CİNNETLİ TOPLUM

Malum  …Dalkavuk çevres i yüzünden  bir Kralın ne hallere düştüğünün hikayesidir  bu .

Etrafındaki gelişmeleri, dalkavukları yüzünden bir türlü göremeyen Kral , bu vurdumduymazlığın ve de aymazlığın cezasını tahtını kaybetmekle öder.Hikayede kaybeden sadece kraldır …Ama bizim Kralların çıplakliğinı görmemek toplumu felakete sürüklemektedir.

         Topluca cinnet geçiriyoruz.Gazetelerin üçüncü sayfa , Tv lerin toplum haberlerine göz attığımızda insanımızın yaşadığı cinnetli ruh halini ve yansımalarını görmemiz, ne durumda olduğumuzun da en güzel  ifadesidir.

          Malumu ilan etmeye gerek yok ama yine de ne söylemek istediğimizin daha iyi anlaşılması için bazı gazete başlıklarına bir göz atalım.

     ""Annesini  babasını ve abisini öldürdü""

     ""Kardeşini doğradı ""

     ""Karısını kesti ""

     ""Arkadaşını hunharca öldürdü""

     ""6 Kişiyi öldürdü""

     ""10 Yaşındaki çocuğun kafası kesildi "" ve sayfalara sığmayacak kadar çok haber başlığı…

İşin bir başka boyutu:

      ""Kendi kızına sarkıntılık yaptı ve tecavüz etti ""

      ""Kundaktaki bebeğin ve 3 yaşındakı çocuğun ırzına geçti ""

İnsanın kanını donduran ve hafsalasının alamadığı iğrençlikte ve aşağılıkta haberler….

Başka bir pencere daha açalım:

      ""Oyuncak tabancayla banka soydu ""

     ""Babaannesinin parasını gaspetti""

     ""Arkadaşına kefil oldu evi ocağı dağıldı ""

    ""Arkadaşını dolandırdı""  …Daha bir çok haber…

Bu haberleri ,bundan tahminen 50 sene önce yaşayanlara anlatmış olsaydık herhalde kalpten giderlerdi sanırım.""Böyle insan mı olur böyle toplum mu olur diye..""

      Yazdıklarımız, karamsar bir tablo çizmek yada var   olan güzellikleri  gizlemek adına yaptığımız bir manevra değil,  yaşadığımız toplumun  günlük hayat çizelgesi…

     Neler oluyor ? Nereye sürükleniyoruz  ?  Bu toplumu bu hale getiren sebepler nelerdir ?

Sanki kimsenin böyle bir derdi yok ve herkes halinden memnun…Şunu açıklıkla söylemek için müneccim olmaya gerek yok…"" Bu toplum topluca helaka doğru sürükleniyor.""

      Bütün değerlerin kaybolduğu bir ilkel yaşam örneği, modern yaşam olarak bilinçaltlarına kazınmaya çalışılıyor.

  Benim anlamadığım; bu gidişattan kimlerin memnun kaldığı…

Bir vurdumduymazlık bir nemelazımcılık bir aymazlıktır almış başını gidiyor.

Bu toplumu idare eden anlayış hala bunların farkında değilse eyvahhhh…İktidar göremiyor olabilir yada ülke gündeminin yoğunluğu toplumsal bazı olayları arka plana atabilir ama acaba yerel unsurlar neden Kral çıplak demekten  bu kadar çekiniyorlar anlamak mümkün değil.

       Ben bazı gerçeklerin göz ardı edildiğini düşünüyorum.Her ne olursa olsun ikinci plana atılmayacak kadar önemli sorunlar vardır ve her platformda konuşulması ve tartışılması gerekir.

      Sayın bakanlar ve killer ve yöneticiler !  Emniyetten ve adliyeden vakıa raporlarını alıp saglam kafa ve sağlıklı bir  ruh hali ile inceleyin .Bizim gördüklerimizi siz de göreceksiniz.

   İktidar partisinin il ilçe ve belde yönetimleri, sivil toplum örgütleri,muhalefet ve diğer  toplumsal birimlerin yüksek sesle KRAL ÇIPLAK  diye haykırmaları gerekir….

   Ben açıkca söylüyorum…Bu toplumun gidişatı iyi değill….Korkunç bir felakete doğru sürükleniyoruz..Herkesin bunu görmesi gerekir.Yoksa yarın alacağımız tedbirlerin asla faydası olmayacaktır….

KRAL ÇIPLAK VE TOPLUM CİNNET HALİNİ YAŞIYOR….YARIN ,DALKAVUKLARINIZ SİZİ EN ÇABUK TERKEDEN GURUP OLACAKTIR….BİZDEN SÖYLEMESİ….

( Bu olayları irdelemeye ve detaylara inmeye devam edeceğiz…)

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR