Bu vahşete kim dur diyecek?

Malumunuz, Filistin" de insanlık dışı bir vahşet yaşanıyor. Bu vahşetin bir bölümünü görsel ve yazılı basın görüntülüyor. Burada olayın mahrem olmayan yönleri ekrana ve görüntülü basına yansıtılıyor. Olayın vahşiliği bu görünenlerden ibaret asla değil. Görüntülenenler insanları ziyadesiyle  ürpertiyor. Peki ya görüntülenmeyen ahlaksızlıklar, alçaklıklar…
 Akla hayale gelebilecek her türlü alçaklık, adilik İsraillilerce orada yapılıyor. Bir de akla hayale gelmeyen şerefsiz ve ahlaksızlıklar var ki, insan olan aklından bile geçiremez bunları.
 İnsanlığını kaybetmiş bir millet bunları yaparken, insanlık âlemi nerede? Hangi işle meşguller? Bu vahşetten daha önemli bir olay dünyada yaşanıyor mu? Hani sözde bazı haklardan bahseden kuruluşlar. Hani Irakta kimyasal silah arayan süper güçler. Nerede medeni dünyanın medeniyet bekçileri? Bilinen sayı binlerce masum insanın katledildiği yönünde. Bir de bilinmeyen gerçek rakam belki de binlerce insan… Yeni doğmuş bebeğinden, doğacak olana kadar… Yaşlısı, hastası kadın erkek…
 Dünyanın dolayısıyla insanlık âleminin başına bela olan bu yaratıklara engel olacak bir güç, bir vicdan yok mu? Verilen bir karara itirazla ilgili toplanan sözde insan hakları kuruluşları kimin hakkını kormakla görevliler? Savunmasız ve masum insanların suçu Müslüman bir ülkede yaşamak mı?
Bir küçücük ülke olan İsrail canavarıyla ilişkisi olan ülkeler bu ilişkileri yeniden gözden geçirmeliler. Bu ülkeye giden her kuruş insanlığa sıkılan kurşuna yatırım olarak kullanılıyor. Başka da hiç bir fayda sağlamıyor. Dolayısıyla Filistin" de yaşananlar tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu gün Filistin" de masum insanlara saldıran bu canavarın yarın nerede ve kime saldıracağı belli değil. Filistin"e saldırmasını gerektiren hiçbir haklı nedeninin olmadığı ortada. Bunu tüm dünya da biliyor.
Bizler Türk milleti olarak şanlı geçmişimizde olduğu gibi yine üzerimize düşen görevleri gücümüz nispetinde yerine getireceğiz. Madden ve manen ezilenlerin ve zulme uğrayanların yanında olacağız. Zulme uğrayan dünyanın neresinde olursa olsun biz onun yanında olacağız. Irkı, dini ne olursa olsun fark etmez. Erdemli millet olmak bunu gerektirir. Hatta emreder.
Allah Filistinli kardeşlimize yardım etsin! Mutlaka dua edelim. İsrail"i de nefretle lanetliyorum. Allah Kahhar ismiyle İsraillileri kahr-u perişan eylesin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi
SON YAZILAR