Kemal İlyas Sağır

Kemal İlyas Sağır

Adana Kebabı gibi galibiyet...

Zırh ile kıyılmış etle yapılıp ve meşe kömürü közünde pişirilmiş Adana kebabı tadında bir galibiyet aldık. Adana Demirspor’a evinde bu sezon ilk mağlubiyeti tattırdık. Son dört haftada hiç gol yememesine aldırış etmeden de üç gol atarak çok ihtiyacımız olan üç puanı aldık.

Samsunspor’da sakatlıkları bulunan Yunus Emre Çift, Gaetan Laura, Landry Dimata, Zeki Yavru, Flavien Tait ve Youssef Ait Bennasser’in maç kadrosunda yer alamadı.

Rakibimiz Adana Demirspor’a resmi olarak oynadığımız son 14 resmi maçta galibiyet alamazken dokuz beraberlik, beş mağlubiyet serisi ile sahaya çıktık. Adana Demirspor bu sezon evinde oynadığı son yedi süper lig maçını kaybetmedi. Hatta son dört maçında evinde golde yemedi. Biz ise deplasmanda en az puan toplayan ve son dört deplasman maçında hiç gol atamadan mağlup olan bir takım olarak sahada yerimizi aldık.

Maça orta sahamız çok kolay top kayıpları ile başladı. 17. Dakikada O.Ntcham çok net gol pozisyonundan yararlanamadı.Özellikle M.Tırpan sağ kanattan çok etkili oldu. Ataklarda ve defansif müdahalelerde çok başarılı idi.

27. Dakika’da bence kesinlikle penaltı değil fakat VAR uyarısı ile L. Satka’nın ceza sahası içinde koşarken ters tarafta denge pozisyonunu gören koluna çarpan topa penaltı verildi. Ve 1-0 öne geçtiler. Oyuncumuz L.Satka Adana Demirspor’un ceza sahası içinde takımımıza penaltı kazandırmasını bildi. Beraberlikten sonra takım kendine gelerek çok hareketli ve isabetli paslarla rakip takımın üçüncü bölgesine oyunu taşımaya başladı ve 45+4 te C.Holse ile ikinci golü bularak 10 dakika uzayan ilk yarıyı önde kapatarak soyunma odasına girdik.

İkinci yarı kalecimiz Okan bir çok kritik pozisyonda başarılı kurtarışlar yaparak takımın maçı skor olarak önde götürmesini sağladı.

Samsunspor adına NANU’nun oyuna girmesi topun rakip sahaya taşınması ve pozisyon zenginliği yakalamak adına çok yerinde ve etkili bir değişiklik oldu. 64. dakikada gelişen atağımızda sahneye çıkan M. Mouandilmadji, takımımızın üçüncü golünü kaydetti. Ancak 61 ve 62. Dakikalarda girdiği pozisyonlardaki müdahaleleri halen süper lig ayarında bir golcü olmadığını ve çok çalışması gerektiği fikrini bana veriyor.

Bu galibiyet takıma çok farklı enerji katarak zorlu fikstürde bize lazım olan enerjiyi verdiğini düşünüyorum. Maç esnasında her zamanki gibi deplasman tribünlerinde yerini alan Samsunspor seyircilerine yönelik yapılan işler akıl alacak cinsten değil. Deplasman tribününe elinde bıçak ve satırla giren holiganlar bu geceyi kara bir geceye çevirebilirlerdi. Allahtan önemli bir olay olmadı. Bu insanlar ve ellerindeki kesici aletler stadyuma nasıl girdi?

Bu galibiyet için herkese teşekkür ederken seyircimize geçmiş olsun diyorum.

Kalın Sağlıcakla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal İlyas Sağır Arşivi
SON YAZILAR