Harika Canik!

Gündemi takip edenlerin malumu olduğu üzere, Canik Belediye Başkanı Osman GENÇ; gelecekte yeni yerleşimin Canik ilçesinde olacağını sürekli iddia ederdi. Bu iddiayı şahsen fazla inandırıcı bulmadığımı ifade etmek isterim. Ta ki 25 Aralık 2008 Perşembe gününe kadar. O gün ne değişti diyebilirsiniz açıklayalım:
Evet, 25 Aralık 2008 Perşembe günü sayın GENÇ başlatmış olduğu programlar çerçevesinde bizleri sabah kahvaltısına davet etti. Bu davete bir gurup arkadaşla beraber katıldık. Meşe Tesislerindeki kahvaltı sonrası bizleri bir otobüsle 3 saat dolaştırdı. Yaptığı ve yapmayı düşünüp ön hazırlıklarını tamamladığı hizmetleri yerinde bizlere anlattı ve tanıttı. Ben ve yanımdaki arkadaşlar gerçekten şaşırdık. Canik"te üniversite yapılacak yeri de hazır. Gerçekten ulaşılması güç noktalara yapılan güzel yollar… Altı adet yeni yapılan okul… Spor kompleksi... parklar… Kimsesizler yurdu… Döşenen taşlar ve enfes taş duvarlar. Evet, taş duvarı mecburen yaptırmış başka duvar sağlıklı olmaz. İyi ki böyle bir mecburiyet vardı, o taş duvarlar belki çok külfetli bir işçilik ama çok ayrı bir görüntü vermiş. Mezarlıklar tertemiz, bakımı yapılmış. Lüks konutlar Canik ilçesini köy görüntüsünden çıkarmış. Yani tek yöne büyüyen Samsun şimdi çift yönde büyüyor.
Türkiye"de ve hatta dünyada bir geçek var, hepinizin malumu, genelde şehirler batı yönüne büyür, ama sayın Başkan bu düşünceyi aştı, helal olsun!
Başkan GENÇ, önceden bunları konuşurken “Deli mi ne, bunlar olur mu?”diye düşünmüştüm. Şimdi gezip gördüm ve kendisi hakkındaki kanaatim netleşti; “Bu adam biraz deli”. Bu işleri ancak “deli dolu” bir insan başarır. Adam kadın erkek, genç, yaşlı diri, ölü herkese her kesime büyük hizmet etmiş ve etmeye de devam ediyor.
 Bu seçim atmosferinde belediye başkanları hakkında yazmayı düşünmüyordum ancak; gezip gördüklerim beni yazmaya mecbur etti. Bir de günlük birçok insana sıcak yemek vermesi gıda yardımı cabası... Hepsi doğru işler…
 Bir doğrusu daha var; o da birçok işi reklam malzemesi olarak kullanmayışı. Evet, Canik ilçesini yakın zamanda gezip görmeyenler mutlaka bir görmeliler, bu tavsiyeye lütfen kulak verin.
 Samsun sadece Atakum sahiline doğru değil, Canik"ten yana da büyüyor gelişiyor. Burada ciddi alt yapısı olan hizmetler var, görüp de takdir etmemek mümkün değil.
Özetlemek gerekirse Canik ilçesi, yaşanabilir güzel bir ilçe olma yolunda büyük aşama sağlamış. Doğal güzellikler, alt yapı, çevre düzenlemesi ve önemli yatırımlarla artı değer kazanmış. Köy görüntüsü yerini lüks bir ilçeye devretmiş. Başta Başkan GENÇ olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürler. Daha güzel bir Canik daha güzel bir Samsun ve Türkiye hepimizin arzusu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR