HALKIN SESİ

Bir önceki “Gider oyumu CHP ye veririm “ başlıklı köşe yazımız diz değerli okurlarımız tarafından adeta yorum yağmuruna tutuldu işte o yorumlarınız;

- göktürk 
AKP yola çıkarken savunduğu tüm milli ve manevi değerleri yitirmiş yaptığı onca iyi işleri gölgede bırakacak büyük beceriksizlik yolsuzluk ve ahlaksızlık olaylarıyla anılır olmuş. Kısaca sayın cumhurbaşkanının söylediği gibi çürümüş bir siyasi parti meftası olmuştur...

- ASİ İHL'Lİ 
Adnan bey bu akşam tesadüfen özel bir kolejin önünden geçiyordum kız öğrenciler Ağustos ayındaki gibi giyinmişler şaşırdım. Yeni yıl kutlaması yapmışlar. Milli Eğitimi felç eden AKP'liler gurur duyun. S.K. adındaki eski vekilimiz yeniden sahnede. Millet bahçeleri müteahhidi de devam galiba. Sağlık Bakanlığı yapıp hastaneleri perişan eden A.D.'da aday olsun. Vezir H.Z.'nin neyi var o da aday olsun. M. Kurt veya oğlu da aday olsun AKP Samsun'da sandıkları patlatıp 8-9 vekil çıkarsın. Artık benim için hiç bir şeyin önemi yok. 2 emekli öğretmeniz aç açık kalmayız çocuklarda kendini kurtardı gibi. 3500-5000 TL geliri olup ağlayanlara hiç acımıyorum. Kendi düşen ağlamaz. 3-4 çocuğu üniversite mezunu ve işsiz olup hala AKP diye yırtınan kayınçom borç isterse 1 TL vermem hatta kurbanda payda vermeyeceğim. Ne hali varsa görsün.

- YAKAOĞLU 
Sayın ASİ İHLLİ; "Siz hangi̇ İHL‘de öğretmenlik yaptınız?" "İHL'de branşınız ne idi̇?" "Hatta en önemlisi tabi̇ mümkümat dahilinde ise adınız nedir?" Bu soruları yanıtlarsanız çok isabetli̇ bir iş yapmış olursunuz... Çünkü bizim talebe olduğumuz dönemde Samsun İHL‘de 150 kadar öğretmen kadrosu görev yapıyordu... Sizin o kadrodan birisi olma ihtimaliniz olabilir... Bu soruların cevaplarını bilelim de ona göre tedbirli olalım istiyoruz... Hasbelkader bizlerden evvel dar-i beka’ya irtihal olursunuz, bizler de duyarız, bir hocamız bu dünyadan göçmüş, gidip son vazifemizi yapalım telaşına boşu boşuna düşeriz... Bir İHL‘li ve Ak Parti̇’li olarak, cenaze merasiminizde bulunup , namazınızı eda edip, peşinizden hayır duada bulunarak boşa vakit israfında bulunmak istemeyiz... Eminim bunları siz de istemezsiniz? Ne dersiniz yanılıyor muyum sayın "hocam"?

- ASGARİ ÜCRETLİ
Bu ASİ AHL'li bu sayfada yazı yazar durur. Emekli öğretmen olduğunu söyler. Bize düşük maaş alıp AK Parti'ye oy verenlere acımazmış. Bunların durumunu iyileştirecek bir parti adı versin de bilelim. Muhalefet olsun diye yazar durur.

- ASİ İHL'Lİ
AKP'ye oy verin AKP'ye verdiğiniz oylar CHP'ye gidiyor Yusuf Ziya, Çağatay Kılıç, Çiğdem Karaaslan 7 sülalesi CHP'li kendi düşen ağlamaz. Hiçbir şey bilmeyip anlamak istemeyen cühela ile uğraşmak beyhudedir.

- samsun
Adnan bey, Allah rızası için bir akşam kadın doğum hastanesi çocuk acile gidebilir misiniz? Oğlum ateşlendiği için gitmek zorunda kaldım biraz önce bana verdikleri sıra ile muayene edilen hasta arasında 168 kişi vardı. Allah aşkına çocuk 40 derece ateşte kıvranıyorken nasıl beklenir 168 kişi? Kaldı ki 4 doktor var sözde 1’i sürekli çalışıyor diğer 3’ü nerede belli değil. Millet perişan şekilde boynunu bükmüş bekliyor çocukların durumu içler acısı. Allah rızası için müdür ve başhekim zerre sorumluluğunuz var ise sosyal medyada fotoğraf paylaşacağınıza şu saatte gidip bir bakın acil servise. Orada bekleyen çocukların vebali̇ sizin sırtınızda. Bu memleket bu kadar sorumsuzluğu hak etmiyor. Ak Parti̇ milletvekilleri ve il başkanı gidin anne babaların beddualarını kendi̇ kulaklarınızla duyun, ayrıca hükümete edilen hakaretleri̇ de! Bu memleket sahipsiz değil!!!!!!!!

- Vatandaş Gözüyle 
Bir bilen var mı AKP iktidara gelmeden asgari ücret kaç dolar alıyordu? Şimdi kaç dolar alıyor? Ninniler ne güzel. Ninnii Ninni de ninniii ninnii... Seçimden önce maaşlara zam gelecekmiş fiyatlar inecekmiş. Halkta oyunu AKP'ye verecekmiş kazanacakmış mış miş muş... Eee seçimden sonra ne olacak biri anlatsa da bilsek. Rahmetli Özal ne demişti: "Ben seçimden önce ZAM yapacak kadar enayi değilim." Herkes nasıl anlamak isterse öyle anlasın...

- Vatandaş Gözüyle 
Keşke dediğiniz gibi AKP 4 milletvekili çıkarsa. Artık kedinin ciğere bakmasına benzedi bu iş. Hayaller hayaller... 4 sene önce maaşımla aldıklarımı şimdi yine almak istiyorum ama anca yarısını alabiliyorum. Muhakkak bu iş Kılıçdaroğlu'nun işi gelirimizin yarısını yok etti. Peki ben oyumu kime vereceğim? Sahi AKP milletvekillerini bilen var mı? Sokaklara çıksalar da Kılıçdaroğlu'nun gelirimizin nasıl yarı yarıya düşürdüğünü sorsak da öğrensek.

- memo
Ak Parti bu sene elveda diyecekte gelen gideni aratmaz inşallah.

- Necat
Herkes tıpış tıpış gidip partisine oyunu verecek. Millet kimin vekil listesinde olduğuna bakarak mı oy veriyor da bu seçimde de versin. Şimdi EYT çıktı diye herkes bunlara mı oy verecek? Aylık bağlama oranı o kadar düştü ki bunlar geldiğinde en düşük SSK emekli aylığı asgari ücretten yüksekti. Şimdi yarısına düştü. 20 senenin sonunda EYT çıkıp 3500 TL alacağım diye bunlara mı oy vereceğim? Ülkede emekli maaşı ortalaması 5000 TL. Emekliliğime kalmış 2 sene. Şimdi EYT çıkaranların boynuna mı sarılacağım? KPSS 1.'lerini ve 90-100 alan çocukları mülakatlarda eleyenlerin boynuna mı sarılacağım? Geçen sene 25 tl ye aldığım peyniri şimdi 4-5 katına 100 liranın üstüne aldığım için kendimi şanslı mı hissetmem lazım? "B" makara diye dalga geçenleri ödüllendirenlere oy mu verelim? Çözüm sürecini ve o süreçte şehit olan 750 vatan evladını unutalım mı?

