ADEMLER İŞ BAŞINDA

Gerek siyasette olduğum dönemlerde gerekse siyaseti bırakıp gazetecilik mesleğine başladığımdan bugüne dek sevmediğim ve yanlış adam dediklerimle ilgili toplumun tamamına yakını bugün beni haklı bulmakta. Haklarında yazı yazdığım, haber yaptığım veya mahkemelik olduklarımın tamamına yakını da ya siyaset dışında kaldılar ya da iflas edip piyasadan çıktılar. Siyasette son olarak kalmış olan bazı döküntüler de bu seçimde yok oldular. Hatırlayanlar bilirler şu hayvanlar âleminin meşhur kahramanlarından hiçbiri kalmadı tamamı yok olup gitti. Bir kısmı iflas etti, bir kısmı piyasadan silinip gitti. Bir kısmı da siyasi mevta oldular. Ayılar, montofonlar, jerseyler, gergedanlar hayvanlar âleminden çekilip gittiler. Ormanlar da boş kaldı, şimdi ortalık yeni nesil hayvanlara kaldı. Onlarla ilgili de bilgi, belge toparlıyorum, gerektiğinde onları da yazarım.

 

 

Bugün hayvanlar âleminden değil de iki Adem’den bahsedeceğiz, bunlar geçmişte birbirini seven aynı partide siyaset yapmış iki Adem. İki Adem deyince bizim Çarşambalı Fikri ağabeyin yedi ademi aklıma geliyor. Fikri ağabeye göre biz yedinci Adem’den yaratıldık. Diğer altı Adem de gelip geçti. Bu iki Adem, hangi Adem’in torunu bilmiyorum ama marifetleri çok güzel. Birisi Atakum’da bir dönem Belediye Başkanlığı yaptı. Büyükşehir meclisinde beraber çalıştık ama her ne hikmetse yıldızımız bir türlü barışmadı. Onun getirdiği yanlış evraklar yüzünden hâlâ daha yargılanmaktayız. Hatta birinden ceza da aldık, dosya istinafa gitti, yaklaşık kırk kişi ceza aldı o dosyadan. Ceza alanlar arasında vezir hazretleri de var. Ben o zaman yapılan imar uygulamalarının yanlış olduğunu söyledim ama vezir hazretleriyle Adem ısrar edince partinin aldığı karar gereği oy verdik ve sonunda hepimiz ceza aldık. Ta o günlerden beri gözü yükseklerde olan Adem önce vezir hazretlerinin koltuğuna göz dikti ama bedelini oturduğu koltuğu kaybederek ödedi. Daha sonra iki dönem Atakum aday adaylığı istedi. Sonra Atakum’dan vazgeçip Büyükşehir adaylığı istedi, o da olmayınca şimdi Mustafa Demir’in peşinde dolaşıyor. Kanaatimce niyeti Genel Sekreter olmak ama benim tanıdığım Mustafa Demir ona Bakanlığı döneminde vermediği görevi şimdi hiç vermez. Çünkü Adem ben dahil bu şehirde pek çok insanla gereksiz kavga eden bir arkadaş. Mustafa Demir’in yanında gezmesi ona değil oy getirmek, alacağı oylara dahi engel olacağı kanaatindeyim. Gazeteye koyduğumuz haberlerde onu Mustafa Demir’in yanında görenler anında Mustafa Demir’in bu adamı yanında neden barındırdığını sorgulayıp olumsuz yorumlar yazmaktalar. Bu arkadaşımızın yerinde olsam Mustafa Demir’le hiç dolaşmaz, arka planda tanıdığım üç beş dostum varsa ki olduğunu da sanmam onlara oy vermeleri yönünde telkinde bulunurdum. Kaldı ki proje bazında da Mustafa Demir’e verebileceği bir destek yok. Çünkü öyle donanımlı ve altyapısı olan biri olmadığından Mustafa Demir’e verebileceği hiçbir şey yok. Mesela Eski Gazi Belediye Başkanı Süleyman Kaldırım da seçim kaybetti ama gülen yüzü, pozitif enerjisi, toplumla uzlaşır yönü nedeniyle çok daha fazla oy getirecek bir arkadaş. Bu Adem’le ilgili bu kadar söz söyledikten sonra gelelim diğer Adem’e.

 

 

İkinci Adem benim bu şehirde en çok sevdiğim(!) Onun aşkından yanıp tutuştuğum bir insan. Onu bu şehirde benim kadar iyi kimse tanımaz. Refah Partisi İl Başkanlığı döneminden itibaren şu veya bu şekilde beraber olduğumuz ama hiçbir zaman anlaşamadığımız bir arkadaş. Neden anlaşamadığımıza gelince onunla bizim arkadaşlığımız karga ile güvercinin arkadaşlığı gibi bir şey. Bu iki hayvan birbiriyle ne kadar anlaşabilirse biz de Adem’le ancak o kadar anlaşabiliriz. AK Parti ilk kurulduğunda Tayyip Erdoğan’la ilgili söylediklerini bu fakir çok iyi biliyor ama konumuz bu olmadığından o konulara girmeyeceğim. AK Parti’ye girip İl Başkan yardımcısı olduktan sonra Ali Akyüz İl Başkanlığına bir daha aday dahi olmadı ve kendisi İl Başkanı oldu. İl Başkanlığı döneminde onunla yaşadıklarımızı bizi tanıyan herkes bilir. Bu arkadaşla ilgili geçmişte ne dediysek tamamı çıktı. 2011 yılında bu fakir müdahale etmeseydi Vekil olacaktı. Daha sonra açtığı kafeyle ilgili yazıp çizdiklerimiz de ortada. Kafe sayesinde epeyce siyasetçiyle beraber olma imkanı bulmuştu ama bizim haberlerden sonra siyasetçiler uğramaz olunca orayı da sattı. Şimdi ne yapıyor derseniz aldığım bilgilere göre Erhan Usta’ya destek veriyormuş. Hatta bazı AK Parti İlçe görevlilerini de aradığı söylenmekte. Erhan Usta ile hukukum yok ama adam bunu tanımıyor olmalı ki ona vereceği destek kendisine oy değil tepki getireceğini bilmiyor. Bu arkadaşı tanıyıp onun sözüyle herhangi birine oy verecek on kişi bulsun ben bu şehri terk ederim. Bu açık ve net bir iddia, isterse denesinler.

 

 

Daha önce iki Adem’in de arkasında olduğumu ve yakın mesafede destekçileri olduğumu söylemiştim ancak şimdi ikisi de kusura bakmasınlar artık onların arkasında değilim. Arkalarında kim olur bilmem ama sonlarını çok da iyi görmüyorum. Onlara tavsiyem eski siyasetçilerin olduğu bir dernek kursunlar epeyce müşterileri olur, belki o zaman biz de arkalarında oluruz. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR