ÇÖZÜLMESİ GEREKEN KONULAR

   Seçim takvimiyle ilgili yasal düzenleme yapılıp öne alınmasa bile Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak seçimi 14 Mayıs tarihine alacağını söylemesinin ardından seçim sathına girdik gibi bir şey, partilerin aday adayları ortaya çıkmasa da piyasada isimleri dolaşan isimler üç aşağı beş yukarı belli. Bu isimlerle ilgili detay vermeden önce şunu belirtmek isterim ki siyasi partiler finans bulmak için iş adamlarına teklif götürebilirler ama şu bir gerçek ki toplum asla iş adamlarına oy vermez, hatta tam aksine tepki gösterir. İşadamları istihdam sağlarlar, yatırım yaparlar, işçi çalıştırırlar, hayır hasenat yaparlar ama toplum onlara oy verme noktasında hiçbir zaman olumlu bakmaz. Kaldı ki işadamlarının da bu konuda istekli olduklarını sanmam, parlamentoya zaman ayırmak herkesin işi değil, zamanı olmayan insanlar parlamentoda yararlı olmazlar, siyaset çok zaman alan bir kurumdur, fedakarlık ister, vatandaşın derdine zaman ayırmak lazım, teşkilatlara zaman ayırmak lazım, parlamentoya devam etmek lazım, bunların hepsini göz önüne aldığınızda işadamlarının siyasette başarılı olmaları zordur. Partilerin Vekil aday adaylarıyla ilgili piyasada konuşulan isimlere bakınca çok yetersiz isimler ortada dolaşmakta o nedenle de bu isimlerin üzerinde durmak istemiyorum. Üzerinde durmak istediğim konu toplumun ciddi anlamda rahatsızlık duyduğu ve acilen çözüm üretilmesi gereken konulardır, bunların başında da Sağlıkla ilgili sorunların geldiği bir gerçek.
   Geçtiğimiz hafta sonu Ak parti genişletilmiş il divan toplantısı vardı, basın olarak bizi de davet ettiler ama ben gitmedim, giden arkadaşlardan aldığım bilgi canımı sıkmadı değil. Nedir aldığınız bilgi derseniz bir meslektaşımız Numan Kurtulmuşa Hastanelerde ciddi anlamda randevu sıkıntısı olduğunu, bazı tetkiklerle ilgili üç, beş aya varan randevuların verildiğini, buna acilen çözüm bulunması gerektiğini bu konuda ne düşündüğünü sormuş. Ahmet Demircan cevap vermiş, verdiği cevap o kadar enteresan ki anlatamam, sağlıkla ilgili yapılan yatırımları anlatmış, şehir hastanesinden başlayarak ilçelerde yapılan hastane inşaatlarından dem vurmuş, soruyu soran meslektaşımız sorduğuna bin pişman olmuş. Oysaki soru açık ve net ortada, randevu sistemi çok kötü vatandaş randevu alamıyor, bazı filimler ve tetkiklerle ilgili aylarca sonraya randevular verilmekte, hastane yöneticilerinin tamamına yakınında sıkıntı var, vatandaş adeta burnundan soluyor, bu duruma acilen çözüm bulunması gerekirken beyefendi yapılan yatırımlardan bahsetmiş. Sağlık sektörüne yapılan yatırımları toplum zaten görüyor, onu söylemenin alemi var mı, kaldı ki teşkilatlar da bu konuda çok rahatsız kimse iş göremiyor, derdini anlatacak kimseyi de bulamıyor. Bu konu acilen çözülmeli aksi halde vatandaş tepkisini sandıkta ortaya koyar benden söylemesi.
   Şehrimizde çözülmesi gereken bir başka önemli sorun trafik sorunu, akıllı trafik denilen şeyin ne olduğunu daha önceleri yazmıştık, bu konuda mutlak surette acil çözüm bulunmalı, kış aylarında trafik bu kadar sıkıntılıysa yazın vay geldi halimize. Şu bayanların kadın emeği pazarının kaldırılması konusunda da birkaç kelam etmek istiyorum, bu konuda yaptığım araştırma sonucunda orada öyle bahsedildiği gibi bayanların el emekleriyle ilgili ciddi bir sirkülasyon yokmuş. Ayrıca Başkan Demir ile bayanlar yabancılar pazarına taşınma konusunda anlaşmışlar daha sonra vaz geçmişler, olayı bu kadar büyütmenin doğru olmadığı kanaatini taşımaktayım. Mustafa Demir Başkanın bazı icraatlarını ben de beğenmiyorum, bunları da zaman, zaman yazıyorum ama eğriye, eğri doğruya doğru demek zorunda olduğumuz da bir gerçek.
    Seçmenin değişim istediği, özellikle Vekil listelerinde yeni simaların olması yönünde bir beklentinin olduğu muhakkak, bu değişimi sadece iktidar partisinde değil muhalefet partilerinden de beklemekte. Sokakta muhalefet partilerinden seçilen Vekil gördün mü derseniz Kemal Zeybek’i gördüm, Neslihan Hancıoğlu’nu birkaç haberin dışında gördüm desem abartmış olurum. Erhan Ustaya gelince TV’lerde meclis konuşmalarında çok gördüm ama vatandaşın içerisine girip hasbihal ettiğini, vatandaşın derdini dinlediğini göremedim. Bedri Yaşar beyi teşkilat çalışmalarında gördüm, sokakta çok göremedim, belki ben göremedim göreniniz varsa söylesin. Ak partide durum nedir derseniz ona müstakilen bir yazı gerekir o nedenle şimdilik konuyu burada keselim diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR