YALAKALIĞIN BİNİ BİR PARA

Celaleddin'in dediği gibi insan ya olduğu gibi görünmeli veya göründüğü gibi olmalı ama yaşadığımız toplumda ne mümkün, insanlar öyle bir hale gelmişler ki bırakın oldukları gibi görünmeyi, adeta dolap beygiri gibi dönüp durmaktan keyif alır hale gelmişler. Yaşamları ile söylemleri tam tezat olan insanlar da toplumun itibar ettiği insanlar olunca çıkabilirseniz çıkın işin içerisinden. Eskiden kişinin ayinesi iştir lafa bakılmaz derlerdi, şimdi ise kişinin ayinesi laftır işe bakılmaz noktasına geldiğimizi görünce insan toplumdan nefret ediyor.

Yaşadığı hayat, eylemleri, dünya görüşü inanç, iman ve İslam'la uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin İslami cemaatler tarafından hüsnü kabul görmesi ahır zaman alameti değil de nedir. Adam aile hayatı nedir bilmez, kızı yaşındaki bayanlarla birlikte olur, milleti dolandırır, uçan kuşa borcu vardır, bu adam cemaatler tarafından hüsnü kabul görür. Öte yandan inancı yüzünden bedel ödeyen, aile yaşantısı İslam'la özdeşmiş olan, dünya ve ahiret görüşü İslami kurallar dahilinde olan insanlar bu tür cemaatler tarafından hüsnü kabul göremeyince toplumun ne kadar riyakar olduğunu bir kez daha ortaya koyar.

Yeni hükümetin açıklanması ile birlikte piyasaya o kadar yalaka türedi ki sormayın gitsin, yok efendim yeni bakan Bülent Arınç'ın şakasıyla ortaya çıkmış, yok efendim Samsun onun sayesinde yeniden kalkınacakmış, yok efendim genç olması sorunları çok kısa sürede çözeceğinin delili imiş, yok efendim bu işten Samsun karlı çıkmış, daha neler neler. İnsan biraz sıkılır, biraz da utanır. Olay o kadar abartılmış ki sanki daha önce başka bir parti iktidarı varmış, o parti iktidardan uzaklaşmış da başka bir parti iktidara gelmiş, yeni iktidar partisinin yeni bakanı olağanüstü işler yapacak, adeta elinde sihirli bir değnekle işleri çok kısa bir sürede halledecek.

Hoca Nasreddin yolda giderken yellenmiş, utancından ortalığı yatıştırmak adına ey gidi yaşlılık işte insanı bu hale getiriyor demiş. Arkasına dönüp baktığında kimsenin olmadığını görünce kendi kendine hoca sen gençliğinde de aynı idin demiş. Bakıyorum da bakan olan arkadaşımız sanki daha önce milletvekili değilmiş de yeni seçilmiş gibi bir hava var ortalıkta, halbuki bu arkadaşımız daha önce AK Parti Grup Başkan Vekilliği gibi çok güçlü bir koltukta oturmakta idi. AK Parti Grup Başkan Vekilliği bir çok konuda şimdiki makamından daha etkin ve daha yaptırımı olan bir makamdı. Nedenine gelince grup başkan vekilleri her bakanlıkta yaptırımları olan insanlardır, ama Gençlik ve Spor Bakanı sadece kendi bakanlığında söz hakkına sahiptir.

Şehrimizin iki buçuk yıldan beri Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda oturan bir bakanı vardı, bakanlığa atandığı günü bu gün gibi hatırlıyorum, ertesi gün boy boy kutlamalar yoktu, şehre geldiğinde gayet mütevazi bir şekilde işine, gücüne bakıp, kimseye hava atmak gibi bir icraatını görmedim. Bakanlık koltuğunda oturduğu süre içerisinde yaptıkları tartışılabilir, belki çok fazla bir icraatı veya şehirdeki insanlardan bürokraside değerlendirdikleri olmadı, bunu ben de eleştiriyorum. Ancak oturduğu koltuk iki tane spor bakanlığı ederdi, buna rağmen bakanlığın havasını hiç kullanmadı.

Makamlar gelip geçicidir, önemli olan o makamlara gelmeden önce dost olduğunuz insanlarla bakanlıktan ayrıldıktan sonra da dost kalabilmektir. Şehre geldiğinizde çay içecek dostlar bulabilmek işin can alıcı noktasıdır. Görmemişin oğlu görmüş de bilmem nesini çekmiş koparmış misali davranmamak gerek, icraat yapıp, icraatlardan söz ettirmek gerek. Bakan olunca babamı aradım, anamı aradım yok Bülent Arınç şunu dedi, falanca bunu dedi hikayelerine bu toplumun karnı tok. İcraat yapıp, yaptığınız icraatlardan söz ettirebilirseniz ne mutlu size, unutmayın yalakaların methiyesi ne kadar çok ise makamdan düşüldüğünde yermeleri de aynı derecede kötü olacağından şüpheniz olmasın. Biz bu yazıyı yazarken kimseyi yermek niyetinde olmadığımız gibi, kimseye de düşmanlık yapmaya niyetli değiliz, ancak makamlar gelip geçici olduğunu ve zamanın çok kısa sürede geçtiğini unutmamak gerek. Yalakalara değil, şahsiyetli insanlara değer verilmeli ve icraat yapılmalı. Yalakaların ve yalakalığın olmadığı bir toplum temennisi ile kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR