Barış geldi mi?

BDP'lilerin Karadeniz Barış Turu hüsranla sonlandı.

Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylar Türkiye gündemine otururken, Güneydoğu illerinde yaşanan olaylara tepkiler nedeniyle olaylar da çıktı.

Yani, gelinen noktada birileri Kürt-Türk kavgası çıkartma ve Kürt Baharı senaryolarını ortaya koymada başarılı olma yolunda çok önemli adımlar atmış oldu.

Sebep olanlar ve amaçlarına ulaşanlar bıyık altından gülüyorlardır mutlaka. Kargaşa içinde gözden kaçırdığımız önemli ayrıntılara değineceğim. Birçoğu felaket senaryosu olarak görecek yazdıklarımı ama bölgemizde yer alan ülkelerde iç savaş yaşamayan, karışmayan, kan dökülmeyen ülke kaldı mı İran ve Türkiye dışında.

Kapitalizm ve emperyalizm asırlardır uyguladığı parçala yönet taktiğini yine yaşama geçiriyor. Sinop ve Samsun'da yaşanan olaylardan BDP'lilere tepki gösterenleri suçluyor bir çoğu. Gelenleri barış elçisi olarak kabul ediyor.

Ama bir şeyi unutuyorlar. Kiminle barışmaya geliyor bunlar. Benim ve samsunluların, Sinopluların kürtlerle savaşı yok ki! Samsun'da ve Sinop'ta kimse kürtlere düşman değil ki!

Buralarda yaşayan binlerce kürt kardeşimizle kimsenin alıp veremediği yok. Mesele elini kana bulayanların, elinde kan olanların arsızca ve yüzsüce barış istemeleri.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın dediği gibi; "Bizim askerlerimiz gidip onları pusu kurarak vurmadı ki. Vatan görevi yapmaya gittikleri için PKK tarafından vuruldu.

Yani savaşı başlatanlar eline silah alarak Kürt halkının ezildiğini iddia ederek kan dökenler onlar. Ama gelin görün ki şimdi, şehit olanlar, teröre karşı koyanlar suçlu.

Kimse ne işiniz var kardeşim sizin şu aşamada Karadeniz'de barış turunda basına bilgi vererek bas bas bağırarak . Sessiz sedasız gelseniz kim ne der size . Mutlaka gövde gösterisi yapacak tahrik edecek , sonra da zeytinyağı gibi üste çıkacaksınız. Başka gelecek adam mı kalmadı, teröristi kucaklayanlarla geliyorsunuz.

Bu tahrik değil de nedir, amacı nedir bu turun, tahrik ve kavga mı, barış mı? Memnun musunuz gelinen noktadan? Güneydoğu'da Samsun ve Sinop'a tepki var.Samsun ve Sinop'ta hatta Türkiye'nin bir Güneydoğu dışında bir çok ilinde de PKK ve yandaşlarına ve umarım fiilen kavgaya dönmez.

Herkes oturacak BDP'lilerin avukatlığı yerine barış olacaksa eğer gerçek muhataplarla yapacak. Yoksa savaş kışkırtıcısı ve savaştan beslenen Kürt halkının sömürgecisi, ABD emperyalizmi ve oyunlarının maşası PKK ve BDP'nin eli kana bulaşmış oyuncakları ile değil...

Samsun'a ve Sinop'a bunların dışında kim gelirse gelsin kucaklanacaktır mutlaka ve konukseverlikl gösterilecektir. Ama elin kanlı katillerin destekleyicisi ve kucaklayıcısına da ancak bu kucaklama yakışırdı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR