BAKIN DOĞRULAR NELER

Bugün sizlere eski AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı mali müşavir ve muhasebeci Mehmet Köse’nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımı sizlerin takdirine sunuyorum. İşte o yazı:

NE SANTRALMİŞ ARKADAŞ

Son iki aydır Samsun’un gündemi Termik Santral. Pardon Biyokütle Enerji Santrali.
Zararlı yapılmasın derseniz alkış alacağınız, hakkınızda methiyelerin sıralanacağı, zararlı değilse yapılsın derseniz her türlü hakaret ve iftiraya maruz kalacağınız hassas bir konu.
O kadar ki zararlı diyenlerin devletin hiçbir kurumuna ve mensubuna saygısı yok.
Devletin Valisi, Devletin kaymakamı konu hakkında açıklama yapıyor, maruz kalmadıkları hakaret iftira yok. Devletin Valisinin, Kaymakamının hakaretlere iftiralara maruz kaldığı bir konuda siyasetçinin bürokratın payına da vatan hainliği, satılmışlık ve daha birçok hakaret ve iftira düşüyor tabii.

Tabi biz kanaat önderi olmadığımız için söz söyleme hakkımız yok. Kanaat önderi olsak alırız elimize mikrofon sallarız sağa sola. Alkışı da alırız. Mikrofonu elinize aldığınızda “Sizi gidi Trabzonlular sizi. Hadi gidin de Trabzon’a yapsanıza bu santrali” diyebilirsiniz mesela.
Bunu derken Trabzon’a 23, Rize’ye 58, Of’a 32 km mesafedeki Trabzon – Rize arasındaki Arsin’de aynı firmanın aynı santrali yaptığını bilmeniz gerekmiyor zaten. Bilseniz de söylemenize gerek yok. Alkış almazsınız ki… Arsin ki geçimini fındık ve çay ile sağlayan sahilde bir ilçe.

Çorum-Mecitözü, Trabzon-Arsin‘de aynı santralin yapıldığını ilgili firmanın sitesinde görünce herkes kendi mevkidaşını meslektaşını arayıp soruyor, ben de kendi meslektaşlarımı arayayım sorayım dedim.
Mecitözü’ndeki meslektaşlarımı aradığımda yanımda santrale karşı olduğunu söyleyen bir arkadaş da vardı. Telefonun sesini açtım aradım meslektaşları. Üç meslektaş aradım santralden haberleri bile yok. Okul arkadaşım, meslektaşım olan İl genel meclis üyesi hatta geçen dönem İl genel meclis başkanlığı yapan arkadaşı aradım. İnanın hiçbirinin kendi ilçelerindeki santralden haberleri bile yok. Arsin’den iki meslektaş aradım onların da haberi yok. Mecitözülüler ve Arsinliler sanırım memleketlerine duyarsız. Çevre onlar için bir anlam ifade etmiyor. Çevreye değer vermek nedir görmek istiyorlarsa Çarşamba’ya Samsun’a bakmaları yeterli.

Devletin onlarca kurumunun verdiği raporun hiç önemi yok. Bilmem ne odasının bilmem ne derneğinin başkanının yalan yanlış beyanatlarıdır önemli olan. Devlet der çöp yakılmayacak o başkanlar der yakılacak. Devlet der yurt dışından ham madde gelmeyecek o başkanlar der gelecek.
O başkanlar ki siz ne yaparsanız yapın onlardan olumlu bir cümle duymanız mümkün değil, onlar her şeye karşıdırlar. Tek bakış açıları vardır o da ideolojik bakış açısı. Başka bakış açıları hiç olmamıştır olmayacaktır da.

Bu ideolojiye sahip olanların en çok izlediği reyting rekorları kırdırdıkları FOX TV Çarşamba gibi ova olan Adana’da yapılan Biyokütle enerji santralini haber yapmış, öve öve bitiremiyor.

Santrali kuranın ne kadar milli olduğunu üzerine basa basa anlatıyorlar. Haberin sonunda da santral İmamoğlu’na tavsiye ediliyor. İmamoğlu’na çöpleri ne zaman geri dönüştüreceksin diye de soruyor FOX TV.
İnanın bugün Çarşamba için istemezük diyenler bu santrali İmamoğlu İstanbul'a yapsa en önde gider, alkışlarlar.

Firma yetkilileri halkı neden bilgilendirmiyor sorusu da gündemde. Soru çok masum. Haklı gibi de duruyor. Peki, bu toplantıda neler olur biliyor musunuz? Yaşanmış bir örnekten yola çıkalım. 2008’de Çarşamba Durusu‘ya doğal gaz çevrim santrali yapılması gündeme geldi. Hiç zararı olmayan doğal gaz çevrim santrali de istenmedi bu ilçede. O gün de firma halkı bilgilendirsin dendi ve firma tarafından halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Peki, ne oldu toplantıda? Hakaretler havada uçuştu, çevik kuvvet girdi devreye ve toplantı dağıldı. Ve santral Çarşamba’ya yapılmadı.

Peki, Çarşamba’da yapılmasın denen o doğalgaz çevrim santrali ne oldu? Hani bugünlerde santrali kendi ilçesine istemediği söylenen bu yüzden alkışlanan başkan var ya O kendi beldesine yaptırdı.

Santralin Çarşamba’da yapılmasına izin vermediğini söyleyerek dili çözülenlerin nelerin altına imza attığını da bu millet çok net gördü.

Zararı yokmuş diyenler zararlı ise yapılmasın diyebiliyor. Peki, zararlı diyenler zararsız ise yapılsın diyebiliyor mu? Ben duymadım. Diyaloğa açık değilsen niyetini sorgulaman gerekmiyor mu? Vesselam… (Mehmet Köse)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR