ZİHNİYET

İktidarın, Anayasa değişikliği referandumu , seçim çalışmalarında "Başkanlığa evet çïkarsa ,terörü bitiririz " çıkışı vardı . Başkanlık için yapılan referandumda evet çıktıktan sonra,terör olaylarında ki artışı, karşıt olanlar,    " Geldiniz hani terör bitecekti"yönünde yaptıklaı algı çalışması vardı.

Muhalefetin  söylemi, yine  kendilerini çürütüyordu . Başkanlık sistemi 2019’da gelecekti, seçim sonrası başkanlık sistemine hemen geçilmediği için böylesi bir beklenti, kendi söylemlerine ters düşüyordu. İktidar partisi, gelir gelmez terör kesilse idi ,terör üreticisi veya yönlendiricisi, iktidarın kendisi anlamına gelecekti.

Güçlü bir irade görüntüsünün  terörle mücadelede hükumetin elini güçlendirmesi beklenirken, ilk anda bu oluşmadı ,ne zaman ki MHP ,terör konusunda iktidara   koşulsuz destek verdi. Ülkede terörle mücadele konusunda belirgin bir takım değişiklikler görülmeye  başlandı.

Terörün üzerine daha güçlü gidilmeye,bu mücadele kullanılarak , yarın bir takım odakları harekete geçirirseler ,halkı arkamızda bulabilirmiyiz ? şüphesinden uzaklaşılması ile terör örgütüne yurt içinde ve dışında darbe vurulmaya başlandı.

Daha yeni Kato dağına asker çıktı.Daha önce neden çıkılamazdı düşündünüz mü? Ordu aynı ordu değil miydi?

Bugün ‘’Terör örgütüne sırtımızı dayadık ''diyenler susunca onların yerini "Ne işimiz var Afrin'de" diyenler ile, "Teröristlerinde ailesi,kardeşleri var" diyen zihniyet aldı.

Ülkenin ana muhalefetinin, dünya üzerinde ve özellikle bulunduğumuz bölge, olağan üstü gelişmelere sahne olurken ,güç dengeleri değişirken, ülkesinin yanında olması gerekmektedir ki, bu destek , güç dengesinde daha dik durmamız ve yerimizi almamıza önemli katkı sağlayacaktır.

Terör bitecek derken ,olayların daha artmasının ardında yatan gerçeği görememek ,gündelik politikalarla oluşturulan  algının esiri olmak ile eş değer bir yaklaşımdır.

Bizim,  Amerika’dan çekinme nedenimiz, onların süper güç olmalarıdır. O gücün ya emrine gireceksiniz, yada ‘’Bende varım’’ diyeceksiniz. Birinci yolu seçerseniz,kontrolünüz onların elinde olur ve yıllarca yaşadığınız, kendi içinizde ki kavgalar ile ne zaman ipimizi çekecekler yada ne zaman boyunduruklarından kurtulacağız diye beklentimizi gelecek nesillere aktarırız.

İkinci yolu seçerseniz, mücadeleniz başlayacaktır ki, her şeye hazırlıklı olmanız gerekmektedir. Ülke ikinci yolu seçti ve yürümeye başladı. Bu seçimi oluşturan şartlar tam oluşmasa da harekat için geç kalmanın, dönüşü olmayan bir yolun başlangıcı olduğunun görülmesi üzerine olanca kuvvet ile çıkılan bir yoldu.

Orta doğu coğrafyasını bekleyen son, büyük güçlerin elinde olan devletlerin gelecekte ki  planları doğrultusunda küçültülmesidir ve bölgede istikrarsızlığın devam ederek halkın kendi kaynaklarından mahrum, büyük güçlerin kontrolü altında yaşamalarıdır.

Olayın daha geri planlarına bakıldığında, kızıllaştırılan Müslüman devletler üzerinden bir bölüşüm ve Siyonizmin amaçlarına hizmet yatmaktadır.

Çıkmış olduğunuz yolda  arkanızda büyük bir desteğin olması gerekmektedir ki, bu destek halkın birlikte hareket etmesi ve gösterilen hedefe  inancı ile doğru orantılıdır.

Hedefe yürürken aksayan her şeye müdahale etmeniz gerekmektedir. Siz birincil hedefinizi, yıllardır ülkenin başına musallat olup ilerlemenizi durduran terörü bertaraf etmek için mücadele olarak belirlersiniz, fakat onu başınıza musallat edenler, ‘’Bitireceğiz’’ dediğiniz konuyu kaşımaya başlar ve hareketlenmesini sağlar.

Siyasetin içerisinde olanların da bu varsayımın gerçekleşeceğini biliyor olmaları gerekirken, durumu kendi politik hesapları için yönlendirmeye çalıştıklarında beklenen destekten çok uzak bir yaklaşıma işaret edilir ki, bu durum ülkenin geleceğine değil, ülke hakkında planları olanların ellerini güçlendirmekten başka bir şeye yaramayacaktır.

Terörle mücadele konusunda ülke  yurt dışı operasyonlardan, yurt içi operasyonlara kadar değişik coğrafyada mücadeleye ağırlık vermiş ve 40 yıllık süreç içerisin de en yoğun ve başarılı  operasyonların altına imza atmıştır.

Bu kararlılıkta, iktidarından,halkına, askeri birliklerinden polis ve istihbarat birimlerine kadar koordineli bir çalışma ile hedefine doğru yürümektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR