SAYIN VALİMİZ OSMAN KAYMAK BEY'E...

Basından, Samsun Valimiz sayın Osman Kaymak'ın, başarılı kadınları ödüllendirdiğini öğrendik.  Elbette, büyük şehir olan Samsunda başarılı kadınların, ödüllendirilenlerle sınırlı olmadığını biliyoruz. Eğitimde, siyasette, ticarette, idarede, sivil toplum kuruluşlarında ve toplumsal hayatta bir çok başarılı kadın tanıyoruz. Aile yaşamında tebrik ve takdiri hak eden yüzlerce, binlerce kadın kardeşimizin olduğunu biliyoruz.  Kanaatimizce başarılı kadınları temsilen, basında yer alan kadınlarımız tebrik ve takdir edilmiş, böylece tüm başarılı kadınlar alkışlanmıştır. 
        Sayın Valimize bu güzel, özel ve önemli olduğuna inandığımız tasarrufu için şükranlarımızı sunuyoruz. İçlerinde bizim de yakından tanıdığımız kadınların bulunduğu, takdir edilen hanım kardeşlerimizi gönülden destekliyor ve tebrik ediyoruz. Yıllardır Valilik basın müdiresi olarak görev yapan Fatma Dursun Atalay hanımın başarısını ve kuruma olan katkısını,  basınla yakından ilgisi ve ilişkisi olan ben ve benim gibi olan arkadaşlarımız yakından bilmektedir. Her ne kadar ödül alan kadınlar, diğer başarılı olan kadınları temsil ediyorlarsa da, takdir gören ve ödül alan kadınların  çok özenle ve isabetle  seçildiğini düşürüyoruz. Bunlardan birisi de Valilik basın müdürü Fatma Dursun Atalay hanımdır. 
       Toplumumuzun her kademe ve katmanında kadınlarımızın başarısına şahit oluyoruz. Özellikle, bizler gibi toplumun içinde bulunan, devleti ve milleti görebilecek donanıma sahip olan, sokağı, hayatı ve devlet idaresini tanıyan insanların; sokağın sesine ve nefesine daha hakim olduğunu düşünüyoruz. Her gün, her kademede olan, ünvan, makam ve mekân sahibi insanlarla bir şekilde karşılaşma ve ilişki halinde olan bizler gibi insanlar; aynı zamanda toplumum ortak sesinin ne olduğunu da rahatlıkla tespit edebiliyoruz. Bundan hareketle, kadınlarımızın başarısına ve gayretine yakından şahit olduğumuzu söylemekle haddi aşmıyoruz. 
      8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, bir çok başarılı kadın; adını duyurmak, başarısını göstermek ve toplumda hak ettiği yeri almak için, eser ve marifetlerini halkın ve idarenin dikkatlerine sunmaktadır. Onlar, yılın her gününde ve ömürlerinin her anında başarıya ve topluma faydalı olacak hedeflere koşmaktadır. Ama kendilerini ifade etmek ve seslerini duyurmak için de kadınlar günü etkinliklerine katılmaktadırlar. Bir köşe yazarı olarak davet edildigimiz ve 8 Mart günü saat 18.00'de, Serra Otel'de açılışına gittiğimiz, Aylin Özbay Bircan hanımın resim sergisi de, tebrik ve  takdir hak eden çalışmalardan bir tanesidir. 
     2013 yılında vefat eden, benim de yakından tanıdığım, ressam-akademisyen Doç. Dr. Hilmi Özbay'ın başarıyla yaptığı, el emeği göz nuru eserlerini sergide görmekten mutluluk duyduk. Resimden çok anlamayan biri olarak bile beni etkileyen el çizmesi resimlerin adeta Karadeniz ve Trakyayı anlattığını gördük. Gazeteci, yazar, programcı, iş adamı ve siyasetçilerin açılışına katıldığı bu anlamı resim sergisinin ziyaret edilmesini tavsiye ediyorum. 100 den fazla yurtiçi ve yurtdışı ödülü bulunan ressam Hilmi Özbay'ın ölmeyen eserlerinin görülmeye ve satın alınmaya değer olduğunu düşünüyorum. Toplumu, anadolunun kültürünü, karadenizin yaşamını, trakyanın tarımını, denizin ürününü, ülkenin bayrağını, ailenin çınarını anlatan el çizmesi eserlerin görülmesi zihin ve gönül ufku bakımından çok faydalı olacaktır.   Eserleri, topluma hizmet amacıyla ziyarete açan Aylin Özbay Bircan hanımı da kutluyorum. Babasının hatırasını yaşatması bakımından da sergiyi anlamlı buluyorum. 
      Başarılar mutlaka takdir edilmeli, başarısızlar da eğitilip, terapi edilmelidir. Başarı; kabiliyettir, etmektir, gayrettir, çalışmak ve yorulmaktır. Başarının yorgunluğunu ancak tebrik ve takdir unutturur. Sayın Valimiz Osman Kaymak'ın, başarılı kadınlar ödülüyle, tüm başarılı kadınları ödüllendirdiğini düşünüyoruz. Bu ödüller, hem yorgunlukları gidermiş, hem de teşvik ve motive edici olmuştur. Biz de, Samsunumuzda, bir çok başarının altına imza atan sayın Valimizi başarılı buluyor, başarılarından ötürü kamuoyu adına şükranlamızla ödüllendiriyoruz. Her zaman her yerde, halkın arasında, toplumun içinde olup, toplumun diliyle konuşmasının da ekstra ödülü hak ettiğini düşünüyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sami Kesmen Arşivi
SON YAZILAR