- muhtar.
Adnan abi yazı tam yerinde zamanlama harika. Ak Parti bu mevcut vekiller ile Samsun işi zor görünüyor. Sağda sıkıntı çok çok. Cumhurbaşkanımız  her şeyin farkında, kamuoyunun ne isteğini biliyor. Gerekli adımları da atmaya başladı. Sizin de belirttiğiniz gibi 14 milyon emeklinin 7 milyonun durumu iyi değil. Bu kesimde Ak Parti'ye oy veren emekli kesimi. En az emekli maaşı 6500 veya 7000 bin olmalı. Adımlar atıldıkça kararsız seçmen Ak Parti demeye başladı. Saha görüyoruz. Son viraj  EMEKLİ MAAŞLARI. Sahada FETÖ'cü kalıntıları destekçiler harıl harıl Ak Parti'yi cumhurbaşkanın yıkmak için çalışıyorlar. Bunu da artık hiç çekinmeden toplum içinde konuşuyorlar. Ak Parti alt gelir gruplarına asgari ücrette olduğu gibi emekliye dokunursa tadından yenmez. Ben inanıyorum 2023 seçimlerinden sonra ekonomide büyük bir değişim olacak. Üreten Türkiye olacak. İnşallah. SON HAMLELER ÖNEMLİ. BU DA OLACAK.

- Vatan DAŞ
Analizci, kılık mı değiştirdin gömlek mi? Tutturmuşsunuz cumhurbaşkanı da cumhurbaşkanı. Keramet onda olsaydı şıp diye düzelirdi her şey. Adnan abi, Tayyip Suat Kılıç'ı aday yaparsa CHP'ye oy veririm diyor. Sen Tayyip her şeyin farkında diye saçmalıyorsun. Ülkesini seven AKP'liler görün artık iktidar için dinin alet edildiğini. Dün EYT gelirse ekonomi batar demedi mi? Fakir fukara bedelli istemiyor, onların hakkını çiğnetmem demedi mi? Saltanat sevdalısı cumhurbaşkanı "nass nass" deyip kur korumalı faizi getirmedi mi ekonomi profesörü? Ben bunları altılı masadan duyup yazmıyorum, sorguluyorum yazıyorum. Sen de çalıştır beynini biraz analizci mıktar...

- SÖZÜM MECLİSTEN İÇERİ
Güzel cevap vesselam...Reisin her şeyi farkında olması önemli değil artık iş işten geçti. Vatandaş her şeyin farkında. Ama merak etmeyin millet bahçesi kaymakçısını, bebek yüzlüyü, Sayın Bahadır'ın kayınçosunu ilk üç sıraya koyar onlar gelen oylarla seçilir. Samsun'da bunlardan başka iyi vekil bozuntusu yok çünkü...!

- Kadir
Az söyledin en düşük emekli aylığı 50000 TL olmalı. Para için oyunu satan kişi yarın bir gün para için ülkesini de satar.

- Vatandaş  Ahmet
Tabi ki mevcut vekillerin birkaçı değil. Hiçbiri olmasın. Artık sadece parmak kaldıran vekil istenmiyor. Duruşu ve görüşü olan adamlar meclise gitsin. Sayın başkanın tespitleri doğru olabilir. Ama bu ilin ve iktidar partisinin il başkanı, Samsun da hangi kararda belirleyici olmuş ki?

- Kadir
Çok iş Demokrat Parti geleneğinden gelinse ne olur gelinmese ne olur? Bu ekonomik düzende ülke batmış. Hala hükümet karşılığı olmayan paraları basıp basıp piyasaya sürüyor. Bu ülke ne zaman seçim ekonomisi uygulasa sonu hüsran oluyor ülkede. %100 ekonomik kriz çıkıyor. Biz ne zaman 3. Dünya ülkesi olmaktan kurtulacağız.

- Şaban
Bende Köktaş ve 6+HDP masasının bir ayağı çakma CHP'li, Ak Parti içine sızmış A. Demircan yeniden listeye konulursa gidip oyumu MHP'ye ya da yeniden Refah Partisi'ne vereceğim. Bu ikisi ne kadar akrabası varsa sağlığa doldurup şehirde sağlığı mahvettiler. Sağlık müdürü hazretlerini ne il başkanı istiyor, ne halk. Ama Saadet'li Demircan yüzünden hala burada. Cumhurbaşkanımız tek başına mücadele ediyor. Bunlarda keyif sürüyor.

- Vatandaş
Adnan abim harika bir yazı olmuş eline yüreğine sağlık kesinlikle muhteşem bir tespitte bulunmuşsunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR