Belediyelerde kurumsallaşma

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş geçtiğimiz Pazar günü Pazar Sohbeti 
konuğumuzdu. Başkan'a yoğun temposu arasında bana zaman ayırdığı ve sorularımı açık 
yüreklilikle cevaplandırdığı için teşekkür ediyorum.

Ve kaybetmediği bir özelliğini daha kutluyorum; Açık sözlülüğü ve dobralığı. Evirmeden çevirmeden konuşuyor Başkan Demirtaş. Olması gereken o bana göre siyasiler;  nasıl buluyor bilmiyorum  ama halkın benimsediği muhakkak.

Aklım erdiğinden beri siyasetin içindeyim ve hep siyasilerin demek istedikleri ama 
demedikleri üsluplarla büyüdük. Yuvarlak, lastik gibi laflar edilmesine alıştık hep. Sayın 
Demirtaş bu geleneği yıktı.

Kendisine uzun yıllar boyunca kamu görevi yapmanın ve müfettiş olmasının siyasi bir kamu 
görevi olan belediye başkanlığında zorluk yaşatıp yaşatmadığını sordum. Sorarak , yaparak 
öğrendiklerini söyledi. Ve niyetin , amacın önemli olduğunu. Dürüst çıkarsız, rant ve siyasi amaç olmayan çalışmalar yaptıklarını , şeffaf olduklarını.

Katılmamak mümkün değil ama sıl önemli mesajı kurumsallaşma ile ilgili olanıydı. İlkadım'a 
kendi kadrosundan 2 kişiyi getirdiğini, bunun dışındaki personelin belediyenin yıllardan beri 
çalışanları olduğunu belirtti. Böyle olması gerektiğini, herkesin işini yapmasının ancak bu şekilde sağlanacağını da . Bu mesajı alması gerekenler alır mı bilmiyorum ama ben yine de dikkat çekmek istedim.

Şeffaflık ve kurumsallaşma ... Dürüst çalışacaksanız, halka hesap vermekten korkmayacaksanız istersiniz. Ya istemeyenler? Hepimiz biliyoruz.. Ben yaptım oldu mantığında olanları da.. Yolsuzluk iddiaları ile gündemden düşmeyenleri de.

Halk yutmuyor, biliyor. Muhalefet güven sağladığında sandıkta hesap soracak elbet. MHP İl Başkanı Sayın Şaban Kılıç'ın dediği gibi, "Halk oyları ile emekli edecek"

MHP İl Başkanı Sayın Şaban Kılıç da bir basın toplantısı yaptı. 7 aylık görev süresi içinde yaptıklarını anlattı. Gezmedikleri köy kalmadığını, tüm teşkilatlarla birlikte STK'lar dahil toplumun her kesimi ile iletişim kurduklarını söyledi.

"Samsun'da alanlarda sadece MHP var" dedi. Aynen katılıyorum. CHP Samsun'da nerede bilmiyorum Tekkeköy Belediye Başkanı Sayın Hayati Tekin ve Atakum Belediye Başkanı Sayın Metin Burma da olmasa CHP'nin varlığından bile şüphe edeceğim neredeyse.

Ve MHP anlatmaya, vatandaşla yakın olmaya devam ettiği sürece Sayın Kılıç'ın kazanma düşüncesi gerçekleşmeye daha yakın değil mi? AK Parti şimdi kendi iç adaylık savaşına girmeden önce alanlardaydı, köylerde, mahallelerde, evlerde. Şimdi iktidar yorgunluğu ve hırsı ile kendi dertlerinde.

Köyler, mahalleler hala boş, ilgi bekliyorlar, açıklama insanlar. Ve güvenmek siyasilere ve siyasetçileri. MHP farklı bir siyaset ve siyasetçi tablosu çiziyor Samsun'da Sayın şaban Kılıç ile gelen hareket , canlılık ve dinamizmi görmemek, hissetmemek mümkün değil.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR