BİR İHTİMAL DAHA VAR

 

Evet, 2 Mayıs Salı günü Samsunspor'un, taraftarların, futbolcuların,yönetimin Eskişehir'de acı bir günü olarak ve farklı skoruyla da futbol literatürüne geçti.

Keşke Samsunspor lehine geçseydiama hani " görünen köy kılavuz istemez " derler ya; işte aynen öyle oldu. Samsunspor'un nereden nereye geldiği de gelemediği de belliydi zaten. Hal ve gidiş karnesi kırıklarla dolu, haşarı bir çocuk gibi olmuştu Samsunspor.

Maçın oynanacağı saat olan 18.30 öncesi Samsun Atakum ŞehitAstsubay Ömer Halisdemir Parkı ve civarındaydım. Dedim ki içimden " acab şu Samsun halkıyla maç öncesibir skor tahmini yapayım mı yapmayayım mı ? "

İşte böyle ince ve derin düşünürken; hadi hayırlısı deyip çantamdan fotoğraf makinanı elime alıp ve cebimden de basın kartımı çıkarıp boynuma takarak vatandaş muhabir olduğumu anlasın ki sorun olmasın dedim. İlk röportajımı sözünü ettiğim parkın yakınındaki bir balıkçı dükkanında yaptım.

Maşallah, buradaki çalışan personelin çoğu Samsunspor kıyafeti giyinmişlerdi. Sadece o gün için değil zaten her gün aynı kıyafetle müşterilere hizmet ediyorlardıkibuna çok memnun oldum ve bu gerçek taraftarları takdir ettim. Bu mağazada ilk röportajımı Mümin bey daha sonra yine aynı yerde Emrah beyle yaptım. Her ikisi de Samsunspor'un galip  geleceğini söylediler ama olmadı işte.

Önce Atakum- Türkiş daha sonra ise yine Atakumdeniz sahilinde rportajlarıma devamettim. Yener diyener de vardıyenilirdiyenler de.Skor ise hiç 4 rakamlı değildi. En fazla bir 3gol tahminigeçiyordu. Nereden bilsinler tam 6 gol yiyeceklerini.

Demek istediğim; maalesef Samsunspor aşıklarınıziyadesiyle üzdük.Tabi buna futbolcularda taraftarlar da yönetimdeçok üzüldü ve 3 Mayıs Çarşamba günü düşme potasında yer alan Şanlıurfaspor- Balıkesirspor ile Elazığğspor- Gaziantep Belediyespor maçlarındaydı kulağımız.

Zira özellikle de düşme potasındaki Şanlıurfaspor ile Gaziantep Belediyespor'un puan ya da puanalr kaybetmesini bekliyordu herkes. Samsunspor 32 puanla alt sıralardaydı ama onun da altında işte o saydığım takımlar vardı.

Ve korktuğumuz başımıza gelmedi. Şanlıurfaspor evinde Balıkesirspor'a mağlup olup Elazığspor da evinde golsüz berabere kalınca Samsunspor şimdilik derin bir nefes aldı. Tabi Samsunspor ligde Play-off mücadelesi veren Giresunspor gibi yine güçlü bir takımla evinde karşılaşacak.

Şimdi bu maçı mutlak almamız gerek yoksa altta yer alan takımların kaybettiği puanların bize pek faydası olmayabilir. İnancım odur ki bu Karadeniz derbisini Samsunspor tüm imkan ve şartlarını zorlayıp kazasız ve 3 puanla geçecektir.

Süper Lig'de bile iddialı takımlar farklı mağlup olabiliyor ve futbol tarihiböyle sürpriz sonuçlarla dolu. O yüzden her takımın başına gelebilirbu gibi farklı sonuçlar. Şimdibize düşen görev; her zaman olduğugibi yine coşkulu bir taraftar topluluğuyla; tek vücut olup, sabır ve inançla kalan son maçları en yüksek puanlarla tamamlamak olmalıdır.

Yoksa Osman bey şöyle yaptı Ahnet, Mehmet efendi böyle yaptı gibi gönül koyucu sözler, Samsunspor'a bir şey kazandırmaz ama çok şeyler kaybettirebilir. Onun için ayaklarını yere sağlam basan bir Samsunspor bekliyoruz sahada.

Hadi şimdi hep beraber yüreğimizin Samsunspor atmasıyla safları sıklaştıralım. Başka bir Samsun da Samsunspor da yok dünyada. Çıkın sahaya delikanlılar gibi mücadele edin ve kendinize " helalolsun bu çocuklara " dedirtiniz.

" Bir İtimal Daha Var O da " Ligde kalmak mı dersin? " Kalacağız da inşallah ve seneye süper bir kadro ile şampiyonluk yarışında hep zirvede olacağız, olmalıyız da..

Saygımla.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR