Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

DERSHANELER

   Dershanelerle ilgili alıncak kararların öğrencilerin eğitim gördüğü zamanda yapılması öğrencilerin hayallerini alt üst etti.
Eğitim ve öğretimi bütünlüğüyle ele almak gerekir. Eğitimde başarılı olmaki için günün gelişmelerine göre kısa,orta ve uzun vadeli planlamalar yapılmalıdır. Geçmiş tecrübelerden yararlanarak, önce öğretmen yetiştiren kurumlardan başlanılmalıdır.
Dershanelerin durumu ; Öğrencilerle okul ve dershanler üzerinde anket yapılsın. Onlar okul ve dershanelerinin müşterisi,öğrencilere güveniyorum, onlar en doğru cevabı verecektir.
Taraflar arasında senin dediğin yanlış, benim dedim doğru diye yapılan tartışmalar insanların kafasını karıştırıyor.

İlkokullarda okuyan öğrenciler, cumartesi ve pazar günleri dershaneye gitmemeli,oyunlarını oynasınlar, çocukları sosyal hayatın içinden uzak tutmayalım.
Oyunlar daha sağlıklı büyümesini, dayanışmayı, oyun yarışında beceriler ve yetenekler, arkadaşlık duygularını geliştirir.
Sınav yarışına katılan öğrenci sayısı fazla olduğu için dershanelere talep daha fazla oluyor. Çevre baskısı ve arkadaşlarınında dershaneye gitmesi, dar gelirli ailelerin çocuklarınında dershaneye gitmelerini zorluyor.
Dershanelerle, okullar işbirliği yaparlarsa, öğrenciler için daha faydalı olabilir.
Öğrencilerin dershanelerde yeni arkadaşları ve uyumlu sosyal ortam oluyor. Yanlız derslerine çalışan öğrenci, arada sohbet edecek, öğrenci ve bilmediği konuları soracak kimse olmadığı  için ödevini eksik yapıyor.
Öğrencilerin hafızaları görsele odaklandığı için kitap onlar için sessiz bir kaynak, kitap okumadıkları için, öğrenciler her hangi bir konuyu anlatırken cümleleri tam doldurmadan, anlatılmak isteneni  eksik ve kısa anlatıyorlar. Yıllarca görev yapmış eğitimciler varken, onlara sorulmadan, görüşleri alınmadan taraflar arasında ticari düşünüldüğü için telaş başladı.
Öğrencilerin geleceği çok önemli,yanlışlık yapılmasın, yapılacak yanlışın düzeltilmesi çok güç olur. Öğrencilere yazık olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR