili konuya dahil olmayan,kıyısından köşesinden alakası olmayan insanların da alakalandırıldığını,İddiaların başka merkezlere çekilmeye çalışıldığını hayretle izliyorum.Hayretle izliyorum diyorum zira bu işin nasıl geliştiğini,neler olduğunu en iyi bilenlerden biriyim.

MHP lilerden,Belediye Başkanından,Ladik Temsilcimizden,Gazetemizden tutunda hiçbir şeyden haberi ve bilgisi olmayanlar dahil edildi yorumlar getirildi.Bu keşmekeşin içerisinde inanın yazılanlara çizilenlere gülüyorum ve kızıyorum.Yapılan haberi nereden nereye getirdiler..Bu mantığa şaşarım ben,bu yaklaşıma gülerim ben..

Değerli dostlar,

Dereyi görmeden paçaları sıvamayın..Hele bir dereyi görün ondan sonra paçaları mı sıvarsınız kollarınızı mı sıvarsınız,o zaman ne yaparsanız yapacaksınız.Kopartılan fırtınanın bir dinmesini bekleyin, soruşturmanın neticesini bekleyin sonrasında gerekenleri yapın.Ama bugünlerde yapılanlar inanın at izini it izine karıştırmaktan başka bir şey değil. Bu süreci beklemeyi beceremeyenler ortalığı Arap saçına çevirdiler.

Zaman zaman şunu dile getirdim, lütfen sağduyulu olun bir anlık hezeyana kapılmayın ortalığı germeye çalışmayın.

Şuna açık ve net olarak inanıyorum Ladik'te olanlar,konuşulanlar bir gün mutlaka sağduyulu bir şekilde çözüme kavuşacaktır,açığa çıkacaktır.

Bu yüzden insanların birbirlerini kırmasına müsaade etmeyin.Ladik küçük bir yerleşim merkezimiz herkes birbirini iyi tanır.Bu insanların arasına girmeyin.Kimin akrabalık ilişkisi vardır,kiminin ticari ilişkisi vardır.Bu insanlar yarında Ladik'te birlikte yaşayacaklardır dün olduğu gibi.

Bu insanların arasına girip te kutuplaşma, zıtlaşma,inatlaşma noktasına getirirseniz,yarın bu insanlar nasıl birbirlerinin yüzüne bakacaklar.Nasıl Ladik için yan yana gelip birliktelik sağlayacaklar. Lâdikliler bir bütün olmak zorundadır. Bu bütünlüğü araya fitne fesat sokarak engellemeye çalışmayın. Belki bu dediğimi yapmıyorsunuz ama farkında olarak veya olmayarak Ladikliler bu yöne doğru gidiyor.

Tüm Ladikli kardeşlerime sesleniyorum hezeyana kapılmayın,onun bunun dolduruşlarına gelmeyin.Kol kırılır yen içerisinde kalır.Çıkan haberlerle ilgili mutlaka yetkili makamlar gerekeni yapacaklardır.Bundan asla şüpheniz olmasın.Siz Ladik için birlik ve beraberliğinizi muhafaza edin.Birilerinin siyasi,ekonomik ve sosyal çıkarları için birbirinize düşmeyin.Alet olmayın bu tip insanların oyunlarına.Sizleri yönlendirmeye çalışanlara izin vermeyin.

Ladik ve Ladiklileri gerçekten severim yüreğimde hissediyorum Ladik'i.Öyle laf olsun diye de söylemiyorum bunları.Yapılan haberlerden sonra kopartılan fırtınalar karşısında üzülüyorum kahroluyorum.Konuların nereden alınıp nerelere getirildiğini gördükçe tüm bunların içerisinde gizli gizli birilerinin hesaplaşmalarını görüyorum.Hesap görme arenası Ladik değildir.İntikam alma yeri Ladik değildir.Perde arkasında bunları yapanlar Ladiklilere zarar veriyor.

Hesaplaşma içerisinde olanlar, birilerinden intikam almak isteyenler oyunlarınıza ve söylemlerinize son verin.Zira artık olaylar Ladik ve Ladiklilere zarar verme noktasına kadar geldi.

Lütfen dikkat edin bu yapılan yorumlar,yazılanlar ve çizilenler 5/10 veya 15 gün sonra son bulur,bilemediniz 1 ay daha devam eder.Birden bire ortada var olanlar kaybolabilirler ortadan.Ve herkesin hafızasında yapılan yorumlar söylenen sözler kalır ve hiç çıkmaz akıllardan.

Yılanla adam hikâyesinde olduğu gibi olur her şey.Adam yılan kardeşim gel barışalım deyince yılan”Sende evlat acısı bende kuyruk acısı olduğu müddetçe dost olamayız” demiş.Ladik'te her şey bir gün durulur sakinleşir ortalık çözümler bulunur ama söylenen sözler,yapılan hakaretler asla insanların aklından çıkmaz unutulmaz.

Sevgili dostlar Ladik'le ilgili umarım son yazım olur bu yazı.Bir daha yazmama düşüncesindeyim ama ortalık yine arap saçı gibi devam ederse,yine at izi it izine karışmaya devam ederse bu sefer sadece yazmakla kalmayacağım.


Sevgi ve Saygılarımla..

ALLAH (C.C.) YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN..




Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR