KONGRE SÜRECİNDE...

 

KONGRE SÜRECİNDE

VEKİLLERİN TAVRI


Ankara'daki ziyaretlerimiz bir hayli yoğun geçti. Ak Parti Genel Merkezinden Milletvekillerinin tamamına varıncaya dek yoğun bir ziyaret programımız oldu. Ziyaret sebebi hepinizin malumu 5 Mayıs tarihinde yapılacak olan İl kongresi ile ilgili kimin ne düşündüğünü açık ve net olarak öğrenmek olduğundan herkesle açık ve net olarak konuştuk ve tartıştık. Bu konuda Vekillerin şu anki tavrı gayet güzel, hiç bir vekil bu süreçte net bir taraf olmayı düşünmüyor, bu çok doğru ve isabetli bir karar. Ancak hepsinin ortak sıkıntısı yönetim kurulunda yer alacak isimlerin kaliteli isimlerden oluşması, bu konuda ben de aynı düşüncedeyim. Zira şu anda mevcut olan yönetim kurulunun durumu içler acısı, tavukçusundan, iş takipçisine, işsizinden, belden aşağı işlerle uğraşanına nerede ipini koparan var ise hepsi yönetime alınmış durumda bu çok acı bir durum.


Milletvekilleri bu konuda çok muzdarip, bu konuda tamamına yakınının yaşanmış hatıraları var, kimisi iflas etmiş hayvancılık işine girmek için vekilleri kullanmak istemiş, kimisi vekillerin yanında dolaşarak vekillerin kendi yanlarında olduğu imajını vermeye çalışmış, kimisi kamuda işçi olmasına rağmen vekillerle dolaşıp, çalıştıkları kurumların amirlerine hava atmak istemiş, kimisi vekile yakın olduğunu etrafa yayıp iş çevirmeye kalkmış. Sizin anlayacağınız bu konuda Vekillerin tamamına yakınının canı yanmış olduğundan ciddi anlamda sıkıntıları var, ancak bunun sorumlusu mevcut İl Başkanı Osman Çetinkaya değil, çünkü Osman Çetinkaya kongre ile gelmedi, mevcut İl yönetimi içerisinden atandığından yapacak bir şeyi yoktu.


İptal edilen Canik kongresine gelince, o konuda Genel Merkezin tavrı açık ve net olarak ortada. Orada bir daha kongre olmayacak ancak; il kongresine kadar atama yapılabilir, bu da demektir ki; Canik ilçesinin, yapılacak il kongresinde İl delegesi olmayacak. Ankara'ya giden heyet İl koordinatörü Recep Yıldırım ve Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem ile görüşemeyince bölge koordinatörü Yılmaz Bey ile görüşmüşler ancak onun yapabileceği çok fazla bir şey olmadığından konu kapandı.


Ak Parti Genel Merkezinde karşılaştığım enteresan bir olay ise Vezir Hazretlerinin Canik Belediye Başkanı ile ilgili Genel Merkeze yaptığı şikayet oldu. Şikayetin aslı şu Vezir Hazretleri Canik Belediye Başkanının kendisini sürekli olarak Genel Merkeze şikayet ettiğini, yıpratmak istediğini, bu konuda Canik Belediye başkanının El Ezher Üniversitesinde birlikte okuduğu ve şu anda Milletvekili olan arkadaşı vasıtası ile sürekli olarak Vezir Hazretlerini Genel Merkeze şikayet edip yıpratmak istediğini iddia etmekte.


Bu konuda Ak Parti Genel Merkezi ve ilgili Milletvekili bir hayli rahatsız, ancak olayın bundan sonraki aşamada nasıl değerlendirileceği merak konusu. Kanaatimce Vezir Hazretleri son günlerini yaşadığından ona çok fazla dokunmamak gerek. Adamcağız ahır siyasi hayatında biraz daha rahat yaşasın. Nasıl olsa gördüğü, göreceği rahmet gördükleri ile sınırlı kalacak.


Gelelim Sayın Bakanın önümüzdeki süreçte yapılacak olan İl kongresinde takınacağı tavra; Bu konuda kendim bizzat gidip görüşmedim, ancak edindiğim izlenim Bakan açıkça taraf olmayacak bir Milletvekili üzerinden siyaset yapacak, o Milletvekili kimdir derseniz şimdilik yazmayayım zira önümüzdeki günlerde vereceği beyanatlarla ortaya çıkacaktır. Bakan sadece kendisinin akıllı, kendisinden başkalarının ahmak olduğunu düşündüğünden böyle bir yol izlemeye karar kılmış, ancak ona aklı veren Yüce Allah başkalarına da verdiğini unutmasın. Şayet bu süreçte perde arkasından bir Milletvekili üzerinden siyaset yapmaya kalkar ise benden çekeceği olduğunu unutmasın, halep orada ise arşın burada hodri meydan, bakalım kim zarar edecek.


Bu süreçte Ankara'ya gitmem çok iyi oldu, kimin ne yaptığını, kimlerin konuşurken başka arka planda başka işler çevirdiklerini çok iyi öğrendim. Şunu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Eski il Başkanlarının Ak Parti genel merkezinde zerre kadar bir ağırlıkları olmadığını bizzat müşahade ettim. Bunlar bizzat görüp yaşadıklarım, önümüzdeki süreçte birilerine destek olmayı düşünenlere tavsiyem geçmişte siyaseti para kazanmak adına yapıp, daha düne kadar yemeğe ekmeği olmayıp, şimdi milyonlarla oynayan insanlara destek olacaklar şimdiden akıllarını başlarına alsınlar. Bu işler bundan sonra bugüne kadar yapıldığı gibi millete talkım verip kendileri salkımı yiyenlerin iş başında olması yönünde olmayacak. Biz gazetecilik mesleğine girerken de söylediğimiz gibi siyasette yapamadığımız doğru işleri yapmak adına gazeteci olduk ve bu güne dek bir hayli yol aldık. Bunca bedel ödedikten sonra meydanı üç kağıtçılara bırakmayacağımızı ve önümüzdeki süreçte her yönüyle siyasete müdahil olacağımızın bilinmesi dileğiyle. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR