CAMİA BUNU HAKETMİYOR

CAMİA BUNU HAKETMİYOR

  Dün bir arkadaş Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Barış Terkoğlu adlı köşe yazarının yazısını attı, yazıyı görünce geçtiğimiz yıl bana gelen bazı belgeleri hatırladım ve arayıp o belgeleri arşivden buldum. Olay nedir derseniz bahsettiğim köşe yazısını okuyanlar olayın ne olduğunu bildikleri gibi diyanet camiasında olanların da pek çoğu olayları bilirler. Doğrusunu ararsanız geçtiğimiz yıl belgeler elime ulaşınca yayınlamayı düşünmüştüm ama daha sonra camia ve  dinimiz zarar görür diye yayınlamamıştım! olay diyanete bağlı bir sendikanın üst düzey yöneticileri ile ilgili iddia ve belgelerden oluşmakta, hatırlarsanız bundan birkaç ay önce diyanete bağlı bir sendikanın Genel Başkanı görevinden istifa etmişti, yerine yönetim kurulundan başka bir arkadaş seçilmişti. Bu olay da onun devamı mahiyetinde yine aynı sendikanın şu anda yöneticisi pozisyonunda olan bir arkadaşla ilgili çok ciddi ve belgeli iddialar söz konusu. İşin daha da kötüsü bu arkadaşın Samsun’da daha önce görev yapmış olması, ailesinin bir kısmının hala daha Samsun’da olması ve bizim de tanıdığımız hatta aynı dönemde okumamız ve göreve başlamış olmamızdır.

   İnsanları suçlamak çok kolay, o insanların ailelerini, iş arkadaşlarını, onurunu düşünmek zorundayız buraya kadar eyvallah, ancak bu arkadaşlarımız da içerisinde bulundukları camiayı düşünerek görevlerinden istifa etmeleri gerekmiyor mu. Hep başkalarından mı fedakarlık beklenecek, olayların failleri yedikleri hezeyanların bedellerini neden ödemezler anlamış değilim. emin olun çok canım sıkılıyor, İmam Hatiplik gibi toplumun önünde örnek olması gereken görevlerde bulunan insanlar, Allah’ın yasak kıldığı, topluma bunlar yasak asla bunları yapmayın cehenneme girersiniz dedikleri işleri kendileri yapınca hiç Allahtan korkmazlar mı. Hadi Allahtan korkmadılar, toplum bunu öğrendiği zaman halimiz nice olur diye düşünmezler mi, hiç utanmadan, yüzleri kızarmadan buralara gelip gezerler, sosyal medya hesaplarından kendilerine giden ziyaretçileri paylaşırlar, dersiniz ki örnek insan da her şeyini toplumla paylaşmakta. Oysa yaptıklarına bakınca rezalet diz boyu, çoluk, çocuklarının yüzüne nasıl bakarlar anlamış değilim. Elbette onlar da insan onların da günah işleme hakları var ancak işledikleri günahların Ahirette ödenecek bedelleri olduğu gibi dünyada da ödenecek bedelleri olduğunu unutmasınlar. 

  İşledikleri günahların kamera kayıtlarını sildirebilirler ama Kiramen Katibin Meleklerinin çektiklerini nasıl silecekler merak eder dururum. İşin daha da garip tarafı kandırıp günah işledikleri insanlar ne zamanki hakikatleri söylemeye başlarsa onlara deli muamelesi yaptıracak kadar güçleri olması ülkenin ve camianın geldiği noktanın içler acısı halidir. Diyanet Camiası bunu hakketmiyor, orada çok onurlu, şerefli, alim, zahit insanlar da olduğunu unutmasınlar. Ellerindeki gücün bazı ayıplarını örtmeye yettiğini zannediyorlarsa çok yanılıyorlar, sırf camia zarar görmesin aileleri, çoluk, çocukları ve onurlu insanlar üzülmesin diye o belgelerin yayınlanmadığını bilsinler. Bu işler öyle ziyaretlerle, facebook sayfalarından resim paylaşmayla veya benzeri örtbas operasyonları ile örtüleceğini zannetmesinler. Gün gelecek yaptıkları belgeleriyle karşılarına çıkacak, onlara dost tavsiyesi bir an önce emekliye ayrılıp kıyıda, köşede kimseye gözükmeden işlerine bakmalarıdır.

  Umarım matlup hasıl olmuştur, bizim derdimiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değildir, kimsenin bu dine zarar verme hakkı yoktur, yaptığı hataları nedeniyle koskoca bir camiayı lekeleme hakkına sahip değildir. Şayet olay ulusal basına düşmeseydi ve yazılıp çizilmeseydi biz de bu konuyu gündeme taşıma niyetinde değildik ama artık ok yaydan çıkmıştır, herkes her şeyin farkında camiaya, İslami kimlikli siyasetçilere iktidara ve dinimize zarar veren insanlar bir an önce camiadan temizlenmeli, bu konuda bize düşen neyse sonuna kadar yapmaya hazırız, bundan sonra da elimizden gelen ne varsa yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın. Din Allah’ın dinidir onu koruyacak olan da Allah’tır ancak bizlere düşen görev de yanlışları söyleyip yapanlara bedellerini ödetmek olduğu muhakkaktır. Dinimize zarar veren bu tür insanları Allah ıslah etsin diyerek sözlerime son veriyorum. Kalın sağlıcakla..
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR