Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

İKTİDAR YALANLARI

2.Özal döneminden bu yana liderleri ve vaatlerini dinlemekteyim.Neler söylenmedi ki meydanlarda. Herkes kendine göre vatandaşın oyunu nasıl alabilirim , hesabı yaptı.Bazı vaatler her parti ve lideri tarafından dile getirildi.Herkes tarafından söylenen fakat hiç kimse tarafından yerine getirilmeyen sözler neler acaba ?

Seçim sistemi değişecek yalanı: Milletvekillerini kim seçiyor ? Siz , ben , oy kullanan milyonlarca seçmen mi ? Tabi ki hayır…

Milletvekilleri genel başkanlar tarafından seçiliyor önümüze liste konuluyor. Buyurun ben seçtim ,siz de evet mührünü basın da bu iş fazla uzamasın tavrında yapılıyor seçimler.Hangi partiye oy verdiğinizin önemi yok.Milletvekilleri sizin değil , parti liderlerinin seçimi.

 Milletvekilleri gerçekten milletin kendisi tarafından seçiliyor olsaydı.Beş yüz elli milletvekilinin birçoğunun bırakın meclis sıralarında oturmayı, meclisin yanından bile geçemeyeceği hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir.Samsunumuzun vekillerini getirin gözünüzün önüne. Şu anda mecliste bulunanlardan hangisini seçerdiniz ?

Seçim sistemi halen değiştirilememiştir.

Dokunulmazlıklar kalkacak yalanı : Değişmez muhalefet sözlerinden biri  olarak tarihe geçecek bir cümlenin ortaya çıkmasına bile sebep olmuştur, bu yalan.Hodri meydan kaldıralım dokunulmazlıkları. Muhalefet sıralarında dokunulmazlıkları kaldıracağız diyenler , iktidara geldiklerinde  bu sözü çoktan unutmuş olmaktadırlar.

Dokunulmazlıklar kürsü dokunulmazlığı ile sınırlansın , vatandaştan farklı mıyız , hele konuyu getirin meclis 'e çaresine bakarız , pilavdan dönenin kaşığı kırılsın , dokunulmazlıkların kalkmasını muhalefet istemiyor, bizim kimseden korkumuz yok , suç işleyen elbet cezasını çekecek gibi sözleri biz dinlemekten yorulduk.Milletvekilleri söylemekten yorulmadı.

Dokunulmazlıklar halen kaldırılamamıştır.

Yeni Anayasa yapılacak yalanı : Bu söz de bütün iktidarlar tarafından verilmiştir.1982 anayasasının bir darbe anayasası olduğu ve memleketin beklentilerine cevap veremediği konuşulur durur sürekli. İktidarının on birinci yılına giren Adalet ve Kalkınma Partisi dahil hiçbir hükümet  anayasayı değiştirememiştir. En son 2012 yılının anayasa yılı olacağını ve yıl sonuna kadar muhakkak yeni anayasanın yapılacağını dinledik.Ve her  yasama döneminin değişmez sözünü literatüre kazandırdık. ''Bu meclis anayasa yapamaz.Anayasa , yeni seçilecek meclis tarafından yapılmalıdır.''Hiç şüpheniz olmasın anayasa bir şekilde ülke gündemine tekrar gelirse , bu söz yine kulaklarımızı tırmalayacaktır.

Yeni Anayasa yapılamamıştır.

Kişi hak ve özgürlüklerinin önünü açacağız yalanı: Seçim meydanlarında sıkça sözü edilen konulardan biridir.Fikir hürriyetinin yetersizliği ve düşündüklerini söyleyememek ülkemizin belki de en önemli sorunudur.Hemen her iktidar bu meseleyi çözeceğini söylese de henüz atılmış bir adım yoktur. Ülke hangi iktidar tarafından yönetiliyor olursa olsun karşısında muhalefet istememektedir. Muhalefet edenler uygun şekilde cezalandırılmaktadır.

Kişi hak ve özgürlüklerinin önü açılamamıştır.

Baş örtüsü sorununu biz çözeceğiz yalanı : Türkiye tarihinde baş örtüsü kadar istismar edilen başka bir konu var mıdır ? Hiç sanmıyorum.Türban mı , baş örtüsü mü ? Dini bir emir mi , siyasi bir simge mi? Alttan mı bağlanacak , üstten mi bağlanacak ? Annemin taktığından mı olacak , yoksa modaya mı uyacak ? Bütün bu kısır tartışmalar içerisinde güzel ülkemin yıllarca gündemini meşgul etmiş bir konu. 

Hemen hemen bütün sağ partiler bu argümanı kullanmış , halktan sorunu çözeceği vaadi ile oy toplamış, iktidara geldiklerinde ise bu konuyu  gündemlerine dahi almamışlardır. Dünyanın internet ve uzay çağını yaşadığı şu günlerde halen baş örtüsünün serbestliği  için imza kampanyaları yapılmaktadır. Basit bir yasa değişikliği ile çözülebilecek bir konu diğer seçimlerde kullanılmak üzere askıda bırakılmaktadır.

Baş örtüsü sorunu çözülememiştir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR