Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM KANUNU DEĞİŞMELİ

Ağustos ayı içinde Cumhurbaşkanlığı, 2015 Tarihinde Millet Vekilleri seçimleri yapılacak.
Seçmen vatandaşlarımız oyunu istediği yere verebilecek, birikim ve tecrübeye sahip, okuma yazma bilmeyen yaşlı insanlardan çok az insan kaldığı için, onlarda partilerin işaretlerini bulup oyunu o şekilde verebiliyor.
Milli iradenin daha adaletli yansıması için seçim kanununda değişiklik yapılması ihtiyaç haline geldi.Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına bakıldığında, Belediye başkanına verdiği oyu meclis üyelerine vermediği, büyük şehir adayına başka beldede başka partinin adayına oyunu verdiği yapabileceğine inandığı adaylara oyunu verdiği seçimden sonra görülmüştür.
Millet vekilleri seçimleri, Genel Başkanların sıralaması ve atamasıyla değil milli iradeyi yansıtacak şekilde yapabilmelidir.Milletvekili olmak isteyen adaylar, parti delegelerin ve partiye kayıtlı üyeler tarafından yapılacak ön seçimle sıralamalar yapılırsa, nede olsa seçmenin istediği sıralama yapılmış olur.1990 Yıllarında tercih usulu ile genel genel seçim genel seçim yapılmıştı o ilin iki katı kadar vekil adayları arasında, istediği vekil adaylar aeasında istediğini işaretleyip sıralamasını yapabiliyorlardı.
millet vekilleri atama ile T.B.M.M gittikleri için halka karşı kendilerini sorumlu görmüyorlar. arada sıra ilimize gelip, partiye gidip, partide buluşmak, bayramlarda ilçelerde partide seçmenlerle bayramlaşmak onlara yetiyor. Seçmene hangi partiye oyunu verdiği sorulduğunda bir çoğu o partinin Genel Başkanının adını söyler. Oy verdiği partinin vekillerinin isimleri söylenmesi sorulduğunda partisinin vekillerinin isimlerini bilmeyen fazlaca bulunmaktadır. Meclis saatinde görüşmeleri takip ettiğimde Sayın vekillerin Samsun'nun sorunlarını gündeme pek getirmediklerini diğer illerin bulunduğu ilin sorunlarını ve isteklerini söylediklerini izledim. Vekillerin öğretmen evine geldiklerine hiç rastlamadım Vekiller halkın arasında bulunsunlar onların isteklerini meclise taşımak sonuç olmaktadır. Seçim kanunu değişirse seçmenin gerçek iradesi ortaya çıkar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR