Kan Uyuşmazlığı

İki hafta üst üste oynayacağımız İstanbul deplasmanlarının birinci ayağını İstanbul Bld. ye karşı farklı kaybederek haftaya oynayacağımız Fenerbahçe maçını umutsuzca beklemeye başladık.
Ligin geç başlamasında olduğu gibi milli maçlar nedeniyle lige verilen ara Samsunspor gibi uyum sorunu yaşayan takımlar açısından bir fırsattı bence. Herşey lehimize olmasına rağmen bir türlü takım olamadık. Yani takım oyununu sahaya yansıtamıyoruz.
Petkovic takımı 4-2-3-1 gibi dizilim ile sahaya sürdü. Bu sistem de rakibi önde kalabalık karşılayıp İst. Bld. nin oyun kurmasına ve pozisyona girmesine fazla fırsat vermedik. Nereye kadar? Devre bitene kadar. Devre arası Abdullah Avcı'nın devreye girmesi ile İst. Bld. sonuca vardı.
İlk yarı sürekli göbekten dikine oynamak isteyen İst. Bld. ikinci yarı topu yerden ve kanatları kullanarak birbirine benzer gollerin üçünü de bu şekilde buldu. Samsunspor kalesini İstanbul da terkeden Ahmet Şahin yine İstanbul da kaleyi devraldı. Tabi ki yenilen gollerde sektirdiği toplarla mağlubiyetin en büyük pay sahibiydi. Ama bir o kadar da defans oyuncularımızın hataları vardı. Her seken topta üç rakip oyuncu kalecinin üzerine koşarken bizim defans sadece seyretti. Yediğimiz golün birinde pozisyonun gol olacağına inanamayan İst. Bld. kenar yönetimi bile elleri cebinde izlerken gelen golün şaşkınlığını yaşadılar. Çünkü orada kalabalık bir savunmamız vardı ama biz sadece seyrettik, onlar görevini yaptılar.
Sayın hocam rakibin önceki maç videolarını hiç mi izlemediniz? Daha henüz altıncı haftada olmamıza rağmen İst. Bld.nin bulduğu gollere bir bakın, hepsi birbirinin benzeri. Saha içinde uyuyan bu kadar ruhsuz bu kadar korkak bir takım olur mu yaa.. Sanki galip takım bizmişiz gibi top yapmaya, topu ayakta tutarak topa sahip olmaya çalışıyoruz. Kaç maçtır inadınızdan vazgeçmiyorsunuz be hocam. Tek forvet ile hele hele Bance ile hiçbir yere varamayacağımızı herkes görüyor ama ne hikmetse siz göremiyorsunuz. Ben, Zenke ile Bance'nin iyi bir ikili olabileceğini düşünüyorum. Yani bunu bir kezde siz düşünün. Daha hızlı ve yıpratıcı bir hücum hattı oluşmaz mı? Madem ki Bance de bu kadar ısrarcısınız bir de böyle deneyin.
Bize kişisel çıkarları haricinde birazcık da Samsunspor ruhuyla oynayabilecek oyuncular lazım. Hiç kimse kusura bakmasın ama Samsunspor' un durumunun hiçbirinin umrunda olduğunu sanmıyorum. Hani bir zamanlar futbol şehri olarak anılırdık, futbolcu fabrikası gibiydik. Samsunspor' a ve türk futboluna yetiştirdiğimiz oyuncularla anılırdık şimdi bakınız Samsunspor' un kadrosuna bir tane Samsunlu yok. Her zaman söyledim yine söylüyorum yabancı limitini artırmak türk futboluna zarar veriyor, en basit örneği milli takımın hali. İstanbul kulüplerinde yabancılardan dolayı kadrosunda yer alamayan, yedek kulübesinde oturan futbolcular milli takımda sahaya sürülebiliyor. Sonra da milli takım düzeyinde neden ilerleyemediğimizi tartışıp duruyoruz.
Samsunspor olarak sergilediğimiz futbol ile süper ligin en zayıf halkası biz gösteriliyoruz. Aslında kaliteli bir takımımız var. Yabancı oyuncularımızın her biri kendi ülkelerinin milli takım formalarını giyiyorlar. Fakat her kaliteli oyuncu bu takıma faydalı olur denilemez. Takım içinde bir kan uyuşmazlığı var. Kadro geniş olmasına rağmen muhtemel on biri oluşturamadığımız gibi bir sistemde tutturamadık.
Samsunspor da hiçbir şey yolunda gitmiyor. İstediğimiz görüntüyü ne sahada ne de tribünlerde görebiliyoruz. Haftaya Fenerbahçe maçı Samsunspor' dan ziyade Petkovic' in sınavı olacak. Umarım bu sınav sonucu Petkovic' in Samsunspor' dan atama olmasına neden olmaz.
Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR