ADAYLAR HAVA KOKLAMAYA BAŞLADI

Seçimin Mayıs ayına alınacağı belli oldu, 14 mayısta seçim var, hal böyle olunca da şubat ayı ortalarında istifalar başlar. Aday adayı olacak bürokratlar, meclis üyeleri ve teşkilat mensupları görevlerinden istifa edecekler, bu anlamda pek çok taliplinin olduğunu biliyorum. Bir önceki yazımda bürokratların siyasete girmesiyle ilgili ölçüleri belirtmiştim, yazıyı okuyup arayan çok kişi oldu, herkes farklı yorumladı, ben o yazıda direk bir kişiyi muhatap almadım, genel bir ölçü verdim. Amacım insanların mağdur olmamasıydı, çünkü toplum çok enteresandır, bir görevdeyken sizi havaya uçururlar, görevden düştüğünüz gün de o çıkardıkları yerden yerin dibine atarlar, demezler ki bu insanı Allah yarattı az merhamet edelim. Siyaset yapmak herkesin hakkı olduğu muhakkak ama kurallarını ve zorluğunu da bilmek gerekir, aksi halde çok sıkıntılar çekerler, bunu iyi bildiğimden insanları biraz aydınlatayım dedim. Bu kadar izahtan sonra gelelim partilerdeki durumlara, Ak partiyle ilgili daha önceki yazılarımda da fikirlerimi söylemiştim, ancak biraz daha detay vermek gerekirse Ak parti genel merkezi sürekli anketler yaptırmakta, sahadaki durumu biliyor, seçmenin değişim talebini biliyor.
   Mevcut vekillerden Ahmet Demircan tekrar listede olmaz, siyasi ömrünü tamamladı, Vezir Hazretlerini seneye yerel seçimlerde problem olmasın diye koyabilirler, Kayınçom genel merkezde güçlü olma ihtimali yüksek, Çiğdem hanıma gelince belki Ankara veya İstanbul’a çekilebilir ama listede bayan olacaksa yerine konulacak isim bulmak çok zor. Kadın kolları başkanı olan bayanı kimse istemiyor, kendisine tepki çok, Özlem Maraş hanım bu işe talip hakkı da olabilir ama şu andaki konjonktüre göre zor. Hal böyle olunca Çiğdem Hanımın listede kalması daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim. Bafra tarafından birisi olmalı Orhan Kırcalı mı olur başkası mı olur onu bilemem ama o bölgeden biri listede olur, Güney Bölgesinden de bir isim olmalı listede Erhan Usta faktörü önemli bir faktör o nedenle Kavak, Havza, Ladik, Vezirköprü, Havza, Asarcık bölgesinden bir isim olmalı diye düşünmekteyim, teşkilattan biri olacaksa Ersan Aksu olur. Ak partiyi geçip diğer partilere gelecek olursak MHP de durum nedir derseniz Abdullah Karapıçak istifa etti, listeye girebilir ama liste başı olur mu? derseniz biraz zor geliyor bana, Devlet Bahçeli Akademisyenlere çok önem veren bir lider, Ladikli bir Prof.den bahsedilmekte tanımıyorum ama listeye girme ihtimali olduğu söylenmekte. Hüseyin Edis faktörünü de unutmamak lazım ancak onun şöyle bir sıkıntısı var, Abdullah Karabıçak’a il Başkanlığı verildiğinde ilk olarak ona teklif edilmiş kabul etmemiş, o nedenle Genel merkez tavır koymuş olabilir.
   CHP de durum nedir derseniz Kemal Zeybek’in Kılıçtaroğluyla arası iyi listeye girebilir, Neslihan hanımın durumuna gelince değişme ihtimali var, Atilla Tekcan bey aday olacak deniliyor, Gülay Deveci Hanım da adayım diyor, CHP de seçim heyecanlı geçecek gibi gözüküyor. İYİ partiye gelince Erhan Usta listede olur diye düşünmekteyim, gerçi tabanda yerel seçimdeki tavrı nedeniyle ciddi bir tepki var ama ne olursa olsun güçlü bir isim listede olma ihtimali yüksek. Bedri beye gelince Gümüşhane kökenli bir siyasetçi Gümüşhane’den İYİ parti Vekil çıkaramaz ya buradan devam eder veya listeye giremez diye düşünüyorum. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki bürokraside ciddi anlamda İYİ partiye yönelik beklenti var, bazı eski, yeni bürokratlar İYİ partiye yanaşmanın derdine düşmüş durumdalar. Hatta çok daha enteresan bir şey söylemek isterim ki önceki gün eski Ak parti İl Başkanının özel kalemi iken il Özel idaresinde memur olan ve daha sonra Büyükşehir Belediyesinde bürokratlık yapan bir arkadaşın İYİ parti Canik ilçe Başkanlığını ziyaret ettiği bilgisi geldi şayet doğruysa çok enteresan bir durum.
    Kim nereye isterse gitsin umurumda değil de bu insanların geçmişte ekmek yedikleri kapıları, hatta onlara makam, mevki, memuriyet veren insanları yok sayıp üç kuruşluk dünya menfaatleri için anında reddi miras yapmaları insanoğlunun durumunu ortaya koymakta. Sözlerime son verirken 1,5 yıla yakın bir zamandan beri bilinci kapalı biçimde yatan meslektaşımız Aydın Tomakin beyin kıymetli eşi ve hasta bir okurum olan Müjgan Hanımın rahmeti rahmana kavuşması nedeniyle kendisine Allahtan rahmet kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Allah emanet olunuz…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR