Bizim İnsanımız!..

61.Cumhuriyet hükümetini kurmakla görevli Sn.R.Tayyip Erdoğan,”ustalık dönemi ”olarak nitelendirdiği kabinesini kamuoyuna açıkladı.

Dört yeni isim dikkat çekici.İçlerinde Gençlik ve Spor bakanı tanıdık bir isim.Samsun milletvekili,geçen dönem Grup başkan vekilliği görevini üstlenmiş,medya ve kamuoyunun yakından tanıdığı bir genç siyasetçi , Suat Kılıç.

Ne yalan söyleyeyim; ben bu Kılıç'ı değil;Samsun siyasetinin tanınmış ismi Merhum İlyas Kılıç'ın 1976 doğumlu torunu Akif Çağatay Kılıç'ın Bakan olmasını umuyordum.

Her ikisi bizim insanımız.Akif Çağatay Kılıç,genç ,siyasete yabancı olmayan bir aileden geliyor..Bilgi ve birikimi yerinde olmalı ki Sn.Başbakan' ın yakınında kendine yer bulabilmiş.

Suat Kılıç ta öyle.Deneyimli.Başbakan'a yakın biri.Sivri dili, sorun olabilir.Bu ,kendisini medyatik yapıyor.B.Arınç modunda!.. Spiker üsluplu çıkışları tahrik edici, bu özelliği antipati yaratıyor.Artık “ustalık dönemi” ekibine dahil edildiğine göre artık kendini frenlemeli,taşıdığı misyonun değerini bilmeli,üslendiği sorumluluğun ağırlığını omuzlarında hissetmelidir.

Başarılı olması dileğimizdir.Bizim insanımızdır.Zor bir görev onu bekliyor.Hele şu günlerde elinde bulduğu “Şike operasyonları” yargı süreci ,yakın tarihte başlayacak olan Ligler ve Takımlarımızın “şaibe” altında Avrupa yolculukları,özellikle ,Üniversite Gençliğimizin sorunları çözüm beklemektedir.

Tercihin Hakan Şükür yerine Samsun'dan yana Samsunspor' un hayrına düşünülmüş olması %62 lik seçim başarısının payı büyük olsa gerek

Kabinede biri/ ikisi dışında hemen hepsi genç ve birikimli kişiler.Bürokrasi içinde ,yerel yönetimlerde ağırlığı İstanbul B.Şehir Belediyesi patentli kadroların hakim olduğu gözlenmektedir.Öğretim üyesi , kariyer sahibi,çoğu ABD ve İngiltere'de yüksek eğitim almış,Batı dillerine ve siyaset kültürüne hakim,bizim insanlarımız.

Çoğu AKP'nin kurucusu,lider eksenli siyasetin hizmetinde ketum insanlar.Teşkilatlar ve Genel merkez bu insanları arayıp /bulup siyasete kazandırırken “Sen de nereden çıktın ?.Seni hiç görmedik!.Git Üniversitende hocalık yap!.Biz siyaset yapacağız.Üniversite açmıyoruz.Parti kuruyoruz”.demedikleri anlaşılıyor.

İki dönemden sonra Üçüncü dönemde açık ara farkla seçim zaferi kazanmaları tesadüfle,komplo teorileri ile ,konjonktürle izah edilesi siyaseten inandırıcı değildir.

Kadınları ön saflara konu mankeni olarak kullanmayan , teşkilatın en alt kademelerinde, eğitim aşamalarında ,Kermes pazarlarında,sivil toplum hareketinin mahalle ve sokak aralarında ev ev dolaşarak siyasetin aktörleri yapan bu çalışmalar semeresini alacaktır.Her meslekten AKP'li kadınların parti teşkilat kademelerinde ,medyada ne kadar yer aldığını görmemek için insanın kör olması lazımdır.

Türk milletinin kabiliyeti yüksektir.Bize okul sıralarında iken “Adriyatik'ten Çin seddine” Türk hakimiyetinden” Kültürel anlamda “söz edilirdi.Bugün Türkiye'nin, Türk devletinin üç kıtada /yedi iklimde bir cazibe merkezi olması Bizim insanımız' ın eseridir.

1990larda Bulgaristan'dan gelen Soydaşlarımıza açılan kapılar,Körfez savaşında Güney Doğu'da Saddam Mezaliminden kaçan mağdurlara uzanan eller,son olarak Suriye'den Essed katliamından kaçarak Hatay'a sığınan mazlumlar hep cazibenin ,bölgesinde güçlü olmanın bir sonucudur.Zulme uğrayan,demokrasinin nimetinden yararlanmak için meydanları dolduran kalabalıkların ellerinde Türk bayrakları ,çığlık çığlığa Türk milletinin merhametine ve yardımlarına teşekkür etmeleri,kısa zamanda çadır kent kurma başarısı gösteren Kızılay'ımız gurur vesilemizdir.

Rahmetli Fatin Rüstü Zorlu'nun Avrupa devletlerine Kıbrıs'la ilgili “Garantörlük” anlaşmasının kabul edilmesinden ve 1974 Kıbrıs Barış harekatı' ndan sonra dış politikada hangi başarıdan söz edebiliriz?

Hatırlayınız.İki üç uçağımız 1961 de “Kıbrıs semalarında uçtu “diye.Rumları “korkuttu” , diye bir Mektup'la “Nato silahlarını kullanamazsınız!.””Uçakların lastiğini vermeyiz!.” ambargosuna boyun eğildiği ,Başbakan'ı uçak ABD'den ayrılır ayrılmaz “Hükümet düşürüldüğü” dönemden bugünlere gelindi.

Türk Dışişleri Bakanı Libya'da Bingazi' de halkın arasında gururla yürüyüşü,mazi gözümde canlandı!Avrupa basınının gündeminde ,Arap /İslam dünyasının sözüne güvenilir “ağabeyi” arabulucusu konumunda hep o var!Bizim insanımız!…

Öğretim üyesi Ahmet Davutoğlu hoca dün dış politikaya ilişkin yazdıkları ve tarihe kayıt düşürdükleri Lider ülke Türkiye'nin aydınlık yüzünü yansıtmaktadır.

Hülasa bizim insanımız,başarı hepimizindir!!.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Anayol Arşivi
SON YAZILAR