DAKİKA BİR GOL BİR

AK Parti bizim de görev yaptığımız, sevdiğimiz, liderine güvendiğimiz bir parti ve alternatifi oluncaya kadar da böyle devam edeceği kanaatindeyim. Son bir iki aydan beri ısrarla üzerinde durup haber yaptığımız bazı konularla ilgili AK Parti’li bir kısım arkadaşların bana kızdığını bilmeme rağmen ben ısrarla o haberlere yapmaya devam ettim. Bu konuda beni arkadaşların bir kısmı yanlış anlamış olabilir ama asıl amacım yanlış insanların parti yönetiminde olmasının önüne geçmekti. Ancak, bunca yayına rağmen bazı isimlerle ilgili başarılı olduysak da bazı isimler konusunda milletvekillerinin ve gençlik kolları başkanının hataları yüzünden ciddi yanlışlar yapıldı. Yaptığım haberlerle ilgili olan haklılığım önceki gün bir daha açık ve net ortaya çıktı. Keşke ben haksiz olsaydım da partim zarar görmeseydi. Karşı geldiğim insanlarla ilgili bir araştırma yapacak olursanız ne demek istediğimi çok iyi anlamış olacaksınız. Gazeteyi ilk kurduğum günden beri hakkında haber yaptığım insanların yüzde doksanı ile en ufak bir problemim olmadıysa da bu insanların şehrimize zarar vermelerinden dolayı onlarla ilgili haber yaptım ve yaptığım haberlerle ilgili ne kadar haklı olduğum şimdi ağır ağır ortaya çıkmaya başladı.

 

   Hakan Karaduman’ın listesiyle ilgili yazdığım yazıda, listede bulunanların çoğunu tanımadığımı dile getirip, tanıdığım insanlarla ilgili de isim vererek yorumumu yapmıştım. Köşe yazısını okuyan arkadaşlar ertesi gün aramaya başlayınca şaşırıp kaldım. Arkadaşlar öyle enteresan şeyler söylediler ki aklım şaştı. Ancak elimde net delil, belge veya şahit olmadıkça asla söylenenleri yazmam. Normalde önceki gün bizim manşetimiz Akyüz Cumhuriyeti olacaktı ama değişti, neden böyle olacaktı derseniz; TSO’nun Başkan yardımcısı olan Haluk Akyüz’ün kardeşi Hakan Akyüz, İlkadım Belediyesinde Meclis üyesi, Hakan Karaduman’ın yönetime aldığı Ender Talat Akyüz de aynı Haluk Akyüz’ün oğlu. Dünyanın neresinde böyle bir düzen görülmüş Allah aşkına söyler misiniz? Biz bu haberi yapmadan birileri Haluk Akyüz’ün oğlu ile ilgili bazı resimleri AK Parti Genel Merkezine yollayınca AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, İl Başkanını arayıp hem fırça çekmiş hem de Ender Talat Akyüz’ün istifasını istemiş. Oda istifayı alıp AK Parti Genel Merkezine yollamış. Ne oldu şimdi dakika bir, gol bir olmadı mı?

 

    Bir başka önemli sıkıntı ise; yıllardır AK Parti İl yönetiminde meclis üyeliği, ardından iki dönemdir üst üste Canik ve Büyükşehir Belediyelerinde görev yapan Tahsin Canikli’nin kardeşinin Başbakan Yardımcısı ve Giresun Milletvekili olması yetmemiş, şimdi de Hakan Karaduman’ın yönetimine oğlu olan Yasin Canikli’yi koymuş. Sizin anlayacağınız parti ‘Akrabalar Cumhuriyeti’ olup çıkmış. Hakan Karaduman’ın listesi güzel dedik ama bu ayrıntılar ortaya çıktıkça işin ne kadar sıkıntılı bir boyutta olduğu ortaya çıkmakta. Kaldı ki bu saydığım isimlerin Milli görüşle, maneviyatla, mukaddesatla veya AK Parti lideri Tayyip Erdoğan’ın aile boyu yaşam biçimi ile uzaktan yakından ne kadar ilgileri olduğunu da sizlerin takdirine sunuyorum.

 

   Hakan Karaduman nasıl bu hataları yaptı inanın anlamış değilim. Caner Göktepe’nin yönetime en az beş altı kişi koyduğu söylenmekte, hatta bunlardan bir kısmını AK Parti’nin aleyhinde her fırsatta verip veriştirdiği söyleniyor. Ben o insanları tanımadığımdan burada isimlerini de zikretmeyeceğim. Ancak, ben ısrarla bazı isimlerin yönetimde olmaması gerektiğini söylemiş olmama rağmen Hakan Karaduman’ın özellikle bir ismi listeye koymuş olması çok düşündürücü bir durum. Daha önceki yazılarımda AK Parti Gençlik Kolları’ndaki gençlerin bir kısmının yaşam biçimlerinin, CHP Gençlik Kolları’ndaki gençlerden çok daha kötü olduğunu yazmıştım, onları tanıyanların tamamı da bu konuda bana hak vermişti. Söylenildiği gibi Hakan Karaduman’ın listesinin ağırlığını Caner Göktepe’nin verdiği isimler oluşturmuş ise, vay bu partinin haline.

 

   AK Parti hepimizin gönül verdiği, görev yaptığı, bu ülkenin vazgeçilmez siyasi yapı taşlarından birisidir. Partinin, son il kongresinde listeye alınan isimlerle ilgili bilgiler geldikçe canım sıkılıyor. Demek ki Fuat Köktaş bu durumu çoktan sezmişti ki o listeye tek bir tane adamını vermedi. Listede iki kişi onun adamı olarak gözükse de birisi AK Parti Genel Merkezinden bir adam bulup girdi oraya, bir diğeri ise, müracaatı olmadığı halde birilerine lazım olur diye oraya yazılmış. 2019 seçimlerinde alınacak başarının ve başarısızlığın en büyük sorumlusu Hakan Karaduman’ın olacağı bu tablo sonucunda ortaya çıkmış durumda. Hangi emekler verilerek kurulmuş olan partinin geldiği nokta maalesef üzdü beni… Bu konuda inşallah ben yanılırım diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR