ASLAN KARANFİLİN ŞEHZADESİ KANTİNCİ

 İnsanın kendine yaptığı kötülüğü dünya bir araya gelse yapamaz.Atalarımız sokma akıl yedi adım gider derler ya Aslan Karanfil'inki de öyle bir şey. Göreve başladığı günden itibaren sürekli hatalar yapması sonucu tüm ağırlığını yitirmiş, kendi altında bulunan bir çok bürokrattan daha az ağırlığı olan bir amir pozisyonuna düşmüş durumda. Peki bu dediğinin delili nedir derseniz, sürekli yazmış olmama rağmen hala daha emrinde çalışan insanların kontrolünde olmaktan çıkamaması sonucu kendi ağırlığını kaybetmiş durumda.

Aslan Karanfil başında bulunduğu kurumda çalışan işçilerin bağlı olduğu sendika yöneticileri ile münasebetleri amir memur ilişkisenden öte arkadaş seviyesine geçtiği, geçtiğimiz ay bu sendikanın yaptığı gecede verdiği ödüllerde yaşananlar sonucu bir kez daha açıkça ortaya çıktı. Bir kurumun başında amirsiniz, sizin altınızda çalışan bir bürokrat size plaket veriyor. Nasıl ama yemede yanında yat değil mi? Sendikanın yaptığı programın bana göre kıymeti harbiyesi yok. Zira Sayın Valinin katılımı ile başlayan davetiye yazısı Vali Bey'in de dikkatini çekmiş olmalı ki, kullanılacağını anladığından davete katılmamış.

Şehrin Bakanına onlarca kişi gönderip araya koymuşlar, ama Bakan'da onları tanıdığından adam gibi gereğini yapmış ve davete katılmamış. Aslan Karanfil ise kendi alltındaki bir bürokratın elinden plaket almak zorunda kalmış. Buna isyan etse de yapacağı fazla bir şey olmadığından gargara yapmış. İnsan kendi ağırlığını koruyamaz ise bu tür sıkıntılarla her zaman karşılaşmaya hazır olacaktır. Aslan Karanfil insan olarak sevdiğim bir insan, ancak icraatları fevkalade kötü, daha önce kantincilik yapan bir adamı köşe yapmış durumda.

Adamın konuştuğu her yalana inanıp istediği her şeyi vermesine hayret ediyorum. Daha önce de bu konuda yazmıştım İl Özel idaresinin dergi, katalog, ajanda ve reklam işlerini bu adam yapar. Adam yaptığı işlerle ilgili üç tane fiyat teklifi hazırlar idareye verir idare adama soru sual sormaksızın işleri verir. Adam da işi gider Ankara'da yaptırır. Dün Necdet Uzun Samsun'da var, Samsun'dan al kampanyası ile ilgili yazı yazmıştı, haklı ancak uygulayan kim derseniz ben şu ana dek uygulayanını görmedim.

Bu konuda en duyarlı olması gereken kurum İl Özel İdaresi ama bu yıl yaptırdıkları Ajanda, çanta, v.s. yi kantinci arkadaş aracılığı ile Ankara'da bir firmaya veya matbaaya yaptırmışlar. Çıkarttıkları dergi, katalog, v.s leri de bu firmalara yaptırmaktalar. Hani Aslan Karanfil, Samsunlu idi ve Samsunlu'ların tek yerli Milletvekili adayı idi ne oldu? İşin enteresan yanı, bu kantinciye o kadar inanmış ki, ona önümüzdeki seçimde dördüncü sıradan kendisini Milletvekili yapacağını söylemiş kendisi de buna inanmış.

Kantinci arkadaş o kadar maharetli ki, Aslan Karanfil sayesinde altına bir Jeep almış, bir iş hanında iş yeri var. Aslan Karanfil'in seçim döneminde ona yardımcı olmasının parası yanında şimdi de mükafatını fazlasıyla alıyor. Adamı görseniz tanısanız şaşar kalırsınız. Emin olun ki, adam bir kantini dahi çalıştıracak kapasitede değil. Bir ara yanıma ziyaretime geldi ve bazı bilgiler verdi. Hatta bir Milletvekili ile ileri, geri bir çok iddialar ortaya atmış olmasına rağmen itibar etmedim, kovdum gitti.

Aslan Karanfil Üniversite bitirmiş, zeki bir arkadaş. Ayrıca devlet terbiyesi almış, Vali Yardımcılığı yapmış bir insan olmasına rağmen, insanlarla ilgili bu kadar yanılmış olması gerçekten üzüntü verici bir olay. Yaklaşık beş yıldır bu adam İl Özel idaresini sömürüyor ve Aslan Karanfil önünü açıyor. İyi güzel de adama sormazlar mı be kardeşim bu arkadaşın meziyeti ne diye. Haa az kalsın unutuyordum adam Hayati Yazıcı'nın da çok yakın!... arkadaşı imiş. Aslan Karanfili onunla tanıştırıp Vali yapacakmış, ancak Valiler kararnamesi bir türlü çıkmadığı için yapamamış!... Sanırım bu kararname dört, beş yıl daha çıkmaz da bizim Kantinci biraz daha sebeplenir. Aslan Karnfil gibi Devlet umuru görmiş bir insana üzülsem mi, sevinsem mi bir türlü anlamış değilim. Zira, Aslan Bey Devletin her türlü gizli bilgisini alabilecek ilişkileri olan bir insan olduğunu da çok iyi biliyorum. Acaba bu arkadaşla ilgili kimden Referans almış, sendikacılardan mı, yoksa Derin Devletten mi? Mesajımı Anlayan anlamıştır. Kalın sağlıcakla


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR