Çıkış Değil Çöküş Maçı Olabilirdi

Soğuk bir havada oynadığımız M.P.Antalyaspor maçını tek golle de olsa kazanarak sıcacık bir galibiyet aldık.
Haftalardır istediğimiz oyunu oynasakta bunun bir türlü skora yansımaması Samsunspor'u puan cetvelinde ligin dibine itmeye yetiyordu.
M.P. Antalyaspor Samsun deplasmanına altı önemli oyuncusundan yoksun geldi. Özellikle Necati Ateş ve MehmetYılmaz gibi önemli silahlarının eksikliğini hissettiler. Hücum hattında oldukça etkisiz kaldıkları gibi hiç pozisyon bulamadılar desek daha doğru olur.
İşte hücumda pozisyon üretmekte zorlanan rakip karşısında biz ne yapabildik. Maçın başında bulduğumuz erken golle mücadeleye 1-0 lık galibiyetle başlamak Samsunspor'un ilerleyen dakikalarda panik yapmamasına ve rahat bir oyun sergilemesine neden oldu. Belki en etkisiz oynadığımız karşılaşmalardan biriydi. İyi oynamadık fakat çok iyi mücadele ettik ve rakibe oynama fırsatı vermedik.
Artık futbolumuzda şu bir gerçek; oynanan oyun değil, alınan skor hep ön plana çıkıyor. Kötü oynadığımız halde skor daha farklı olabilirdi. Ama ne yazık ki bireysel hatalar buna müsaade etmedi. Ben bu maçtaki üç oyuncunun üç ayrı bencilliğini sizlere hatırlatmak istiyorum; Bance, Ergün ve Ufuk.
Bance: önü açık olduğu halde 25 metreden şut çekmek yerine arkadaşlarını yada topu biraz daha sürüp vurmayı denese gol olması içten bile değil. O ne yaptı? Ön plana çıkmak için zor olanı yaptı.
Ergün: Ekigho'nun sol çaprazda kendisine çıkardığı mükemmel pas da imkansızı deneyeceğine topu içeri arkadaşlarına çıkarmayı denesen..!!!?? Doğru olanda bu zaten.
Ufuk: Oyuna yedekten giriyorsun, kendini göstermek zorundasın. Bu ekipte forma kapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsun. Kendini göstereceksin diye her bölgede, her pozisyonda topla bu kadar çok oynaman gerekmez. Futbolun bir takım oyunu olduğunu unutmayalım. Bu maçta yine bir pozisyonda vurmak yerine sizde arkadaşınızı düşünseydiniz gole daha yakın olurduk.
Kimse vitrin yapmaya çalışmasın, bizi şuan Samsunspor'un başarısı ilgilendirir. Yeri geliyor bir maçta bir pozisyon bulamadan maç bitiyor. Ama nedense kritik 1-0 lık skorda kendinizi ön plana çıkarmak için pozisyonları cömertçe harcadınız.
Maçın adamı bana göre Murat Yıldırım ve Ekigho idi. Murat Yıldırım her maçta ki gibi yırtıcı bir oyun sergileyerek sahada basmadık yer bırakmadı. Ekigho ise gerek attığımız goldeki asisti olsun gerekse gol olmayan pozisyonlardaki asistleri bile çok harikaydı. Fakat rakip oyuncuların tekmeleri onun oyundan erken alınmasına neden oldu.
Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum. Hani demiştik ya bu maç çıkış maçımız olsun; eğer rakibimiz tam kadro çıkabilseydi oyunun şekli değişebilirdi. Bu maç çıkış değil çöküş maçımızda olabilirdi ve şuan hocadan tutunuz o hataları yapan oyuncuların her biri yerden yere vurulacaktı. Evet üç puan çok önemliydi ve aldık hayırlı olsun ama yapılan hatalarda konuşulsun, konuşulsun ki tekrarlanmasın. Bizim için şuan Samsunspor'un başarısı önemli. Eğer Samsunspor başarısızsa bu siz başarısızsınız demektir. Samsunspor'un başarılı olması halinde sizler zaten vitrinde olacaksınız.
Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Selamet Atlı Arşivi
SON YAZILAR