Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

24 kasım öğretmenler günü 
Her yıl 24 kasım günü öğretmenler, anlamlı günün kutlanmasını beraber paylaşırlar.öğretmenlerin en mutlu sevinçli günüdür.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ;" öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." sözünün, Türk öğretmenlerine güvenmenin, genç nesili çok iyi yetiştirmesini ülkenin geleceği bakımından çok önem taşıdığını işaret etmektedir.
türk devletini kurmuş bu devletin öğretmenleri, tarihine yakışan bir nesil yetiştirmek için, elinden gelen çabayı göstermekte bütün gücüyle çalışmaktadır.
sekizyüzbin öğretmen, geleceğin toplumunu şekillendirecek insanlar yetiştirmek için, ümitle görev yapmanın mutluluğunu ve heycanını yaşamak öğretmenler için unutulmuyacak anılar ve gurur kaynağı olacaktır.
Bu  hızla ilerleyen gelişmeleri kavrayacak ve uygulayacak nesiller yetişrtirmek için unutulmaycak anılar ve gurur kaynağı olacaktır.
Öğrencilerin hepsi aynı yetenekte değildir.Farklı yeteneklere sahip öğrencileri, yaşları ilerlemeden, onların sevdikleri, yapabildikleri alanlara yönlendirmek daha uygun olur.
eğitimin temel amaçlarından; öğrencilerin bilgi, beceri, yeteneklerini geliştirmek, iyi alışkanlıklar kazandırmak, yanlışla doğruyu ayırabilmek, her türlü zorlukları aşarak başarı sağlamak, her yönüyle örnek insan olmaktır.
öğrencilerin sosyal çalışmalarda bulunmalrı, kendilerine güvenleri artırır.
1924 yılında kızlarında erkek öğrenciler fgibi okumaları, onlarada eğitim hakkı verilmesi, kadınlarında devletin her kademesinde kamu görevinde yer alması,1934 yılında seçme ve seçimle hakkı verilmesi, karma eğitim yapılması Türkiye bulunduğu coğrafyad örnek ülke olmuştur.
Bir hatırma anlatmak istiyorum,1969 yılında öğretmenlik yağtığım köyde kızını ilkokulda okumasu için babasının yanına gittim.
Kızını okula göndermesini söyledim. "Kızımı gönderirsem, okursa, oğlanlara mektup yazar." dedi.Uzun çablarımın sonucun da okula göndermeye rağzı oldu.Bungünlere kolay gelinmedi.
Dershanelerin durumu; ilkokuldan lise son sınıfına kadar öğrenciler neden dersahanelere gidiyor. bu sorunun cevabı bulunmalı, öğrencilere anketlerle
sorulmalı, öğrenciler ne diyecek bakalım. Üniversitelerin iyi yerlerini Anadolu liseri ve Fen liseleri öğrencileri kazanıyor.
Öğrencilere bilgi verirken, eğitimi unutmayalım, yanlız bilgi yeterli olmaz. eğitimin amaçlarının yerine getirilmesi, toplumun şekillenmes yetişiyor. Öğretmen yetiştiren kurumlar tekrar gözden geçirilmeli,
öğretmenlik mesleği iş bulma yeri olmamalıdır. topluma daima örnek olacak kişilerdir.
çalışan öğretmenlere başarılar, emekliye ayrılan öğretmenlere sağlık huzur, aramızda ayrılan öğrtemenlere Allahtan rahmet dilerim 24 kasım öğretmenler günü, tüm öğretmenlere kutlu olsun.
                                                                            Necati Şahinkaya
                                                                              21.11.2013

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR