Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Aday Adaylarından İzlenimler..!

            Bildiğiniz gibi milletvekili seçimleri için aday adaylarına start verildi. Çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Herkesin, her milletvekili aday adayının heyecanı, yarışı ipi göğüsleyerek bitirmek.

            Klasik deyimle herkes herkese hayırlı olsun diyor.

            Ama ben farklı söylemek istiyorum; İnsanlara hayırlı hizmet vereceklere ve hayırlı olacaklara ,ALLAH nasip etsin.

            İçerisinden, dışarısından, uzağından ve yakınından bakarak gözlemlediklerimi siz okurlara aktarmak istiyorum. Belkide benim penceremden bakmayanlar çıkacaktır. Onun

 için değişik pencerelerden bakışlarla, aday adaylarına bakmak lazım.

            İl binasına çıktığınızda, hangi masaya bakarsanız bakın, tüm masaların üzeri el broşürleriyle dolup taşmış.Aman ALLAH'ım,of ta offf..! Güzel hanımefendiler, yakışıklı beyefendiler; çeşit çeşit,boy boy  poz vermişler.

            Broşürleri eline alan hemen şöyle özgeçmişlere bir göz atıyor. Maşallah, her adayın öz geçmişi bir hayli dolu. Umarım bu vasıflar övünmek için değildir. Çünkü vasıflar övünmek için değil, hizmet için olmalı.Umarım  vasıflar, broşürlere övünmek için yazılmamıştır.

Yazılmışsada, vah halimize ki vahhh..!

 

“Doğru, dürüst ve nazik kişileri seçin. Çıkar ummadan ve korkmadan acı gerçekleri söyleyebilenleri tercih edin. HZ. ALİ”

 

             Broşürlerdeki resimlerin yüzüne baktığınız zaman, öyle masum ifadeler yer almış ki hepsi bir melek gibi. Acaba öylemi? Zaman zaman aday adaylarıyla karşılaşıyorum, ne yazık ki bazen, broşürlerdeki masum ve  mütevazi ifadeli yüzleri arıyorum..! Kimisi bu dünyayı ben yarattım havalarında, bazısıda  benden başka kim varki yüz ifadesinde.Ayrıca cüzdanları ve banka hesapları dolu olanlar da ayrı bir hava ve gösteriş içinde.      

             Bende buradan ahhaa..! yazıyorum. Bırakın broşürlerdeki masumiyet ifadelerini, vatandaş sizin gerçek yüzünüzü görsün. Atalarımızın dediği gibi köprüyü geçene kadar bize dayı (!) demeyin. Biz sizi köprüyü geçtikten sonraki halinizle görmek istiyoruz.Saf ve yalın yüzhalinizle.        

             Seçme ve seçilme heyecanı yaşamış biri olarak, aday adaylarının arasında dolaşıyorsanız,heyecanlarını yakalıyorsunuz.Yenilerin heyecanlı kalp atışlarını duyarken,eski deneyimli aday adaylarının, değil kalp atışını duymak, nefes aldıklarını bile zor anlıyorsunuz.Anlıyacağınız,tecrübe ve deneyim bir şekilde ortaya çıkıyor ve hissediliyor.

              Çalışmaları biraz gözlemlerseniz, aday adaylarındaki farkındalık ortaya çıkıyor.Kimi parasını,kimi fiziğini,kimiside bilgisini kullanmaya çalışıyor.   

             Ama ne yazık ki hep böyle değilmiyiz.İşimiz olana kadar her şey mubah,işimiz olduktan sonra da  bana ne.    

              Her şey gönlünüzce olsun.     

              SEVGİLERİMLE.                                          

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR