AK PARTİNİN İŞİ KOLAY DEĞİL

Siyaset gün geçtikçe yozlaşıp çığırından çıkıyor, kaliteli insanlar siyasetin çirkinliklerini gördükçe siyasetten uzaklaşıyorlar, bunu fırsat bilen profili düşük kalitesiz insanlar da onun bunun kıçını yalayarak veya ahbap çavuş ilişkileriyle siyaset yapıyorlar, hal böyle olunca da siyaset gün geçtikçe yozlaşıp kalitesiz insanların elinde kalıyor. Dikkat ettiniz mi bilmem ama son on beş yolda AK Partide siyaset yapanlar gün geçtikçe kalitesizleşmekte, AK Partinin ilk kurulduğu günlerde görev alan insanların kalitesiyle bugün görev alanları kıyasladığımızda ortada büyük bir uçurumun olduğu açık ve net ortada. Dürüst, ilkeli ve samimi insanlar siyasetin çirkefliklerini gördükçe siyasetten uzaklaşmakla kalmadılar, çoluk çocuklarını da o çirkefin içine sokmamak için ellerinden gelen her şeyi yapıp siyasetten uzaklaştırdılar. Siyasette kalanlara bakıldığında aile boyu İslamdan uzak, yiyip içip gününü gün etmekten ve cukkayı doldurmaktan başka işi olmayanlar siyasetin göbeğinde, aile boyu siyasetten nemalanma peşinde olan insanlar teşkilatları doldurmuş durumdalar.

  

Buna en bariz örnek; Son AK Parti kongresindeki liste, partiyi gençleştirdi dediğimiz yeni İl Başkanının listesinde yer alan isimlerin yüzde doksanını tanımadığımı daha önce de yazmıştım, listeyi tanıdıkça hayretler içinde kalıyorum. Listede yer alan gençlerin büyük bir kısmını uzun yıllar gençlik kolları başkanlığı yapan ama AK Partinin misyonuyla uzaktan yakından alakası olmayan arkadaş oluşturmuş. Geri kalan kısmını da aile boyu siyasette, ticarette ve AK Partiden nemalananlar oluşturmuş, adamın babası meclis üyesi, amcası Başbakan yardımcısı, kendisi de gençlik kollarından il yönetimine gelmiş nasıl ama yemede yanında yat öyle değil mi? Olay sadece bununla da sınırlı değil kayınpederi veya kardeşinin kayınpederi her neyse onu da Milli Eğitime Müdür yardımcısı yapmışlar, zaten on küsür seneden beri Kredi ve yurtlar kurumunun yemek ihalelerini başkalarının üzerinden alıp çalıştıranlar da bunlar. Anne alman Baba başka bir alem, 2004 seçimlerinde Gazi Belediyesinden Belediye Başkan adayı olacaktı ama Üniversiteden gelirken bir trafik kazası geçirdi, kazada yanındaki bayan vefat etti, olay da öylece kapatıldıktan sonra adaylıktan vaz geçti, şimdi konuşmaya sıra gelince de bunlardan daha iyi AK Partili yok, Temel Karamollaoğlunun eşi ingiliz diye adamın ne hainliği kaldı ne ingiliz ajanlığı hala bunlar ülkenin en vatanperver AK Partilileri öyle mi?

   

Bir başka aile boyu siyaset ve ticaret yapan takım benim hemşehrilerim, bu hemşehrilerim de bulunmaz hint kumaşları, baba TSO’da amca İlkadım Belediye Meclisi üyesi çocuk da il yönetimine girmiş ama birileri geçmişiyle ilgili amel defterlerini AK Parti Genel merkezine göndermiş ve istifası alınmış. Bu ailenin de AK Parti İle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir aile Kemal Vehbi Gül döneminde ailenin en büyüğü olan dede onun sayesinde Belediyenin altındaki dükkanı kiralayarak işe koyulmuş, daha sonraki dönemlerde çocuklarını iktidarda hangi parti varsa oralarda görev gerdirmeyi becermiş, Anavatan partisi döneminde Anap’tan onlara görev verdirmiş, AK Parti iktidara gelince onun da bir yolunu bulup torun torbasına kadar ailenin neredeyse tamamını AK Partide istihdam etmeyi becermiş bir dede. Ancak son AK Parti kongresinde torununun amel defteri ortaya çıkınca AK Parti genel merkezi tarafından istifası istenince dedenin canı çok sıkılmış ama yapacak birşey de yokmuş, torun Avrupalarda gününü gün ederken resimlerini çektirmeseymiş de iyiymiş ama nerden bilecekti gün gelip o resimlerin başına iş açacağını.

 

 Olay sadece bunlarla mı sınırlı derseniz elbette ki değil, il kongresinden önce defalarca haberini yaptığımız arkadaşın gerek TSO’da yaptığı işler, gerekse TSO’nun yurt dışı seyahatlerindeki organizasyonlarda iş adamlarına sunduğu hizmetler  bakımından ne kadar yararlı işler yaptığını yazmıştık, hatta ve hatta Aslan Karanfil döneminde il özel idaresinden aldığı işler ve FETÖ’cülerle olan ilişkilerinden ötürü geçmişteki sicilini haberleştirmiş olmamıza rağmen Hakan Karaduman, Çiğdem Karaaslan’ın talebi doğrultusunda bu arkadaşı listesine koydu. Sadece listesine koymakla da kalmayacak yapacağı Başkanlık divanında da ona kendisinden sonraki koltuk olan siyasi işler Başkanlığını verirse şaşırmayın, zira o arkadaş o kadar becerikli ki kendisinden önceki siyasi işler Başkanının yerini ancak onun gibi maharetli bir kişinin dolduracağından en ufak şüphem yok!...

 

     AK Partinin anketlerdeki gerçek oy oranı %38-%40’larda seyrederken Erdoğan’ın tek başına alacağı oy %50’lileri göstermesinin en önemli nedeni teşkilatlardaki bu tür insanlar olduğu gerçeğidir. Toplum bu tür insanları çok iyi tanıyor ve sandığa gittiğinde gereğini yapıyor ama olan AK Partiye oluyor. AK Partiyi seversiniz veya sevmezsiniz o ayrı bir konu ama bugün bu parti bu ülkeye lazım ve dürüst insanların bu partide görev alması gerektiği kanaatindeyim. Umarım ve dilerim ki bu tür insanlar bir an önce bu teşkilatlardan temizlenir de parti rahatlar yoksa emin olun AK Partinin işi çok zor benden söylemesi kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
24 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR