Tanıtım gezileri

Samsun Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü kurulduktan sonra Samsun Basını için önemli olabilecek çalışmalar yapmaya başladı. Önce Samsun'daki basın yayın organları ve sahipleri, temsilcileri, yöneticileri ile ilgili çalışmalar yaşama geçirildi.

Önemli bir olayı daha yaşama geçirdi  Basın Yayın Enformasyon il Müdürlüğü. Samsunlu gazetecilere Samsun'u tanıtmak. Samsun basınında sürekli olarak değişen muhabir kadrosu ve sürekli yeni yüzler , yoğun iş temposu basın çalışanlarının bir araya gelmesini engelliyor. Samsun basın çalışanları ancak,   basın toplantılarında ve bu tür organizasyonlarda bir araya geliyorlar.
Bir de resmi kurumlarca ciddi anlamlı ve amaçlı olarak düzenlenen bu tür gezilerde ve etkinliklerde. Daha çok gazetecinin katılımı sağlandığında basın yerinde görerek ve yaşayarak , karşılaşarak değerlendirir olayları ve hizmetleri. Bence çok yararlı bir etkinlik .

Ben Müdürlüğün düzenlediği her iki geziye de katıldım. İlk gezi ile ilgili olarak yaşadığımız hoş olmayan bir olay nedeni ile bu geziye ve önemine yer veremedik ama Samsun'u ve Samsun ilçelerinde olan biten bir çok şeyden haberimiz olmadığını öğrendik.

Kavak'a yaptığımız gezide Kavak Belediyesi'nin çalışmalarının ve Kavak'ın çağdaş gelişiminin yanı sıra ekonomik gelişim ve yatırımlarla ilgili de önemli gelişmelere tanık olduk. Bu tanıklığımızı süreç içerisinde haberleştirerek kamuoyu ile paylaştık. Ve paylaşmaya da devam edeceğiz.
İlk ve 2. gezideki izlenimlerim, tespitlerim ve notlarım, bana ulaşan bir çok bilgi ve haberi yeniden değerlendirmemi sağladı.

Dünkü gezide de Bafra Kaymakamlığı'nın , Valiliğin ve Üniversite ile sağlık yatırımlarının , sulama projesinin ne durumda olduğunu bizzat gördük. Sosyal etkinliklerdeki yoğun katılımı ve halkın içinde olmak için gösterdiği gayretin dışında Bafra'da tarım, ekonomi, yatırım alanında çok önemli çalışmalar yapıldığını da çok kısa zaman içerisinde anlatmaya çalıştı Kaymakam Ali Katırcı.

Bafra'da neler varmış, neler yapılıyormuş. Önümüzdeki günlerde  bunları haberleştirerek kamuoyuyla paylaşacağız. Ayrıntılarla vermeye çalışacağız. Bana göre anlatılanlar ve değerlendirmelerle çalışmalar, ilgililer, yetkililer ve kamuoyu tarafından paylaşılmalı.
Çetinkaya Beldesi adını çok duyduğum, ama ilk kez gittiğim bir belde. Şirin, yeşillikler için Büyükşehir Yasası'na kurban giden beldelerden biri. Bu yasayı çıkararak tüm köyleri ve beldeleri Büyükşehir'e bağlayanların ne kadar yanlış yaptığını anlatmaya yetecek çalışmalar gösterdi bize Başkan Hadi Sezer. Siyasi konumu ve siyasi nezaketi gereği bu yasayı çok tartışamadık ama görerek ve yaşayarak emin oldum ki bu yasa ile kapatılan beldeler çok şeyler kaybedecek.

Çetinkaya'da 2 dönemde yapılan hizmetlerle  beldenin ve yaşayanların kaderi değişmiş. Başkan Sezer , çok şeyler yapmış kısıtlı olanaklarla. Burada söz etmeyeceğim. Hafta içerisinde haber olarak değerlendireceğim yapılanları. Ama ekonomik , sosyal olarak , halkın ihtiyaçları göz önüne alınarak yapılmış müthiş çalışmalar var.

Ve daha da önemlisi sadece Çetinkaya değil, Bafra ve Samsunluların da görmesi gereken bitmek üzere olan projeler ile daha da büyük  ve beldelerin kapatılması ile hayal olan projeler de ..
Dünya, merkezi yönetimlerden vazgeçip yerel yönetimlere ağırlık verirken biz yine tersine giderek yerel yönetimleri merkezileştirerek demokrasi ayıbımızı pekiştiriyoruz.
Ama uygulama içinde eminim ki bu yanlıştan dönülecektir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR