ÇALIŞANLA ÇALIŞMAYAN BİR OLUR MU?

            Geçtiğimiz hafta  M. Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi  Yaptırma Derneği ziyaretime geldi, istedikleri  hizmet ise hepimizin canla başla destek vermek zorunda olduğumuz bir hizmet. Zira bu ülkede akan kanın  en önemli nedenlerinden birisi eğitimsiz insanların kolay kandırılıp kardeşlerini öldürecek kadar canileşmesidir. Allah'a ve ahiret gününe zerre kadar inanan hiç kimse değil bir insanın canına kıymak, hayvanın dahi canına kıyamaz. Hayvanlarla biraz ilgilendiğinizde sizlerle nasıl iletişim kurduklarını, gözünüzün içerisine baktıklarında ne demek istediklerini  rahatlıkla anlayabilirsiniz. Bu söylediklerim bazılarınıza biraz tuhaf gelebilir dilerseniz  ancak denemesi  bedava kedi, köpek, kuş, inek veya herhangi bir hayvanla biraz ilgilenin bakın biri birinizi nasıl tanıyıp, konuşmadan anlaşacaksınız.

            İmam hatip okulları bu ülkenin  temel dinamiklerinden olup bu müesseselerden mezun olan kimsenin vatanına, milletine, ülkesine ihanet ettiğini duymadım, sadece bu okullardan yetişenler mi  bu özelliklere sahip derseniz elbette ki değil diğer okullardan mezun olan pırlanta gibi çocuklarımız var ancak bu okulların toplumdaki yeri çok daha farklı zira bu okullardan yetişen insanları din adına kandırmak çok zordur, onlar kuran, sünnet, icma, kıyas ekseninde olayları değerlendirip, o doğrultuda muhakeme yapmasını bildiklerinden  olaylara çok daha farklı bakma imkanına sahiptirler. Uydurma bir sözle hareket etmezler, Ahmedin, Mehmedin dediğinden ziyade Allah ve Resülü'nün  söylediklerini  yaparlar. Gerek beşeri münasebetlerini, gerekse hayatlarını idame ederken ölçüleri bu doğrultuda olur.

            Ülkemiz son dokuz yılda bir  çığır aşıp, daha önce sorgulanması, yargılanması mümkün olmayan pek çok şey bugün sorgulanabiliyorsa ülkede İmam Hatip mezunu bir Başbakan'ın olmasının nimetlerinden olduğunu unutmamak gerekir. Bundan dokuz yıl önce başı örtülü eşlerimiz, çocuklarımız, ülkede yaşayan bir çok insan sokakta dahi gezer iken sıkıntı çekiyordu ancak bugün durum tam tersine bir durum ise bunun da nedeninin İmam hatip okulu mezunu Başbakan olduğunu unutmamalıyız.

            Bu kadar izahattan gelelim baştaki konumuza  ziyaretime gelen M. Akif İmam Hatip Lisesi Yaptırma Derneği  yöneticilerine  her türlü desteği vereceğimi, gazetemizin bu konuda emirlerine amade olduğunu söyledikten sonra yapılacak olan binayla ilgili teknik bilgiyi aldım ve  sonra dedim onlara ki arkadaşlar bu çok güzel bir proje ancak finansmanını nasıl karşılayacaksınız. Arkadaşlarımız çok iyi niyetli bir biçimde SMS hatlarından yararlanmaktan başlayıp, kumbaralar  marifetiyle yardım toplamaya varıncaya dek ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylediler. Ancak bu kadar büyük bir yatırımı bu kaynaklarla karşılamak çok zor, burada yapılması gereken nedir derseniz izin verin izah edyim.

            1980 liyıllarda şehrimizin en zengin müesseselerinden birisi İlim Yayma ve Eğitim Vakfı idi, bu vakıf  kurulurken  İmam Hatip Lisesi ve öğrencilerine yardım derneği mülkiyetinde olan binalar vakfa devredildi,  aradan otuz  yıl geçmesine rağmen  Vakıf yöneticileri mirasyedi  evlatlar gibi ellerindeki mülkleri  kiraya verip para kazanmaktan veya düğün salonlarından kira alıp  tek bir kuruşluk yatırım yapmakksızın  oraları hoyratça kullanmanın ötesinde en ufak bir iş yapmamışlardır. O günlerde bu şehirde hiç olmayan cemaat okulları bugün üniversite kuruyorsa onları eleştirip şucular, bucular demek yerine alnından öpmek gerekir. Yalandan düşmanlık yapmanın alemi yok. Cemaatin içerisinde sevmediklerimiz olabilir onları elbette eleştireceğiz ama adamların gençliğe yaptıkları hizmete şapka çıkarmak gerekir. Dpğruyu  söylemek inancımız gereğidir.

            Geçtiğimiz hafta  Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Harun Çelik Bey'in Feza  Lisesi'nde bir konferansını dinledim hem Harun Bey'i, hem de okul yöneticilerini canı gönülden tebrik ediyorum. Çalışan insanlarla yatan insanları ayırt edip haklarını teslim etmez isek o insanların motivasyonu bozulur  bu ülkeye, bu dine, bu millete hizmet eden herkes dostumuz, ihanet eden herkes düşmanımızdır. İnsanların meşrebi, mezhebi, partisi, ırkı bizi hiç ilgilendirmez. İş bilenin kılıç kuşananındır. İşte bu nedenledir kiğ çalışanlar yol almış, çalışmayanlar ise mirasyediler gibi yerinde saymuış. Kalın sağlıcakla 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR