AKIL TUTULMASI MI DESEM NE DESEM

Yaşadığımız şehir o kadar enteresan bir şehir ki anlatamam, malesef iş adamından bürokratına, gazetecisinden siyasetçisine herkes dengeler üzerinde hayatını idame ettirmeye çalıştığı bir şehirde yaşamaktayız. Güçlülerin haklı, zayıf haklıların haksız olmak zorunda kaldığı bir şehir bu şehir. Yıllarca Çetelerin cirit attığı, önlerine geleni ezip geçtikleri, siyasetçisinden bürokratına herkesi yıldırdıkları bir şehir bu şehir. Hayatımın hiç bir döneminde uzaktan yakından ilgim olmayan bu tür insanlarla malesef zaman, zaman ben de çarpışmak ve Cezaevine girmek zorunda kaldım, ama yaşadıklarımın hiç birinden asla ve kata pişman değilim şimdi olsa yine aynı şeyleri yaparım. Ben çok büyük bir kabadayı da değilim, çete lideri de değilim ama asla ve kata haksızlığa da rıza göstermem, bedeli ne olursa olsun doğrunun yanında olurum yanlış yapan kim olursa olsun karşısında olurum. Bu şehirde öyle şeyler yaşandı ki aklınız durur, çeteler Belediye Başkanı dövdüler kimse sesini çıkarmadı, bazı Belediye Başkanları Devletin resmi makamlarından değil çetelerden yardım isteyip korumalar aldılar. Belediyelerin tamamında çeteler cirit atmakta, işe gitmeden para alanların haddi hesabı yok, bu düzen asla böyle gitmez ama dur diyecek bir makam var mı derseniz AK Parti iktidarı bu konuda fevkalade güzel işler yaptı ve ülke genelindeki çetelere asla pirim vermedi ama şehrimizde bu konuda bu fakirden başka kimse taşın altına elini koymadığı gibi bazı siyasetçiler bu tür insanlarla el ense bilmem ne parmak misali samimi oldular.

 

    Bu tür insanlarla ilgili bizim verdiğimiz mücadeleyi bu şehirde herkes bilir, amacımız bu tür insanlarla özel bir husumet değil şehrin ve gelecek nesillerin bunlardan kurtulması için elimizden geleni yapmaktır. Bu tür insanlarla ilgili verdiğimiz mücadelede çok güzel sonuçlar alındı ancak son günlerde yaşanan bazı gelişmeler fevkalade yanlış ve can sıkıcı, bu tür insanların arka planında olduğu bazı medya kuruluşları yerel siyasetçilerinde ciddi destekleriyle ayakta tutulmaya çalışılmakta. İşin arkasında çetelerin olduğunu bile bile bu tür oluşumlara destek verenler akıl tutulması mı yaşıyor yoksa dereye düştüler de yılana mı sarılıyorlar anlamış değilim. Basın sektörü sayesinde ayakta durmaya çalışan bu çetelere destek veren yerel siyasetçilerin ne yapmaya çalıştıklarını anlamadığım bir yana şimdi de şehrin en önemli gazetelerinden ayrılan bazı gazatacıların onlarla işbirliği yapıp birliktelik kuracaklarını duymuş olmam Basın sektörü adına bitmişliğin en önemli göstergesidir. Sektördeki bazı insanlar hayatları boyunca duruş göstermezler, kim güçlüyse ona yalamalık yaparak hayatlarını devam ettirirler bunu bir yere kadar anlayabilirim, geçim parası diyebilirim. Ancak hayatının ve meslek yaşamının son baharına gelmiş insanların maddi bakımdan hiç bir şeye ihtiyaçları olmadığı halde Attan inip Eşşeğe binme misali yıllarca sektörde güçlü yerlerde çalıştıktan sonra iraptan mahalli olmayan, değil gündem belirleme gündemi takip etme noktasında dahi sıkıntılı olan google ye ödenen paralarla ayakta tutulan işletmelere geçmeye çalışmaları da akıl tutulması değil de nedir.

 

   Atalarımız insanın kendisine yaptığı kötülüğü alemi cihan bir araya gelse ona yapamaz derlerdi de bu ne demek diye düşünür dururdum, bu tür akılsızlıkları görünce Atalarımız ne büyük insanlarmış diyorum. Demekki Allah bir insanın aklını aldı mı yapacağı şeyi şaşırıyor, ulusal basında tirajı 500 bin olan bir gazeteyi bırakıp tirajı 10.000 olan gazeteye gideni göreniniz oldu mu? Ben şahsen ne gördüm ne de duydum. Hani insan bir yerde maaşla çalışırken gider kendi işini kurar bunu da anlarım ama altı, üstü olmayan kuruluşlara gidip rezil olmanın ne anlamı var anlamış değilim. Bilmem hatırlar mısınız bir dönem yerel bir TV ile yerel bir gazete birleşmişti, ha bire de reklam yapıyorlardı Samsun da yer yerinden oynayacak diye, ben o dönem cezaevindeydim bol, bol Reklamlarını izliyordum, ziyaretime gelen arkadaşlara altı ay sürer demiştim, hakikaten de o kadar sürdü silindi gittiler. Onların da arkalarında bu tür insanlar vardı, şimdi de aynı şekilde bir yapılanmayla şehre yön vermek isteyen bazı çetevari insanların yapmaya çalıştıkları operasyonlar var bunu net biliyorum. İşin garip tarafı arkalarında da bazı siyasetçilerin olması, basın kuruluşlarının arka planında olan solcu Çeteler, destek verenler de AK Partili siyasetçiler nasıl ama yemede yanında yat değil mi? Basıncısını, çetecisini, bilmem neyini anlatım da Ak partili siyasetçilerin bu işlerde ne işleri olur hiç anlamış değilim. Basın mı lazım bu şehirde 4-5 tane gazete bir sürü de internet sitesi var gidin onlarla işinizi yürütün ne işiniz var bu insanlarla. Ayrıca iki kişinin bildiği şey asla ve kata sır değildir herkes bunu mutlaka öğrenir, arkadaşlara tavsiyem akıl tutulmasından vazgeçip işlerine baksınlar, Allah bir şeyi nasip etmiş ise kimse engel olamaz, nasip etmemiş ise de Dünya bir araya gelse olmaz. Lafın tamamı deliye denir diyerek sözlerime son veriyorum, şimdilik bu kadar, arkası yarın, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR