Kozluk ve Şenol Kul

Şenol Kul, Kozluk Belediye Başkanı. Adı Doğalgaz dönüşün santrali ile gündeme gelmişti, temel atıldığı ve inşaat için karar verildiği dönemlerde.

Sonra santral inşaatı tüm itirazlara, yargı sürecine rağmen devam etti ve tamamlandı. Geçtiğimiz günlerde de kıyamet koptu. Santralin deneme üretimi yaptığı ve bunu yargı kararına rağmen yaptığı iddiası gündeme oturdu. Basının ve bazı çevrecilerin hedefinde yine Şenol Kul vardı. İnşaat ruhsatı verdiği için, müdahale etmediği, görevini yapmadığı için suçlandı. Sessiz kaldı nezaketini bozmadı hiç.

Sonra dayanamadı geçtiğimiz günle4rde çevreci ve santrale karşı çıkan, kendisini eleştiren sivil toplum kuruluşları ve basını davet ederek açıklamalarda bulundu. Yaptıklarını, yapabildiklerini anlattı. belgeler sundu. Atı alan Üsküdar'ı geçmiş, santral tamamlanmış ve iş bitmişti. Ama buna rağmen yargıda olan süreç vardı. Ben de Sayın Kul'u eleştirmiş ve bir çok şeyde yetkisi olmadığı halde sessiz kalmakla suçlamıştım. Geçtiğimiz gün ziyarete geldi. nazik bir tavırla anlattı neler yaptığını, yapabildiklerini. Bazılarını yazılmaması kaydıyla anlattığı için sözünü etmeyeceğim. Ama gelinen noktada bir belediye başkanı olarak, hem de AK Partili bir belediye başkanı olarak AK Parti İktidarı döneminde ısrarla yapılması istenen ve yapılan bir çevre düşmanı santralle ilgili mücadelesini dinledim. O yazımda yazdığım sözlerimi geri alıyorum. Akademisyen kimliği olan Şenol Kul'un Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde öğretim üyeliği yaptığını öğrendim. Kayseri'deki dostlarım da aradı . Övgü ile söz ettiler kendisinden. Ve Akademisyen Şenol Kul, bana siyaseti ve belediye başkanlığını, Kozluk'un son geldiği durumu anlattı. Anlatılanlar çok ilgimi çekti. Turizmci kimliği olan ve geçmişte Uluslararası şirketlerde görev yaparken Belediye Başkanlığı'na geçişi, 16 bin Lira gelirli, 13 bin Lirası sadece personel maaşlarına giden bir beldede gelinen son noktayı dinledim ilgiyle. Bu Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesi ile son dönemi Sayın Kul'un yasa ile Kozluk belediye olmaktan çıkacak. Ve Kul bir daha aday olamayacak. Ancak yaptıkları, yaşama geçirdikleri çok ilginç ve mutlaka anlatılması gerek örnek olarak . Zaman ve fırsat olduğunda Pazar sohbetimizin konuğu yapmayı planlıyorum Sayın Kul'u. Ve dilerim yargı süreci sonucunda o santral çalıştırılmaz, çevre, havamız, denizimiz, tarımımız ve insanlarımız zehirlenmekten kurtulur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR