ZİRVE YOLUNDA SAMSUNSPOR DALGALANMASI !

Evet, yazımın başlığından da anlaşıldığı gibi; Karadeniz gibi hırçın ve dalgalıydı Pazar günü Yılport Samsunspor !

Aslında, bu dalgaya kapılan sadece Samsunspor da değildi. Görüyorsnuz işte; Süper Lig takımlarının hallerini ! Fenerbahçe Coco' ya yol verdikten sonra, yeni hocasıyla kazanmaya başladı ama hâla ligde alt sıralarda. Trabzonspor iyi oynamasına rağmen Yeni Malatyaspor' dan tam 5 gol yedi ve zirve yarışında yara aldı. Antalyaspor zirve yolundayken Akhisar' dan evinde 2-1' lik darbe yedi. Göztepe' nin çıkışı sekteye uğradı.

Galatasaray ise düzelir gibi oldu ve kazanmaya devam ediyor fakat Federasyon' dan aldığı bazı cezalar; ilerki haftalara olumsuz sonuçları da beraberinde getirebilir.

Beşiktaş da sahasında Sivas Demirspor' a 2-1 mağlup oldu. Görüldüğü gibi, sorunlar sadece 2. Lig' de değil tüm lig takımlarının gruplarında bu tür olumsuzluklar var.

Duruma bir de bu açıdan bakarsak; galibiyetleri seriye bağlayan Samsunspor' un da Keçiörengücü mağlubiyetini çok büyütüp de; takımın moralini bozmaya, iç huzursuzluk çıkarıp futbolcuların moral ve motivasyonlarını bozmaya, onları yerden yere vurup da bir şeyler yaptığımızı sanmayalım.

Yani, her takım evinde yenilir, her takım deplamanda kazanır diye bir kural mı var ? Yok elbette,ne var ki işte az önce de sözünü ettiğim Süper Lig' in isim yapmış takımları da ne haldeler, hep birlikte görüyoruz.

Arkadaş, zaten asıl önemli olan da takımına sadece iyi günde değil; zor gününde de aynı duygu, düşünce ve güvenle, sadakatla, kalpten bağlı olabilmektir. Yoksa lay loy lom edebiyatıyla, ucuz takım sevdasıyla bu işlerden hayır ve parlak sonuçlar çıkmaz.

Keçiörengücü maçında bazı yazarlarımız; Keçiörengücü' nde oynayan Samsunlu futbolcuları methetmişler ve keşke bu tür futbolcuları bünyemizde barındırabilsek demişler. Katılıyorum fakat futbol duygusallığı sevmez ve hazmedemez. Şu anda Yılport Samsunspor' da oynayan ancak ilerki yıllarda veya sezonda bu takımdan ayrılabilecek bazı futbolcular da olabilir. Zira bu olaya duygusal değil profesyonel bir gözle bakmakta yarar var.

O hae ne yapmamız gerekir; böyle yetenekli futbolcuları, özellikle altyapı' dan kazanmaya devam etmeliyiz. Bizim geleceğimiz ve ana hedefimiz, yabancı futbolculardan ziyade yerli oyuncular olmalıdır. Bu dediklerim; zaten 2.ig' de statü gereği yabancı futbolcu oynayamıyor ve dediklerim1, ve Süer Lig için.

İnşallah haftaya Sarıyer' i mağlup edip farkı tekrar 1 puana indirip; rakibimizin ligde puan kaybedip biz dekazanarak mutlu sona erişiriz. Bunu yapabilecek güç ve potansiyeli fazlasıyla vardır Samsunspor' un. Yeter ki takım içi ve dış şart ve imkânlar olumlu yöne kanalize edilebisin.

Bu konuda hepimize; taraftar, yönetim, futbolcu, basın olarak, Samsun olarak büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğer bu şartları hakkıyla yerine getirebilrsek; Samsunspor gerçeğini kısa birsüre sonunda

göreceğimize inanıyorum.

Gün kopma, acımasız eleştirme, bir bardak suda fırtınalar koparma, ağlama ve sızlama günü değildir. Gün, bugündür ve hep birlikte yeniden zirve şarkıları, Samsunspor Marşları söyleme günüdür.

Yeter ki bizler adımlarımızı güzel atalım. Yere sağlam basalım. Rakiplerimiz yok şöyleydi yok böyleydi gibi bahaneler üretecğimize; sahada olumlu, güzel, iyi futbola neticeye gidelim.

Bize şimdi, şu anda yakışan da budur. Yani birlik, beraberlik, Taner hocamıza, futbılcularımıza, uyanık başkanımıza,Yüksel Yıldırım beye taraftar olarak sahip çıkmak, onları yeni maçlara yepyeni bir ruh ve azimle, cesaretle ve de üstün bir moralle yanlarında olmaktır.

Farzedelim ki başarıya, zirveye, liderliğe giden yolda; bir olalım, bereaber olalım.Yılport Samsunspor' a 1. Lig yolunda başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Oktay ZERRİN Arşivi
SON YAZILAR