Ümmühan Koçyiğit

Ümmühan Koçyiğit

Bayramlar bayram olsun

         Onaracak o kadar çok kırgınlık, sarılacak onca derin yara, savaşılacak yoksulluk, elinden tutulmayı bekleyen kimsesizler var. Kuşkusuz umutlar da var. Sevdiklerimizle kucaklaşırken, sevinç ve hüznün omuzlarımızdaki ağırlığını tartıya vuracağız. Aslında, bir parçası olduğumuz toplumdan payımıza düşeni yaşayacağız.
Toplumumuz sevgisizliğin toplumu oldu.
Farklı olana tahammülümüz giderek azaldı.
Siyaset çok keskin ve o haliyle küpüne zarar veren hale geldi.
 Artık kimseyi düşünmüyor sadece kendi eksenimizde kendi menfaatlerimiz ölçüsünde tartar olduk her şeyi.
Bu bayramda bakıma muhtaç kimsesizlerimiz ve yuvasız çocuklarımız için çok daha fazla çaba göstermek zorunda olduğumuzu anlıyor muyuz?
Özel dünyalarımızda yaşamalıyız bayramı tabii olarak ama onunla sınırlı kalmadığı, kalamayacağı da aşikâr. O nedenle dertlerimizi ve sevinçlerimizi özel dünyalarımızı aşarak toplumsal olarak düşünmek ve paylaşmak durumundayız. Yoksa bayramın tam olarak bayram olmayacağı kesin değil mi.? Bayramlar herkesindir, ama önce çocukların.Bence bayramı en çok çocuklar hak ediyor.Çünkü onların içinde kötülük,fesatlık,dedikodu ve şüphe yok.Onlar sevdiklerini tam ve karşılıksız seviyor.Bir şekere üç kuruş paraya mutlu oluyor.
Ne güzel gene de bayram bugün. Eski bayramlar olsaydı keşke dediğimiz bir bayram olmasına rağmen bugün bayram. Bayram yapamayanların sızısını içimde hissetsem de onlar için üzülsem de gülüyor yüzüm. Dinimizce kurbanı kesen kişi, etini durumu iyi olmayan ailelere dağıtır. Karşılıklı hoşgörü ile dua alınır, sevap işlenir. Tabii en iyi yerini kendisine eşine dostuna dağıtmaz iseniz. Oysa ne kadar ihtiyaç sahibi kişiler var. Bir lokmayı geçtim ayağında çorabı yok, okula gitmeye bizim bozukluk diye tabir ettiğimiz parayla alacak kalemi, defteri yok. Bayram her zaman yüzü gülenin evine geldi. Fakire, elinde avucunda olmayana yine bayram değil. Siz belki öyle yapmıyorsunuz ama biliniz ki bayram hiç bayram yaşamamış yüzü gülmemiş insanın çocukların yüzündeki gülücüktür. Onları güldürebildi isek ne mutlu bize. Yoksa benim yüzüm gülüyor ya sevdiklerim yanımda ya çalsın sazlar mantığı ve anlayışı nerede o eski bayramlar türküleri hayıflanmaları ile gerçek anlamını kaybederek solmaya mahkûm olacak. Herkese güler yüzleriyle geçirecekleri mutlu bayramlar diliyorum. Açlığın olmadığı, her evde kaynayan bir tencere varlığının sürekliliğini diliyorum. Allah nerde muhtaç varsa ona yardımcı olsun. Soframızdan bereket, yüreğimizden sevgi eksik olmasın. Bayramı bayram tadında yaşamanız dileğiyle
Bayramınız kutlu olsun.
Sevgilerimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ümmühan Koçyiğit Arşivi
SON YAZILAR