Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

164.Yıldan Nice Yıllara!

Emniyet teşkilatının 164" üncü kuruluş yıldönümünde, polis haftasını kutlama etkinliği yapılıyordu. Esnaf Odaları Birliği" de bu kutlamaya davet edilmişti. Birliği temsilen eşimide yanıma alıp, polis evindeki kokteyline katıldım.
Daha polis evinin ana giriş kapısına varmadan, emniyet müdürümüz bizleri karşıladı; İçten, samimi ve candan.
Polis arkadaşlar, asansör kapısına kadar bize eşlik edip, asansöre bindirdiler. Yedinci kattaki salona girişte de, bizleri birim amirleri karşılıyordu.
Gerçekten polis haftasına yakışır bir misafirperverlik gösteriyorlardı.
Geceye, Samsun"un tüm üst düzey yöneticileri katılmıştı. Tüm davetlilerin ortak sohbeti Samsun"du. Öyle ya, amaç üst düzey yönetici olarak şehri yönetmek değil miydi.
Böyle geceleri oldum olası severim. Çünkü bu tip toplantılar; yeni dostlar, yeni arkadaşlıklardır diye düşünürüm.
Salon dolmaya başladıkça, dostlarla da karşılaşmaya başladım. Konukların ayak üstü sohbette atıştırabileceği her türlü yiyecek düşünülmüştü, tabii ki içeceklerde.
Yuvarlak masaların etrafında, eski dostlar hasret giderirken,yeni dostluk kıvılcımları da atılıyordu. Eşim, emekli bir hoca hanımla tanışıp,sohbete koyulmuştu bile. Sohbetin devamında, biz eşlerde tanıştık. Yeni tanıştığım dost, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi dekanı Prof.Dr.Ahmet TURAN hocamdı. Hocamı sevdim. Sohbet koyulaştıkça ortak dostlarımız çıkıyordu. Yakın akrabam, Ankara" da oturan Niyazi ile dost olması, hocamla beni daha yakınlaştırmıştı.
Emniyet Müdürümüz kapıda misafirleri karşıladıktan sonra salona çıktı. Tekrar, tek tek misafirlerle tokalaşıp hal hatır sordu. Misafirperverliğin tüm inceliklerini konuklarına sergiledi.
Böyle bir gecede; canımızı, malımızı koruyan polis dostlarla bir arada olmaktan gurur duydum, onurlandım.


FENALIKLARIN İLKİ VE EN BÜYÜĞÜ,
HAKSIZLIKLARIN CEZASIZ KALMASIDIR.
                                                                   Eflatun

Gecenin sonunda finali, pasta keserek yaptık. Kesilen pastadan yedikten sonra artık iş veda ya gelmişti. Tek tek dostlarla vedalaşıp geceden ayrıldık. Polis evinin kapsında bizleri uğurlayan polis arkadaşların,elimize tutuşturduğu veda karanfilleri, şu an karşımdaki vazoda, yeni koparılmış gibi duruyor.
Emniyet müdürümüzün nezrinde, tüm polis arkadaşların kuruluş yıldönümünü kutlar, sağlık ve sıhhat içinde nice yıllar dilerim.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE.

14.04.2009  
Nihat KAHVECİOĞLU

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR