Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ADAYLAR

ADAYLAR

 

   2015 Yılının Haziran ayında yapılacak genel seçimler için çalışmalar parti kongrelerinden sonra daha da hız kazanacak, yaz mevsiminde seçime katılım az olduğundan erken bir tarihe de alınabilir.

   Samsun bölgesel bakımından, Türkiye'nin önemli şehirlerinden havadan, karadan, denizden ulaşımı olan, diğer il ve ilçelerden günlük gelen, Bafra, Çarşamba gibi verimli arazisi, her türlü yatırıma elverişli, Üniversitesi yetişmiş insan gücü, ılıman Karadeniz iklimine sahip Büyükşehir.

   Samsun hafife alınmayacak, bir kenara sıkışmış il olmadığından ilimizi temsil edecek Milletvekillerinin vizyonu ve ufku geniş meclis kürsüsünde Samsun'un sorunlarını anlatacak, tuttuğunu koparacak, kendisini Samsun'lu kabul edebilecek, insanlara yakın, samimi, güler yüzlü, seçmene değer veren, telefonu açık isimlerden olması tercih edilir.

   Mevcut seçim sistemi değiştirilmediği için bunların gerçekleşmesi mümkün olmamakta, seçmen istediği adaya oyunu veremediği için gönül rahatlığı ile oyunu verdiği söylenemez.

   Samsun köylerle beraber, on yedi ilçesi, bir milyonun üzerinde nüfusu olan Türkiye'nin önemli Büyükşehirlerindendir.

   Samsun'da seçilecek vekillerin dağılımı, merkez dahil olmak üzere, Bafra ve çevresindeki ilçeler, Kavak ve çevresindeki ilçeler, Çarşamba ve çevresindeki ilçelerden de Milletvekili seçilirse, Samsun'a hizmetler daha dengeli dağılır. Boş zamanlarda seçim bölgelerine çok gitmiş olacaklarından halkın sorunlarıyla ilgilenip, yapabilecekleri işlerle daha fazla ilgilenmek imkânı olur.

   Yalnız bayramlarda parti binasında bayramlaşmakla, halkın içinde olduğu söylenemez.

   Partisine oy veren seçmene milletvekillerinin isimleri sorulduğunda çok seçmen bilemez, partisinin genel başkanına oyunu verdiğini ifade eder.

   Milletvekilleri merkezden atama olduğundan, seçmene karşı sorumluluğu olmadığından, parti teşkilatları ve onlara yakın seçmenler vekillere ulaşabilmekte, hiç kimse milli iradeye uygun seçim olduğunu söyleyemez.

   Ülkemizde okuryazar olmayan insan yok denecek kadar az, seçmen her türlü seçim sisteminde oyunu verebilecek birikim ve tecrübeye sahip yeter ki milli iradeye uygun seçim yapılsın, Atamayla vekil olmasın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR