KIRIK DÜŞLERİ TAMİR ETMEK

                                      

Kaç zamandır kırık olan düşlerimi tamire aldım bu gün. Düş tamircisi olmak için yeniden dirilmek gerekirdi. Kalbine güvenmek, kendine güvenmek gerekirdi. Ben de öyle yaptım zaten. Bunu biliyorum. Bunu iyice belledim. İç temizliği yapmak daha doğrusu içten yaşamak gerekirdi. Bunun için yeniden dirilmek, ne sihirli bir kelimeydi bu, ne gizemli bir şeydi bu. Her şeyi düşleri tamir etmeye bağladılar. Ezildiğim yerden kalkıp yeniden dirilmek için önce direnişi düşledim. Kaliteli bir hayatı hayal ettim. Kırık düşleri tamir etmek, durduğun yerde sağlam dur, durduğun yerde dosdoğru dur, düşme, demektir. Karakterini ve konumunu koru demektir. Davana ve sevdana sahip çık, demektir.

Düş tamir sürecinde yeni fikirler bulmak için fikir gezintisi yapmaya çıktım. Yeni fikirleri görüp tanımak, yeni düşünceleri gezip görmek için kendimi dirilişe ayarladım bu gün. Düşlerim beni direnişe götürdü. Direniş bana dirilişin yolunu gösterdi. Düşlerim bana diyor ki; kölelikten kurtuluşun bir tek yolu vardır; o da Allaha kulluktur. Düşlerim bana diyor ki; dirilişin bir tek yolu vardır; o da direniştir. Kalbim; elinle, dilinle, bedeninle, çoluk çocuğunla, malınla her şeyinle bu kutsal davaya çalışmaktan başka diriliş yolu yoktur, diyordu bana. Kölelik benim yazgı olamazdı. Kim demiş ben bu köhne, bu bozuk düzeme mahkûmum.

Şimdi ben kime, neye, niçin direnecektim, ne zaman ve nasıl direnecektim? onu düşündüm, uzun uzun düşledim. Düşüşlerden yeni düşler derledim. Yeni düşler bir daha düşmemenin direncini kazandıracaktı bana. Hayal etmeden hayatı yaşamanın imkânsız olduğunu öğretti bana. Bir düşten daha üstün olan şey düşlediğin şeyi yaşamaktır. Bir düşten daha güzel olan şey düşlerde kalmayıp hayata tekrar dönmektir. Hayatı aşk ve sevgi ile birlikte yaşamaktır.

Kırık düşlerim hayal kırıklığı yaşamanın da bazı faydaları olduğunu öğretti bana. En önemli faydası İnsanı sakinleştirmesidir. İnsan tam heyecan, tam gaz bir hedefe kilitlenip giderken aniden beklemediği bir durumla karşılaştığında kırılır. Kırılıp heveslerinden, beklentilerinden vazgeçebilir. Bazen heyecanla girilen yoldan geri dönmek icap edebilir. Bu durum da en kötü ihtimalle iyi bir tecrübe olabilir. Çünkü insan hırçınlaşırsa kendine daha çok zarar verebilir. Canı daha çok yanabilir. O yüzden kırılmış hayalleri tamir edip yeniden başlamak daha iyidir.  Kırık düşleri alçıya alıp bir süre bekletmek gerekir.  Kırık düş alçıdayken insan yeni düşler kurar. Yeni heyecanlar yaşar. Onun için kâinatı dinlemek, kendini okumak, fikirleri gezip görmek kırık yanlarını tespit etmek gerekir. Zayıf yönlerini güçlendirmek için çalışmalıdır. İşte ondan sonra yeniden yola koyulduğunda daha büyük hedeflere, büyük ufuklara yelken açabilir. Daha büyük başarılara imza atabilir. Gözünü ufka çevirip yeni planlar kurabilir.

Kırk düş tamircisi olarak şuurun kaynağını, şuurun verilerini de budum. Şuurun kaynağı düştür. Düşleri tamir etmek şuura yeni veriler getirir. Anladım ki düşlerini tamir etmeyip yolundan, hedefinden dönen kimselerde şuur olmaz. Düşler ve gerçekler birbirinden çok farklı olsa da çoğu kez düşlediği gibi yaşamak ister insanoğlu. Bunu başaramadığı zaman kendisi bir düş kırıklığı olur. Zamanla kendi hayatı kırılan bir rüya, bir düş olur. Bunun için düşlerini yaşamalıdır insanoğlu. Düşlerini kendi atölyesinde yaşamalıdır en azından. Düş düşünce ve karaktere göre ortaya çıkar. İlhamı veren düşünce ve beklentiler hangi yönde, hangi derecede ise düşler de o yönde o derecede olur. Öyleyse düşüncesini idealini kendi hayatında yaşayan kimse fazla bir düş kırıklığı yaşamaz. Yaşasa da düşlerini kendi başına tamir etmeyi bilir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Okutan Arşivi
SON YAZILAR