Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Defansif çekpasla su tahliyesi

Gün boyu Samsun’u etkisi altına alan şiddetli yağmur tüm sosyal medya kanallarında yüzlerce birbirinden ilginç görüntüler vermişti. Artık az şiddetini aşan yağmurlarda bu görüntülere alışık olan Samsunlular kendilerini bu konuda çok geliştirdi. Sanayide kayıkla gezenler, Yüzerek işe gidenler, boğazına kadar evin içindeki suda röportaj veren, basın açıklaması yapan vatandaşlar sayesinde el birliği ile Samsun’u bu konuda milyonlarca tıklanan şehir yaptık.

Bu duygu, düşünce ve eğlenceli videoları seyrederek maça doğru ilerledik. Afad uyarılarını ve sağanak yağışı seyrederek stattaki yerimizi aldık.

Maçın başlama düdüğü ile yağış şiddetlendi. Oyuna baktığımda zeminin böyle bir durumda olmasına rağmen amatör maçlarda bile göremeyeceğimiz kaleye doğru geri paslar, dar alanda kısa paslaşmalar acaba futbolcular ve teknik heyet maçtan önce hiç zemin durumu ile ilgili konuşmadılar mı? diye düşünürken 11. dakikada hakem heyetinin topun zeminde zıplama testini yaptıklarında o ana kadar bu takımın bu zeminde oynayamayacağı düşünceleri bende oluşması nedeni ile maç inşallah iptal olur dedim.

İçimden geçenleri yüksek sesle dile getirirken bence yılın sonunda televizyonlarda yılın en komik olaylarına aday görüntülere şahitlik ettik. Stat zeminin drenajının yapamadığını stadyum yetkilileri statda görevli üç arkadaşı ellerinde çekpaslarla sahaya koşa koşa göndererek yaklaşık 9000 metrekare alanın suyunu boşaltabileceklerini düşünerek bugün selde Samsun büyükşehir belediyesinin yağmurla mücadele verdiği gibi bir mücadeleye ev sahipliği yaptılar.

Gerçekten çok komik ve insan aklı ile dalga geçer gibi milyonlarca canlı yayın seyircisine bizimle dalga geçmek için malzeme vermekte hiçbir şeyden kaçınmadık. Stadyum yetkilileri nasıl böyle bir komediye seyirci oldular. Dakikalarca bu üç arkadaş 9000 metrekare alandaki suyu 50 cm enindeki çekpas’la boşaltabilmesini beklemeleri çok ilginç bir deneyim yaşattı. Çekpasın suyu taç çizgisi ile buluşmasında tribünlerdeki seyircimizin oley çekmesi ile neşeli dakikalar geçirmemizi sağlayan yetkililere selamlar…

Bu maçın çok ileri bir tarihe ertelenmesi bence avantaj olur. Takıma’da defansif bir çekpas görevi yapacak transfer şart oldu. Önümüz de kar kış var.. Sağlıcakla kalın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR